1. sezona

Tvoje lice zvuči poznato - 4. epizoda

Na osnovu glasova žirija i takmičara pobednik četvrte epizode muzičkog šou programa je Željko Šašić koji je nastupio u ulozi Ace Lukasa. O ovoj transformaciji se puno govorilo u medijima prethodnih dana i publika je jedva dočekala da vidi Šašićev nastup. Kada se pojavio i zapevao, pozdravljen je ovacijama, a svi su se složili da je ovo toliko nestvarna imitacija te da su na sceni videli i čuli samog Acu Lukasa da peva hit „Lična karta“. Pobednik se zahvalio rekavši da smo gledali još jedan humorističko - humanitarni šou, i da je ipak posle svega najvažnije da nagrada od 1000 evra ode u prave ruke, onima kojima je to najpotrebnije, a on ju je uputio Dečjem onkološkom centru u okviru Kliničnog centra Beograd.
31.10.2013. - 14:23h
Savo Milošević/Arhiva Prva TV
Savo Milošević/Arhiva Prva TV

Šou je otvorio specijalni član žirija, fudbaler i zaljubljenik u muziku Savo Milošević, koji je pre nego što se priključio stalnoj žirijskoj ekipi uskočio u lik Zdravka Čolića i zapevao njegov hit„ Pusti, pusti modu". Savo je odmah odao tajnu da neće biti strog u ocenjivanju jer mu je sada jasno da nije ni malo lako „biti neko drugi".

 

Sara Jovanović/Arhiva Prva TV
Sara Jovanović/Arhiva Prva TV

Sara Jo kao Britni Spirs

Duh MTV-a zavladao je studiom kada se pojavila Sara Jovanović kao Britni Spirs. Ne samo da je fizički podsetila na popularnu američku pevačicu, već je i zvučala kao ona, a komplikovanom koreografijom pokazala je da je i sama dostojna da bude zvezda. Pohvale su stigle i od članova žirija, a Ivan je dodao i da mu se mnogo više dopada u ulozi žene, pošto je Sara do sada dva puta bila muško.

 

Boris Milivojević/Arhiva Prva TV
Boris Milivojević/Arhiva Prva TV

Boris Milivojević kao Elvis Prisli

Glumcu Borisu Milivojeviću pripala je uloga kralja rokenrola Elvisa Prislija. U čuvenom belom Elvisovom odelu, sa karakterističnim zulufima i plavim očima, Boris je na scenu stupio uz note pesme "My way" da bi ubrzao ritam uz "Viva Las Vegas". Ipak, njegova pobednička imitacija iz prethodne epizode je bila toliko upečatljiva da je ovaj nastup ostao u senci.

 

Sneki/Arhiva Prva TV
Sneki/Arhiva Prva TV

Sneki kao Viktorija

Sneki je plivala kao riba u vodi sa Viktorijinom pesmom "Barakuda". Uspela je lako da odigra Viktoriju i prikaže njene pokrete, iako je priznala da joj je bila teško da postigne njen "pesak u glasu". Katarina je pohvalila nastup, ali je primetila da joj je nedostajao Viktorijin karakterističan pokret glavom, dok je Ivan dodao da se vidi da sve imitacije radi sa velikom strašću.

 

Željko Šašić/Arhiva Prva TV
Željko Šašić/Arhiva Prva TV

Željko Šašić kao Aca Lukas

O jesi li to ti, zapitali su se i gledaoci kada su čuli prve taktove i reči pesme "Lična karta" i gotovo bili sigurni da na bini vide Acu Lukasa, glavom i bradom. Željkova transformacija je toliko bila fascinantna da je zapalio kompletan studio i publiku digao na noge. Sve je bilo kao kod Lukasa, od fizičkog izgleda, glasa, stava, gestikulacije... Žiri se složio da je ovo jedna od najboljih imitacija od početka šoua, a najvickastiji član je dodao da je samo po visini znao da ispred njega nije Aca Lukas. Na fenomenalne pohvale, Željko je kratko odgovorio: "Ovo je bio inspirativan zadatak".

 

Ana Kokić i Aleksa Jelić/Arhiva Prva TV
Ana Kokić i Aleksa Jelić/Arhiva Prva TV

Aleksa Jelić kao Eros Ramacoti i Ana Kokić kao Pavaroti

Pesmu "Se Bastasse Una Canzone" Aleksa Jelić je otpevao u duetu sa Pavarotijem kojeg je glumila Ana Kokić. Za Aleksu je bio izazov da skine Ramacotijevu nazalnu boju glasa, dok je za Anu ovo bila još jedna teška transformacija budući da je morala da nabaci tešku masku na lice i još mnogo kilograma u predelu stomaka da bi fizički zaličila na debeljuškastog slavnog tenora. Ujedno ovo je bio i najteži vokalni izazov do sada, a Ani je pošlo za rukom za bude na visini zadatka.

 

Tamara Dragičević/Arhiva Prva TV
Tamara Dragičević/Arhiva Prva TV

Tamara Dragičević kao Lepa Brena

U crnom fraku, leptir mašnom na vratu i golim vitkim nogama izdignutim na visokim štiklama, Tamara aka Brena je na scenu izašla u pratnji "Slatkog greha" i zapevala "Sitnije Cile sitnije". Tamara je đuskala i bacakala noge uvis onako kako je to i Brena radila davnih osamdesetih godina prošlog veka. "Ovo je bio kabaretski nastup, iako nisi baš najbolje otpevala", rekao je Ivanović. Katarina i Savo su pohvalili njenu odličnu glumu, a Marija je dodala se u šouu rade replike spotova ili živih nastupa i da to treba imati u vidu.

 

Goca Tržan/Arhiva Prva TV
Goca Tržan/Arhiva Prva TV

Goca Tržan kao AC/DC

Sve je prštalo od energije kada je na scenu uletela Goca Tržan kao legendarni frontmen grupe AC/DC Brajan Džonson, i zapevala čuveni hevi metal hit "TNT". Jeste, bila je dinamit koji će svakog časa eksplodirati, kao što pesma kaže, iako je Goca otkrila da joj nije bilo teško da bude dinamična, ali da joj je bilo komplikovano da vokalno oponaša pevača, da postigne njegovu jačinu i boju glasa. Savo Milošević joj je rekao da retko ko nosi toliku energiju na sceni kao ona, a i ostali članovi žirija su se složili da je bila fantastična.

 

Skaj Vikler/Arhiva Prva TV
Skaj Vikler/Arhiva Prva TV

Skaj Vikler kao Vil Aj Em

I Skaj Vikler je oduševio žiri i publiku u studiju dinamičnim nastupom. Sve ono što je pokazao Vil Aj Em (Will I Am) u scenskom izvođenju numere za film „Veliki Getsbi", Skaj je ponovio. Repovao je, stepovao, đuskao do znoja, i uspeo da svojim glasnim žicama proizvede identično promuklo crnačko pevanje. „Radio sam kao crnac", našalio se Skaj. U crno-belom kompletu koji je nosio, Ivanovića je podsetio na partizanovca, iako je kao i ostali članovi žirija „skinuo kapu" za nastup „čoveka od imalina", kako ga je nazvala Marija Kilibarda.

 

Knez/Arhiva Prva TV
Knez/Arhiva Prva TV

Knez kao Hari Mata Hari

Niko nije ni sumnjao da će Knezu teško pasti zadatak da otpeva zahtevnu pesmu Harija Mata Harija „Lejla". Međutim, žiri je ovog puta posebno pohvalio njegovu vokalnu imitaciju jer je po prvi put uspeo da izađe iz svoje kože i svog glasa i u potpunosti vokalno „skine" popularnog pevača. „Zaista sam oduševljen ovom interpretacijom", pohvalio ga je gostujući član žirija Savo Milošević, koji mu je odao priznanje i tako što je zapevao deo Kneževe pesme.

 

Ovako je glasao žiri:

Savo Milošević
2 poena - za Sneki
3 poena - za Borisa 
4 poena - za Tamaru
5 poena - za Skaja
6 poena - za Saru
7 poena - za Aleksu
8 poena - za Anu
9 poena - za Kneza
10 poena - za Gocu
12 poena - za Šašića
Ivan Ivanović
2 poena - za Sneki
3 poena - za Borisa
4 poena - za Aleksu 
5 poena - za Kneza
6 poena - za Anu
7 poena - za Tamaru
8 poena - za Saru
9 poena - za Gocu
10 poena - za Skaja
12 poena - za Šašića
Katarina Radivojević
2 poena - za Aleksu
3 poena - za Sneki
4 poena - za Kneza
5 poena - za Borisa
6 poena - za Anu
7 poena - za Tamaru
8 poena - za Saru
9 poena - za Gocu
10 poena - za Šašića
12 poena - za Skaja
Marija Mihajlović
2 poena - za Aleksu
3 poena - za Sneki
4 poena - za Tamaru
5 poena - za Borisa
6 poena - za Anu
7 poena - za Kneza
8 poena - za Skaja
9 poena - za Gocu
10 poena - za Saru
12 poena - za Šašića

 

Kako su glasali takmičari?
Sara - 5 poena za Gocu
Boris - 5 poena za Kneza
Sneki - 5 poena za Skaja
Šašić - 5 poena za Sneki
Aleksa - 5 poena za Saru
Ana - 5 poena za Šašića
Tamara - 5 poena za Saru
Goca - 5 poena za Anu
Skaj - 5 poena Kneza
Knez - 5 poena za Skaja

Imitacije za sledeću epizodu:

Sneki - Madonu
Aleksa - Vladu Georgieva
Boris - Halida Bešlića 
Tamara - Jelenu Rozgu
Ana - Eltona Džona
Goca Tržan - Sašu Lošića
Knez - Fredija Merkjurija
Sara - Aleksandru Radović
Skaj - Mariju Šerifović
Šašić - Aksl Rouza