Uloguj se

Epizode

06. 11. 2014. 12:22   >>  12:52

TLZP - 5 epizoda

Pobednica pete epizode TLZP je Elena Risteska.

Tanja Bošković specijalni član žirija

Specijalni članovi žirija su glumci Tanja Bošković i Marko Janjić, dok je Branko Đurić Đuro odsustvovao zbog puta u Australiju.

Žiri: Marko i Tanja, Ivan i Marija

Prva nastupa pop zvezda Neda Ukraden koja je ponovo dobila muški zadatak, ovog puta Boru Đorđevića iz mlađih dana i čuveni hit „Dva dinara druže“.

Neda Ukraden kao Bora Đorđević

Bora je dao savete Nedi za pripremu numere i uputio je na taj svoj prvi period kada je bio znatno mlađi i pevao mnogo tiše. Neda se svojski potrudila da ispoštuje njegove savete. Tanja: „Vrlo zanimljivo, žao mi je što to nije bilo glumački izrazitije. Ja Boru pamtim iz studentskih dana i bio je vrlo nestašan, u telesnom smislu. Čini mi se da ste mogli mnogo više da upotrebite telo. Bora, bez obzira što neguje samo duh, ima vrlo neobično telo, s njim se da napraviti studija Borinih kretnji“. Neda je objasnila da je zadatak iz spota i da je tu Borino kretanje statično:  „To što je bio privatno nestašan, to se slažem ali ovo je zadatak iznad toga“. 

Dva dinara, druže

Ivan: „Vi ste Nedo glasovno učinili sve što je u Vašoj moći da dobijete tu Borinu hrapavost u glasu, meni niste ličili na sebe ali niste ličili ni na Boru." Marko: „Meni postoji sličnost između Nede i Bore, a to je to belilo u licu i ta maska je savršena jer Vas ja nisam prepoznao. Mislim da ste pogodili taj ton i da je zvučalo kako mislim da treba“. 

Marija: „Mislim da je ovo bilo za svaku pohvalu, svaka čast Nedo“.

Ni Bane Mojićević nije imao specijalno zahtevnu koreografiju ali specifična mimika i glas frontmena grupe „Metalika“ nisu bili ni tako jednostavni izazovi.

Bane Metalika

Ali Bane ne prestaje da oduševljava publiku i žiri. Ponovo je sjajno imitirao i otpevao dve čuvene pesme ovog hevi metal benda – „Nothing else matters“ i „Enter Sandman“. 

Marko: „Bio si fenomenalan, glas ti je fantastičan, uživao sam“. 

Ivan: „žiri je dobio besplatnu depilaciju obrva prilikom tvoje tačke“ aludirajući na specijalne efekte i dodao: “Ti si već pokazao u ovom šouu svoje beskrajne talente. Uz Boru Drljaču ti si verovatno jedini metalac u Grandu. Drago mi je da si ponovo pokazao svoj neosporan talenat. U tvom nastupu mogli smo da vidimo strast i svaka čast“.

Bane, jesi li to ti???

Tanja Bošković je imala problem u oceni jer ne sluša tu muziku i nikada ranije nije čula pesme: „To ne znači da niste uradili svoj posao besprekorno, u to ne sumnjam ali je krajnje neatraktivan taj pevač koga ste imitirali“. 

Marija je takođe uputila sve pohvale Banetu.

Jelena Gavrilović našla se u koži folk dive Vesne Zmijanac. Najveći izazovi u pesmi „Malo pomalo“ bili su trileri. 

 

Jelena Gavrilović kao Vesna Zmijanac

Marko: „Svaka čast, pevala si fenomenalno, pokret je bio isto dobar“. Tanja je uputila kritiku šminkerima i maskerima. Za nju su i Vesna i Jelena lepotice:  „Ovaj spoj sa ovim viškom kilograma neću ni da gledam. Mislim da je inače bio vrlo zanimljiv nastup“. Voditelji su objasnili da je u pitanju spot iz određenog perioda i da se lik radio upravo po tom nastupu. Ivan je kratko dao sud: „Odlična si bila“.

Usledila je potpuna eksplozija na sceni. Katarina Bogićević kao PSY i numera „Gangnam style“. U pitanju je live nastup sa američke dodele muzičkih nagrada iz 2012. godine kada je specijalni gost u toj numeri bio MC Hammer. 

Katarina Bogićević kao Saj

U ulozi repera našao se voditelj Bojan. 

Boki voditelj i Katarina

Ivan je pohvalio Katarinin nastup ali i masku koja je mnogo bolja u odnosu na prošlu godinu: "Ti definitivno pripadaš ovom šou i ovaj šou pripada tebi." 

Tanja: „divni ste, vaš glas, energija, mladost i fantastični Ziletovi igrači. Ovo je spektakularna tačka, produkcijski izuzetna i dali ste energiju koja je potrebna“. 

Marija je dodala da za Katarinu ne postoje granice. Marko: „Ovo je bilo osveženje večeras, vaša energija je tresla žirijski sto i mi smo uživali. Fantastičan ti je kostim“.

Studijom su se potom zaorile narodnjačke note. Tanja Savić je počastvovana što je dobila svog idola – Draganu Mirković. 

Pevačica se odlično snašla i u toj ulozi. Kukurzi iz Draganinog spota upotpunili su scenu šoua.

Tanja Savić kao Dragana Mirković

Marija: „Ovo ti je jako lepo leglo, bila si fantastična“. Tanja: „Koreografija je mogla da bude malo bogatija, izrazitija ali jako ste lepo otpevali“. 

Tanja luče iz Kasidola

Ivan: „Strašno ti stoji kukuruz. Mislim da ti fali malo nosa za Draganu Mirković iz tog perioda.“ Tanja je odgovorila „Ne, tada nije imala nos“ što je nasmejalo Ivana: „Pa nije bila Majkl Džekson da nema nos. U svakom slučaju, ti si ovo super otpevala i to za nos ćemo raspraviti do kraja, da li je imala ili ne“.

Marko: „Mislim da si fantastično skinula Draganin glas i scenografija je bila božanstvena“.

Publiku je uveselio nastup Kebe i Okija. Oni su bili „The Blues Brothers“ – numera „Everybody needs somebody“. 

Keba i Oki kao Blues Brothers

 

Imali su mali problem da isprate ritam ali su to nadomestili šarmom. Tanja: „Niste bili sinhroni, volim perfektnu i savršenu imitaciju. Nenade, imate problem sa intonacijom. Vrlo ste šarmantni, to ima šika velikog i malo ste nadgradili sopstvenim šarmom“.

Braća po bluzu

Marija: „Kao tandem ste odlični, mi smo se smejali i bilo je zabavno.“ 

Ivan: „meni je Oki bio super. Kebo, što se tiče tebe, tvoj nastup nisam najbolje razumeo, samo si nešto pored njega radio“. 

Marko: „Vas dvojica ste meni duhoviti, vidim da ste se lepo zabavljali. Dodao bih da Keba sve više vlada svojim pokretom. Bili ste super“.

Čipi je nastupio  kao Alen Islamović, a slušali smo čuvenu pesmu „Ružica".

Čipi kao Alen Islamović

 Marija: „Fantastična vokalna imitacija“. Ivan: „Meni je zvučalo super, svakako tvoje najbolje izdanje od prve epizode." Tanja: „Ja sam zadivljena vašom imitacijom. Vaš glas je savršeno zvučao“. 

Marko: „Ja sam u jednom trenutku odlutao, prepustio se i uživao u tvojoj izvedbi i mislim da si bio genijalan“.

Elena Risteska je začinila šou dodatnom energijom i provokativnim nastupom svetske zvezde Dženifer Lopez – „Booty“. 

Elena kao Džej Lo

Ivan: „za nekoga ko ne zna da tverkuje i ko se stidi, ti si dosta dobro savladala kontrolu nad svojim kukovima i zadnjicom. To je bilo jako lepo gledati i svaka ti čast, odlična tačka“. Marko: „Ja sam sve vreme gledao u Ivana, šalim se. Svaka čast za hrabrost. Bilo je odlično“. 

Ubedljiva Elena

 

Tanja: „Nemate apsolutno nikakvog razloga da se stidite. Vi znate da plešete. Meni je žao što u ovoj numeri ne može da se čuje, vi perfektno pevate. Jako lepo, jako samouvereno“. Marija: "Opet imaš još jednu svetsku zvezdu od koje bolje pevaš."

Ivan Jevtović ubacio se u kožu Bajage, izvodeći dve numere „Zažmuri“ i „Vesela pesma“. 

Ivan kao Bajaga

 Tanja: „Momčilo je jedan od mojih favorita. To je prvi i jedini rok koncert na kojem sam bila. Ti si, Ivane, inače moj favorit. Odlična imitacija i dosta dobro kontrolišeš tu histeriju koja te povremeno hvata na sceni“. Marija po prvi put nije bila oduševljena imitacijom. Ivan je takođe imao male zamerke na pevanje ali je dodao da je glumački bilo super: „Generalno, tvoja enegija zaslužuje neko ludilo na sceni“. Marka je Ivanova maska podsetila više na pevača Žeru ali je imao reči hvale za nastup: „Večeras si napravio fantastičnu imitaciju. Svaka čast“.

Pre nego što žiri rasporedi svoje poene, gledamo retrospektivu. 

Boki, Marko i Ivan - super tri

Pobednik četvrte epizode šoua „Tvoje lice zvuči poznato“ Nenad Okanović je predao ček od 1 000 evra Udruženju "Sunce", tačnije deci sa autizmom za njihovu ekskurziju.

A ovako je glasao žiri:

Ivan:
Neda - 2 poena
Ivan - 3 poena
Keba - 4 poena
Oki - 5 poena
Tanja - 6 poena
Čipi - 7 poena
Katarina - 8 poena
Bane - 9 poena
Jelena - 10 poena
Elena - 12 poena

Tanja Bošković:
Bane - 2 poena
Neda - 3 poena
Oki - 4 poena
Keba - 5 poena
Ivan - 6 poena
Jelena - 7 poena
Katarina - 8 poena
Elena - 9 poena
Tanja - 10 poena
Čipi - 12 poena

Marko Janjić:
Neda - 2 poena
Keba - 3 poena
Oki - 4 poena
Jelena - 5 poena
Tanja - 6 poena
Ivan - 7 poena
Elena - 8 poena
Čipi - 9 poena
Bane - 10 poena
Katarina - 12 poena

Marija:
Ivan - 2 poena
Neda -3 poena
Oki -4 poena
Jelena - 5 poena
Keba - 6 poena
Katarina - 7 poena
Bane - 8 poena
Tanja - 9 poena
Elena - 10 poena
Čipi - 12 poena

Glasovi takmičara:

Neda - 5 poena za Elenu
Bane - 5 poena za Čipija
Jelena - 5 poena za Ivana
Katarina - 5 poena za Elenu
Tanja - 5 poena za Ivana
Oki - 5 poena za Katarinu
Keba - 5 poena za Elenu
Čipi - 5 poena za Elenu
Elena - 5 poena za Nedu
Ivan - 5 poena za Baneta

Elena kao Džej El

Nakon sabiranja glasova žirija i takmičara, najviše poena osvojila je Elena Risteska. Ona je ček od hiljadu evra poklonila Domu za decu bez roditeljskog staranja „11. Oktobra“ u Skoplju. 

Imitacije za sledeću nedelju:
Neda – Shrek
Okanović – Dubioza Kolektiv
Keba – Mišo Kovač
Jelena – Indila
Ivan – Chris Brown
Tanja – Shrek
Bane – Zdravko Čolić
Katarina – Jelena Tomašević
Čipi – Bruno Mars
Elena – Haris Džinović

0
279 Komentari
Ostali komentari