Uloguj se

Epizode

04. 12. 2014. 12:48   >>  12:53

TLZP - 9. epizoda

Završena je još jedna epizoda TLZP. Briljirala je Tanja Savić kao Rijana i zasluženo pobedila. Pobednica večerašnje epizode odlučila je da svoju nagradu od 1000 evra pokloni svojoj Osnovnoj školi “Ivo Andrić” u Radincima kod Smedereva za renoviranje. Sledeće nedelje očekuje nas još 10 sjajnih imitacija...

Gledali smo još jedan najbolji regionalni zabavni tv projekat.  I večerašnjem pobedniku je uručeno 1000 evra, a bliži se i finale kada će pobedniku biti uručeno 25 000 evra.  

Mariji, Đuri i Ivani, na sudijskoj poziciji pridružila se popularna makedonska kantautorka i njihova predstavnica na Evrosongu Kaliopi.  Ona je pohvalila šou i otkrila da se i ona i cela Makedonija odlično zabavljaju uz šou program.

Ivan Jevtović – Robi Vilijams

Marija je pre nastupa primetila da će se Ivanova i Robijeva energija podudariti i da ovo za njega neće biti težak zadatak. Imala je pravo jer je Ivanu bilo dovoljno da uskoči u Robijevo šerpa plavo odelo pa da iznese nejgov ritam, pesmu i gestikulaciju. Đuri se posebno dopalo kada su počele da padaju konfete u studiju, pa su mu se sve zalepile za lice. Ipak, bez sve šale, pohvalio je Ivanov nastup, a komplimentima se pridružio i Ivanović. „Bilo je prelepo, uživala sam, plesala, a ti si fantastično otpevao“, rekla je Kaliopi. I Marija se nadovezala: „Ova tačka je bila preslatka, a i ti si bio na vrhuncu pevačkog i glumačkog zadatka. Hvala ti što činiš radosnim ovaj šou“.

Katarina Bogićević – Merima Njegomir

Merimina čuvena „Ivanova korita“ zapevala je Katarina Bogičević. Njenu audio priču pratila je i vizuelna  o Anki koja boluje, dok je sve to začinila i folklorna družina sa crnogorskim orom. Kada je uspela da se izbori za reč od Đurinih upadica, Kaliopi je iskreno rekla da je iznenađena da jedan mlada osoba poput Katarine ima toliko dostojanstva i zrelosti na sceni. Priznala je da joj srce zaigra kada čuje ovu pesmu. A onda je Đura „došao do reči“. Šalio se da je ovo jedna od onih dugačkih narodnih pesama koje se uče godinama i da mu je uvek bio zanimljiv stih: „Ne pomažu majko, ni lekari, ni tramvaji“, što je sve nasmejalo. Marija je poručila Katarini da slobodno može da peva i ovu vrstu muzike, dok je Ivan primetio da je Katarina lepo otpevala, da su lepi bili i đetići u pozadini, ali što se tiče imitacije  „nije mu zaličilo na Merimu Njegomir“.

Keba – Džin Keli

Keba je hrabro ušetao u lik Džina Kelija i u čuvenu scenu američkog mjuzikla sa pesmom „Singing in the rain“. Pevao je na kiši, gacao po vodi, vrteo se, a onda su se mu na vodenoj sceni pridružili Marija i Boki obučeni za kišne uslove. Završnica je morala da bude duhovita, pa su jadnog Kebu pošteno ispolivali kantama vode.  Plašeći se da će se i oni naći na udaru pljuska, Ivan i Đuro su se sakrili pod veliki crveni kišobran. „Bio si odličan i posebno mi se dopalo kako si eskivirao Bokijiv pokušaj da ti otkine glavu ovom kofom“, rekao je Ivan, a sa Đurinom opaskom da su gledali „Džina Kelija sa trilerima“, složio se i Ivan. Đuru je Kebino vrtenje po sceni podsetilo i na kebab koji se peče pa je Kebi nadenuo novi nadimak „Šiš Keba“. Kaliopi je kazala da je Keba uvek sjajan i da je ushićena koliko sebe on ulaže u ovaj šou.  Zato ga je nazvala Keba Keli. Pored toga što je Đuri i Ivanu dala 0 poena zato što su pobegli pod kišobran i ostavili dve dame nezaštićene, Marija je pohvalila Kebu,  iako nije želela da govori o njegovom engleskom jeziku.

Neda Ukraden – Kaliopi

Pred očima Kaliopi, Neda je otpevala njenu pesmu „Crno i belo“ koja ju je odvela na Evroviziju. Odlična transformacija, interpretacija i pogođena boja s peskom u glasu, u srce su pogodili Kaliopi koja je svoje divljenje izrazila tako što je na kraju izašla na scenu i od srca izgrlila i izljubila Nedu. Zajedno sa njom, Kaliopi je otpevala par stihova Nedinog hita „Zora je“. Neda se zahvalila produkciji što je dovela Kaliopi, dok specijalna članica žirija nije mogla da sakrije suze uzbuđenja. „Prethodnih nedelja zaboravili smo koliko Neda čarobno peva i koliko je lepo kada joj daju numeru da pokaže šta zna“, bio je otvoren u pohvalama Ivan. Đura se samo složio sa Ivanovim komentarima, ali je morao da podeli sa publikom svoju zbunjenost kada su se na sceni pojavile dve Kaliopi jer tada nije mogao da razazna koja je prava. Marija je priznala da ju je Neda „potpuno razvalila“, dodavši da je ovo vokalno bilo Nedino najbolje izvođenje do sada.

Tanja Savić – Rijana

Kad je u pitanju lepotica sa Barbadosa, kontroverzna Rijana, onda u nastupu nema mesta ni za trenu ni za stidljivost. To je dobro znala Tanja Savić kada se prihvatila ove uloge te je odlučno izašla na scenu.  Otpevala je dve Rijanine pesme, a svoj nastup započela je sedići na grani visokog, razgranatog drveta. Kada je doskočila na čvrsto tlo, nastavila je pesmu i ples u vrelom Rijaninom ritmu zavodljivo uvijajući kukovima. „Bilo je božanstveno, divna si bila“, oduševljena je bila Marija. Kaliopi je rekla da je definitivno Tanja Savić rođena za ovu vrstu muzike. Makedonska pevačica iskoristila je priliku da se lično obrati Tanji rekavši da je sigurna da ona može mnogo više nego što i sama veruje. Đura je ponovo zasmejao publiku kada je ispričao anegdotu kako je upoznao Rijanu u liftu iako tada nije znao da je to popularna pevačica. Ipak primetio je da je ova naša Rijana viša, lepša i da bolje peva. Pohvale su stigle i od Ivana: „Super si bila,  odlično si pevala, ja sam bio oduševljen“. 

Bane Mojićević – Džastin Timberlejk

Pesma „Mirrors“ MTV zvezde Džastina Timberlejka bio je prvi „domaći“ zadatak za Baneta bez mane, kako ga je Marija Kilibarda od milošte nazvala. I u ovom pojavljivanju, Bane je uspeo kompletno da uđe u ulogu i da skine boju vokala i gestikulaciju zvezde u koju se transformiše, pokazavši da je ozbiljan imitator. Usledilo je i iznenađenje - na  sceni su mu se pridružili drugari iz  prve sezone šou programa „Zvezde Granda“: Stevan Anđelković, Slavica Ćukteraš, Darko Filipović i Nemanja Nikolić. Svi zajedno, njih petoro,  otpevali su  hit Džastinove grupe „NSYNC“  i sjajnom koreografijom podigli publiku na noge. Tanju Savić je ovaj nastup pogodio u srce i nije mogla da zaustavi suze. Grandovci su pohvalili ovaj šou i poželeli da Bane bude najbolji, iako je Stevan svog drugara da ako ima nameru da pobedi da ih više ne zove.  Sa žirijskih stolica prvi se oglasio Đuro.  „Ti si stvarno komad, komadina pevačica. Vidim da se beskrajno zabavljaš. Čestitke iskrene“,  kazao je.  „Ovo je bila jedna svetla tačka, puna pozitivne energije. Ovo je bilo i vrhunski otpevano, ali se osetila i pozitivna energija. Bane, ti si bio sav muzika“, probala je rečima da dočara svoje oduševljenje Kaliopi. Pohvalama se pridružila i Marija dodavši da je ovo za Baneta bio najteži vokani zadatak. A Ivan je priznao da se ludo zabavljao dok je gledao Nemanju Nikolića koji se zadihao igrajući na sceni.

Elena Risteska – Oliver Dragojević

Drugi put u mušku kožu ušla je makedonska takmičarka Elena. Sedeći za klavirom, kao legendarni Oliver, Elena je zapevala:  „Zlatni konci litnje zore došli su u njene dvore da bi moju jubav budili” , početne stihove čuvene “Cesarice”.  Reagovanja nisu izostala. “Imala si težak zadatak, zahtevan i odradila si ga kao vrhunski profesionalac”, rekla joj je Kaliopi, obraćajući joj se na makedonskom jeziku. Podvukla je da je  Elena veoma poznata u Makedoniji I da ima brojne hitove. Komplimenti su stigli i od Đure, a Ivan je rekao da je jasno da je Elena dala sve od sebe, ali da je ovo  naprosto neizvodljiv zadatak, zapravo, kako je rekao, koska kao i sa imitacijom Harisa Džinovića.  Marija se složila sa ostatkom žirija. Napomenula je da je Oliver veoma specifičan pevač sa posebnom bojom glasa. “Ti si skinula savršeno one njegove ukrase. Super si”,  jedva je uspela, pored Đurinih šaljivih upadica, da dovrši komentarisanje Marija.

Nenad Okanović – Marčelo

Okijevo oduševljenje Marčelovom “Peglom” bilo je očito jer je u svoj nastup uneo dramatičnost I težinu ove rep pesme. Energija i imitacija koju je izneo dočekani su ovacijama. Marija je rekla da je i pre nastupa govorila da će ovo možda biti  bolje od originala. “Oki, ti si fenomenalan performer, vrhunski artista. Ovo kako si ti doneo tekst, sa takvim žarom i ekspresijom… Ja ti skidam kapu”, prokomentarisao je Đuro. “Ovo je vrhunac energije. Ostao sam bez teksta dok sam te gledao. Ozbiljno si nastupio. I ja ti skidam kapu””, pridružio se Ivanović, iako je morao u svom stilu da doda da mu Oki u fraku koji nosi pomalo liči na pingvina.  Kaliopi je objasnila da joj se dok je slušala pesmu odigravala drama i u glavi donoseći pitanje: šta je čovek? “U jednom trenutku sam zaboravila da je ovo imitacija. Jednostavno sam bila u tvom svetu”, završila je svoj komentar. 

Jelena Gavrilović i Zvonko Pantović Čipi – Aksel Rouz

“Dva u jedan” mogao bi biti naziv Jeleninog i Čipijeg nastupa.  Na sceni TLZP-a pojavila su se dva identična Aksel Rouza. Crni kožnjaci, crvena traka zavezana oko glave -, prepozantljiva Akselova uniforma bila je neophodna za hevi ritam benda “Guns N’Rosis” I pesmu “Sweet Child O' Mine” koju su zajedničkim snagama izneli Jelena i Čipi. Iz sudijske stolice prva je progovorila Kaliopi. “Bili ste fantastični, energični, posebni, skinuli ste sve ono što je specifično za ovog pevačica. Artističnost je Jeleni jača strana, a Čipi me oduševljava svojom energijom, skromnošću”, rekla je. “Od vas dvoje - jedan dobar Aksel Rous se može sastaviti. Jelena je skinula pokrete, Čipi glas”, bio je Đurin komentar. Ivan je kazao da je njegov utisak da je Jelena oduvala Čipija u ovom nastupu, I primetio je da je Čipi izgubio rokersku oštricu od kada je bio žena. Marija je priznala da je očekivala od Čipija da će vokalno da pokrije Aksel Rouza, ali da je Jelena iznenadila. 

Gošća iz Makedonije I specijalna članica žirija Kaliopi otpevala je uživo pesmu “Vučica”.

Nakon njene numere započelo je glasanje.

Ovako je glasao žiri:

Kaliopi

Čipi – 2 poena
Katarina – 3 poena
Ivan – 4 poena
Jelena – 5 poena
Elena – 6 poena
Tanja – 7 poena
Keba – 8 poena
Bane – 9 poena
Oki – 10 poena
Neda – 12 poena

Ivanović

Čipi – 2 poena
Katarina – 3 poena
Elena – 4 poena
Ivan – 5 poena
Tanja – 6 poena
Baner – 7 poena
Jelena – 8 poena
Neda – 9 poena
Keba – 10 poena
Oki – 12 poena

Đura

Katarina – 2 poena
Elena – 3 poena
Bane – 4 poena
Čipi – 5 poena
Tanja – 6 poena
Jelena – 7 poena
Ivan – 8 poena
Keba – 9 poena
Neda – 10 poena
Oki – 12 poena

Marija

Katarina – 2 poena
Bane – 3 poena
Elena – 4 poena
Keba – 5 poena
Čipi – 6 poena
Jelena – 7 poena
Tanja – 8 poena
Oki – 9 poena
Ivan – 10 poena
Neda – 12 poena

Ovako su glasali takmičari:

Ivan – 5 poena Tanji
Katarina – 5 poena Tanji
Keba – 5 poena Tanji
Neda – 5 poena Tanji
Tanja – 5 poena Eleni
Bane – 5 poena Tanji
Elena – 5 poena Tanji
Oki – 5 poena Tanji
Jelena – 5 poena Tanji
Čipi – 5 poena Tanji


Imitacije za sledeću nedelju:

Katarina – Šakira
Čipi – Roki horror šou
Elena – Karmen
Bane – Dino Merlin
Jelena - Majkl Džekson
Ivan – Roki horror šou
Keba – Cune Gojković
Oki – Čarli Čaplin
Neda – Ksenija cicvarić
Tanja - Madona

0
279 Komentari
Ostali komentari