Uloguj se

Epizode

17. 12. 2014. 14:49   >>  12:49

TLZP - Polufinale

Bane, Jelena, Oki, Elena, Katarina su petoro takmičara koje ćemo gledati u velikom finalu šou programa “Tvoje lice zvuči poznato” u nedelju 28. decembra. Samo jedan od njih postaće pobednik i svoju nagradu od 25 000 evra pokloniće u humanitarne srvrhe. Sa polufinalnom večeri šou je završen za drugu petorku: Nedu, Čipija, Kebu, Tanju I Ivana. Inače pobednica ove večeri je mlada Katarina Bogićević. Ona je jedina takmičarka koja je dva puta odnela pobedu u ovoj sezoni.

Pogledajte kako je protekla polufinalna noć

Ovo veče biće posebno jer poslednji put gledamo na sceni svih desetoro takmičara koji su nas više od dva meseca zabavljali i oduševljavali sjajnim transformacijama. Takođe ovo je i prva emisija u kojoj će takmičari pevati i igrati uživo pred žirijem i publikom koja od ove večeri takođe učestvuje u glasanju. Pored bodova koje dobijaju od žirija i kolega- takmičara, večeras bodove takmičarima deli i publika glasajući sms-om. Kada se budu sabrali bodovi, saznaćemo kojih petoro takmičara ulazi u veliko finale (28. decembra) i u borbu za pobednika druge sezone šoua „Tvoje lice zvuči poznato“, koji će osvojenih 25 000 evra proslediti u humanitarne svrhe.

Sav prihod od glasanja odlazi u humanitarne svrhe, jer su se sve kompanije uključene u glasanje odrekle prihoda.

Trenutno je na tabeli na trećem mestu Bane, na drugom Ivan i na prvom Jelena.
U žirijskoj stolici, pored Ivana, Đure i Marije, na mestu specijalnog gosta večeras je baletski igrač Konstantin Kostjukov. 

Čipi – Muse
Numerom „Supermacy“ grupe Muse otvoreno je polufinalno veče. Bilo je to u rokerskom fazonu sa puno muzičara na vatrenoj sceni. Počelo je i komentarisanje. „Hvala ti što tako hrabro braniš boje rokera, to se videlo večeras“, rekla je Marija Mihajlović. I Đuro se pridružio komplimentima, rekavši da je među takmičarima Čipi jedan od najboljih pevača i da je uživao u samom nastupu. Konstantin je takođe imao samo reči hvale, a Ivan je završio: „Ovo je tvoj najbolji nastup u ovom serijalu. Bio si pravi muškarac. Bio si izuzetno dobar. Čestitam ti“.

Neda – Madona
Uloga kraljice popa Madone pripala je Nedi Ukraden. U Madoninom stilu - dinamično, šareno, veselo sa puno igrača na sceni, Neda je iznela jednu pomalo izmenjenu verziju njenog hita „La isla bonita“. Ivan je pohvalio Nedu. Konstantin je rekao: „Svaka čast na držanju, vi ste profesionalac“. „Sve je bilo zabavno“, dodao je Đuro koji je predložio Nedi da iskombinuje ovu pesmu sa jednom svojom sa početka karijere. Marija je priznala da joj je čast što je radila u ovom serijalu sa Nedom.

Katarina - Kristina Peri
Katarina je otpevala emotivnu pesmu Kristine Peri „ I am human“ i još jednom pokazala svu raskoš svog glasa. I ona je imala spektakularan nastup jer je uz pesmu prikazala veoma zahtevnu koreografiju. Pozdravljena je ovacijama publike. „Ovo je stvarno bilo specijalno. Jako je bila zahtevna koreografija“, prvi je ocenio Đuro. Marija je rekla da Kristina ne bi mogla da izvede ovo što je Katarina pokazala. I zato joj je još jednom poželela da ode na Brodvej. I Konstantin se složio sa Marijom i rekao: „Najviše su me porazile tvoje emocije. I ubuduće pevaj sa emocijama“. Ivan je priznao da malo zna o pevanju i igranju, ali je rekao da je zastašujuće to koliko je Katarina talentovana. On je dodao da je siguran da su na Kaću ponosni i tata i rodbina i cela Crna Gora, dok mlada takmičarka nije uspevala da sakrije suze.

Jelena Gavrilović – Florence and the Machine
Glumica je govorila o ljubavi u pevački kompleksnoj pesmi „No light“. Iako ona sama nije imala tešku koreografiju, plesačice su doprinele da čitav nastup izgleda sjajno. „Bila si odlična kao i uvek. Ne znam nijednu epizodu da si bila loša. Ti si ovde izbrusila svoj talenat i nadam se da će to primetiti reditelji u pozorištu“, kazao je Ivan. „Teško je držati taj ravan ton, ti si to izvela, a ja sam ostao otvorenih usta“, dodao je Đuro. Marija je rekla da je Jelena bila na visini zadatka. „Jelena, mnogo je jak nastup. Snažno si otpevala ovu stvar i to utiče na publike. Svaka čast“, oduševljen je bio Konstantin.

Bane – Aca Lukas
Bane se ovog puta pretvorio u Acu Lukasa i započeo nastup numerom „Pesma od bola“. Banetova imitacija bila je kompletna - stasom i glasom. Sve je bilo pogođeno – gestovi, pokreti, stav, glas... U drugoj numeri Aci Lukasu se pridružila na sceni Ceca, odnosno, Aleksa Jelić. Marija se osvrnula na nedavne napise u medijima i svoj prekor zbog favorizovanja Baneta Mojićevića i rekla da navija za sve podjednako i da misli da svima treba dati istu šansu. A za Banetov nastup je rekla: „Bane ti si fenomenalan pevač. Žao mi je što smo čekali tolike godine na tebi. Odličan si pevač i imitator. Nadam se da će ti ove uloge pomoći u daljoj karijeri, da nas nagrađuješ svojim talentom“. Đuro je priznao da ne poznaje opus pevača koga je imitirao Bane. „Ovaj šou se zove Tvoje lice zvuči poznato, zato što je Bane na sceni“, bio je kratak Konstantin. Osvrt i poređenje sa Šašićevom imitacijom bilo je neminovno za Ivanovića. "Mislim da si više pogodio boju glasa i pokrete. Željko je iskrivio i noge, ali verujem da je više studirao Acu nego ti. Izuzetan si. Nikada ne mrzi ljude koji su ljubomorni na tebe, već poštuj njihovu ljubomoru, jer misle da si bolji od njih“, zaključio je Ivan.

Elena – Sija
Makedonska predstavnica u šouu zapevala je baladu „Chandelier“ pevačice Sije koja peva leđima okrenuta publici. Dok je ona bila statična, na sceni se izvodila prava plesačka predstava. „Koreografija je bila u prvom planu, što je malo nezgodno za Elenu“, primetio je Konstantin. Ivan je bio oduševljen što konačno vidi Elenino lice i rekao da je sve bilo perfektno. I Đuro je primetio da je koreografija bila suluda, a Eleni je rekao da je bila sjajna. Marija je objasnila da je muzika iznad svega i uputila Eleni pohvale uz reči da je bila fenomenalna uz podršku Maše i Luke, igrača na sceni.

 Keba – Lejdi Gaga
„Born this way“ pesma kontroverzne pop pevačice bio je Kebin ovonedeljni izazov. Već prvi Kebini pokreti ala Lejdi Gaga izazvali su ovacije, a zatim je usledilo predstavljanje prećeno pesmom. Počelo je komentarisanje sa Ivanom. „Ti si upravo pokazao da si ozbiljan Bog“, i u to ime Ivanović je ustao i pozdravio takozvanu Lejdi Kebu. Za Konstantina je ovo bio najteži nastup večeras. „Ovo je meni ludilo. Kebo, mene je tebe strah. Ovo je neki zombi. Otišao si toliko daleko od sebe“, oduševljen je bio Đuro. Mariji nije bio jasan sam nastup kada je Lejdi Gaga u pitanju, ali kada je Keba u pitanju njemu je odala priznanje rekavši da je bio fenomenalan.

 Tanja – Neda Ukraden
U kožu svoje koleginice iz šoua Nede Ukraden uskočila je Tanja Savić i zapevala „Zora je“. Tanja je uspela potpuno vokalno da „skine“ našu pevačicu. Svoje zadovoljstvo svojom dvojnicom iskazala je i Neda koja je ustala sa svog mesta, prišla i zagrlila Tanju. Marija je bila oduševljena: „Tanja božanstveno. Ovo je tvoja najbolja imitacija“. „Bilo je neverovatno videti kako Madona čestita Nedi“, duhovito je osvrnuo Đuro. Konstantin je kazao da je ovo pun pogodak u svakom smislu. Rečima hvale pridružio se i Ivanović koji je rekao da je ovo najbolji Tanjin nastup do sada.

Ivan – Stromae

Popularnu francusku pesmu „Papautai“ na sceni TLZP-a glumac je izveo zajedno sa svojom ćerkom Sofijom i čitavom plesačkom trupom. Šareno, veselo, razigrano i pevački odlično. Đuro je prvi započeo: „Ti si sretan čovek, vrhunski si perfomer i još nastupaš sa svojom ćerkom“. „Posle ovog nastupa, ja mislim da ćemo imati jako težak zadatak. Svaka čast za koreografiju, izvođenje“, kazao je Konstantin. „Jednog dana ćete ti i tvoja ćerka imati lepu uspomenu. Bio si izuzetan. Bravo majstore“, pohvalama se pridružio Ivanović, a one nisu izostale ni od strane Marije. „Ovo je večeras bio vrhunac tvog umeća. Bio si divan“, dodala je na kraju. 

Oki – Rambo Amadeus
Pre nego što je izašao na scenu Oki se našalio da se čuo sa Rambom i da mu je on dao preporuku: Što gore, to bolje. Kako god, Oki je bio na visini zadatka, dok mu je bubnjarsku podršku pružao Boki. I baš kako je pesma govorila i ovde u studiju je „raja krenula da se pali i žari“. Konstantin se prvi oglasio: „Oki Fabriku ( u kojoj treba da nastupa) zameni za Arenu i biće puna“. Bila je vrhunska svirka, ja sam uživao. Ti si bio extra large u svom nastupu i ja ti čestitam“, pohvale je izrazio Ivan. „Bio si fenomenalan. Uživao sam kao na koncertu Ramba. Uživao sam kao da je uživo“, imao je duhovitu opasku Đuro. Marija se zahvalila Rambu koji je poklonio gitaru, a zatim je dodala da je Oki bio fantastičan i da ju je zabavio i zasmejao.

Linije za glasanje su nakon ovih 10 nastupa otvorene, tako da gledaoci mogu svojim glasom da omoguće svojim favoritima da odu u finalnu emisiju. Voditelji su ponovo istakli da sav prihod od glasanja odlazi u humanitarne svrhe.

Ovako je glasao žiri:

Marija:
Bane – 2 poena
Jelena – 3 poena
Ivan – 4 poena
Tanja – 5 poena
Elena – 6 poena
Neda – 7 poena
Keba – 8 poena
Katarina – 9 poena
Čipi – 10 poena
Oki – 12 poena

Đuro:
Elena – 2 poena
Bane – 3 poena
Jelena – 4 poena
Tanja – 5 poena
Neda – 6 poena
Ivan – 7 poena
Katarina – 8 poena
Čipi – 9 poena
Oki – 10 poena
Keba – 12 poena

Konstantin:
Keba – 2 poena
Čipi – 3 poena
Elena – 4 poena
Neda – 5 poena
Ivan – 6 poena
Oki – 7 poena
Tanja – 8 poena
Bane – 9 poena
Jelena – 10 poena
Katarina – 12 poena

Ivan:
Čipi – 2 poena
Tanja – 3 poena
Elena – 4 poena
Neda – 5 poena
Ivan – 6 poena
Jelena – 7 poena
Oki – 8 poena
Keba – 9 poena
Bane – 10 poena
Katarina – 12 poena

Ovako su glasali takmičari
Čipi – 5 poena Katarini
Neda – 5 poena Tanji
Katarina – 5 poena Jeleni
Jelena – 5 poena Eleni
Bane – 5 poena Ivanu

Elena – 5 poena Jeleni
Keba – 5 poena Banetu
Tanja – 5 poena Banetu
Ivan – 5 poena Katarini
Oki – 5 poena Jeleni

Nakon glasanja žirija i takmičara, proglašena je pobednica ove epizode. To je Katarina Bogićević koja je odlučila da svoj ček od 1000 evra pokloni deci bez roditelja u Bijeloj.

Kada bude gotovo glasanje, sms glasovi publike biće pretvoreni u poene (od 2 do 12) i sabrani sa poenima žirija i takmičara. Tako će se znati petoro najboljih koje ćemo gledati sledeće nedelje 28. decembra na Prvoj u velikom finalu. U slučaju da takmičari imaju isti broj poena, prednost dobija takmičar koji ima veći broj sms glasova publike.

Trenutno je u generalnom plasmanu ( bez glasova publike) na prvom mestu Jelena, za njom sledi Bane, i treći na rang listi je Ivan. 

Kada su se sabrali poeni publike, žirija i takmičara, dobili smo petoro finalista - Baneta, Katarinu, Okija, Jelenu i Elenu. 

Njih ćemo bodriti takođe u finalu u nedelju 28. decembra. 

0
664 Komentari
Ostali komentari