Vesti

Bebi Dol o žiriju: "Ako je iko umeo da da dobar savet, onda je to bio Andrija Milošević"

Legendarna Bebi Dol je za života dobila mnogo nagrada, zbog čega bi volela da sada u TLZP pobedi neko od mlađih učesnika ko zaslužuje i kome će to ubuduće mnogo značiti.
10.12.2017. - 16:53h
Bebi Dol/Foto: Aleksandar Krstović
Bebi Dol/Foto: Aleksandar Krstović

Kome je najviše stalo do pobede i zašto?

"Imam utisak da se muški deo ekipe mnogo više trudi oko svega, što je i normalno jer je muškarcima ratnički duh prirodno izraženiji, u njima postoji strast i žar za svaku vrstu takmičenja. Osim njih, Tijana Dapčević se ističe po želji i ambiciji, kao i trudu, i ona je dugo u svemu tome i svakako bi želela pobedu". 

Ko je najveći, a ko najmanje štreber? 

"Mene lično zovu štreberka, a ja sam samo sve samo ne štereberka. Samo znam da onoliko vremena koliko uložim će biti proporcijalno rezultatu. Mislim da se svi zaista trude maksimalno,  uključujući i mene samu, a ovo zaista nije moja specijalnost, imitacije nisu moj teren. Prvi put sam odbila poziv da učestvujem u TLZP-u, ali ove sezone mi se učinilo da može biti korisno za mene da se oprobam u tome, i to je bilo jedno posebno iskustvo".

Bebi Dol žiri zove "komisija" kojoj ništa naročito ne zamera, već zamera produkciji.

"Ovde zadaci podrazumevaju 30% audio, 30% scenski pokret i 30% glume za dobru imitaciju, a imamo dva glumca i jednu pevačicu, koja je meni jako draga i sviđa mi se kako peva, ali ona nije pedagog, nije učila muziku i pevanje. Ipak, ne zameram njima, zamerka je za produkciju, da za pevanje imaju nekoga ko zna tačno da argumentuje i pomogne takmičaru kada već ima kritiku, da pokaže i to praktično i kako da unaprede šta treba i savladaju problem. Komisija mora biti potkovana određenom školom, moraju biti profesionalni pedagozi, ne može biti samo pevač koji lepo peva, da bi mogao da mladom biću pomogne da nešto nauči. Ali ovo nije jedino mesto gde je takav žiri. Žao mi je jer sve kritike ostavljaju rane na mladim ljudima, a ne pomogne im se da reše problem. Za razliku od audio dela, mislim da je najbolje argumente od svih imao glumac Andrija Milošević, ako je iko umeo da da dobar savet".