1. sezona

Tvoje lice zvuči poznato - 6. epizoda

I opet su nas takmičari iznenadili sjajnom glumom i nastupima, a ovog puta za najboljeg je proglašen Aleksa Jelić i njegova imitacija američke dive Bijonse. Fantastična maska, fizička transformacija, i pre svega izuzetno zahtevna koreografija u vatrenom nastupu za pesmu „Single ladies“ bili su presudni za pobedu. Zasluženu nagradu od 1000 evra Aleksa je odlučio da dodeli Udruženju za slepe i slabovide. Pored pobede u ovom izdanju šoua „Tvoje lice zvuči poznato“, Aleksa Jelić trenutno deli prvo mesto sa Anom Kokić u generalnom plasmanu.
13.11.2013. - 09:37h
Bora Čorba i Ivan Ivanović / Arhiva Prva TV
Bora Čorba i Ivan Ivanović / Arhiva Prva TV

Takmičenje poznatih u imitacijama se nastavlja. Njihove nove nastupe iznova će ocenjivati žiri i drugi takmičari. Na mesto četvrtog člana žirija stigao je Bora Đorđević, legenda rok muzike. On se zahvalio Željku Šašiću koji ga je u jednoj u prethodnih emisija fantastično imitirao i rekao da se jedno vreme čak i predstavljao kao Šašić jer mu je prijalo da bude mlađi i mršaviji.

 

 

Tamara Dragičević / Arhiva Prva TV
Tamara Dragičević / Arhiva Prva TV

Tamara kao Laka

Šou je otvorila Tamara Dragičević maskirana u nekadašnjeg bosanskog evrovizijskog predstavnika Laku. Tamara se fokusirala na Lakinu mimiku sa razrogačenim očima i na njegove iskarikirane pokrete dok je pevala "Pokušaću da te poljubim a ti se praviš luda". Bora Čorba je bio oduševljen imitacijom, Tamarin entuzijazam i pevanje pohvalile su Katarina i Marija, dok se Ivan poigrao rečima, tj. imenom pevača, i rekao da između toga da žena bude gola ili „laka", on bira da bude laka.

 

 

Boris Milivojević / Arhiva Prva TV
Boris Milivojević / Arhiva Prva TV

Boris kao Bajaga

"220 u voltima" zazvučalo je sa bine kada je Boris pustio glas obojen dubokom bojom specifičnom za Bajagu. S gitarom u ruci, dužim zulufima, ono što je najviše moglo da podseti na rokera bila je baš njegova boja glasa i izgovor reči. "Ivan i ja smo se složili da je Boris više izgledao kao Žera iz Crvene jabuke", rekao je Bora i dodao da je Boris mogao malo više, što se glasa tiče, da mumla. I Ivan mu je zamerio što je pevao tonski „više" nego što to čini Bajaga. "Odlično si otpevao i doneo si duh Bajage i instruktora", stala je Marija u Borisovu odbranu.

 

 

Aleksa Jelić / Arhiva Prva TV
Aleksa Jelić / Arhiva Prva TV

Aleksa kao Bijonse

Prvo su se na sceni pojavile savršene ženske noge, a potom je zavladao tajac i pitanje: da li su ovo ženske noge? Aleksa je započeo svoju tačku spektakularnom, neverovatno zahtevnom koreografijom ne izostavljajući do kraja nastupa nijedan Bijonsin pokret izveden uz pesmu "Single ladies". "Aleksa ti si jedna od boljih riba u ovom šouu", našalio se Ivanović, i dodao da je bio brilijantan. Katarina je priznala da joj nikada nije uspevalo da skine te komplikovane pokrete, pa su je zato izveli na binu da je Aleksa uvežba. "I koreografija i pevanje i sam nastup zaslužuju najviše ocene", oduševljen je bio Bora.

 

 

Ana Kokić / Arhiva Prva TV
Ana Kokić / Arhiva Prva TV

Ana Kokić kao Zaz

Do sada je pevala na korejskom, italijanskom, engleskom, a sada je Ana Kokić trebalo da pokaže kako stoji sa francuskim pevajući pesmu šarmantne Zaz "Je Veux". I opet složen zadatak budući da je Ana morala da izgovori neverovatno mnogo reči. Katarina je bila oduševljena što je Ana uspela da donese duh Pariza. "Važno je da Ana nije nikoga "proždrnula", šalio se Bora Čorba. A Ivan koji je u svojoj emisiji ugostio Zaz, priznao je da je ova pesma u Aninoj interpretaciji zvuči za deset plus.

 

 

Sneki / Arhiva Prva TV
Sneki / Arhiva Prva TV

Sneki kao Ana Bekuta

Prošlonedeljna pobednica vratila se svom narodnjačkom fahu s pesmom "Zlatiborske zore" Ane Bekute. Sneki je bila zadovoljna što je korektno odradila zadatak i što je uspela da digne publiku na noge. „Maksimalno si skinula koleginicu Anu Bekutu, ali ja sam malo cepidlaka, nedostaje mi kilaža Ane Bekute, i Mrka", rekao je Bora Čorba. Na ovu opasku reagovao je i Ivanović pesnički: "Kada Ani fali Mrka, to je kao Haris Džinović bez brka". Što se stvarne ocene tiče, žiri je bio složan da je interpretacija bila odlična.

 

 

Knez i Željko / Arhiva Prva TV
Knez i Željko / Arhiva Prva TV

Knez kao Kemal Monteno i Šašić kao Oliver Dragojević

Nezaboravna evergrin pesma "Nije htela" bila je ovonedeljni duetski zadatak za Kneza i Šašića. Knez se ozbiljno potrudio da uđe u lik i skine karakterističan vibrato Kemala Montena, dok je Šašić, kako je sam rekao, olako ušao u Dragojevićevo odelo. Stari morski vukovi ostavili su utisak i na žiri. Bora je rekao da je teško imitirati Dragojevićevu prašinu u glasu, ali da je na njega poseban utisak ostavio Knez kao Kemal jer je bio ubedljiviji. "Ovo je bilo najbolje Knezovo izdanje", zadovoljan je bio Ivanović.

 

 

Sara i Skaj
Sara i Skaj

Sara kao Majli Sajrus i Skaj kao Robin Tik

I opet je nastup o kome su brujali mediji poslednjih meseci podigao prašinu, i to na drugi način. Baš onako kako su svi i pretpostavljali, par Sara/Skaj izveo je provokativan nastup popularnih pevača na dodeli MTV nagrada. Nisu razočarali gledaoce, Sara je bila seksi, iako nije do kraja iskopirala ponašanje Majli Sajrus, a i Skaj se potrudio da dočara stav i pevanje Robina Tika. Veliki hit "Blurred lines" izveli su sjajno, uz malu pomoć Ajsa Nigrutina, koji im se pridružio na sceni. "Nešto je falilo u ovom nastupu", zamerio je Ivanović, aludirajući da je Sara trebalo da se presavije i zavrti kukovima ispred Skaja, da bi replika bila kompletna. Njemu se suprotstavila Katarina koja je rekla da joj je drago što nisu kopirili do tančina originalni nastup koji je senzacionalistički i vulgaran. Varnice su sevnule između Skaja i Marije Mihajlović, pošto se Marija javno požalila da su Sara i Skaj tokom priprema širili negativnu energiju, jer su odbijali da urade nešto od predviđenog, čime su narušili imitaciju. Isprovociran Skaj joj je oštro odgovorio: "Meni je dojadilo da mi neko priča šta ću da radim. Dođite i pokažite."

 

 

Goca Tržan / Arhiva Prva Tv
Goca Tržan / Arhiva Prva Tv

Goca kao Cane

"Hoću da znam kuda vodi ovaj put, mene i život moj", odrecitovala je Goca u najboljem stilu Caneta iz Partibrejkersa. Bila je ista kao Cane i posebna, i samo svoja u izvođenju hita "Hoću da znam". "I stav i glas - sasvim Cane", istakao je Bora i dodao da je pokazala čak i Canetovu energiju. Ivanu se dopalo što je rušila scenografija što jeste zapravo rokenrol, a na Katarinu je ostavilo utisak sjajno afektiranje u pevanju.

Nakon što je Bora Čorba otpevao "Dva dinara druže" sa kompletnom publikom, najavljeno je glasanje. Ovako je glasao žiri

 

Kako je glasao žiri?

Marija Mihajlović

2 poena - za Saru
3 poena - za Borisa
4 poena - za Skaja
5 poena - za Sneki
6 poena - za Tamaru
7 poena - za Gocu
8 poena - za Šašića
9 poena - za Kneza
10 poena - za Anu
12 poena - za Aleksu

Ivan Ivanović

2 poena - za Borisa
3 poena - za Šašića
4 poena - za Tamaru
5 poena - za Sneki
6 poena - za Gocu
7 poena - za Skaja
8 poena - za Saru
9 poena - za Anu
10 poena - za Aleksu
12 poena - za Kneza

Katarina Radivojević

2 poena - za Borisa
3 poena - za Tamaru
4 poena - za Saru
5 poena - za Skaja
6 poena - za Gocu
7 poena - za Sneki
8 poena - za Šašića
9 poena - za Anu
10 poena - za Aleksu
12 poena - za Knez

Bora Đorđević

2 poena - za Borisa
3 poena - za Skaja
4 poena - za Šašića
5 poena - za Gocu
6 poena - za Saru
7 poena - za Sneki
8 poena - za Tamaru
9 poena - za Kneza
10 poena - za Anu
12 poena - za Aleksu

 

Kako su glasali takmičari?

Tamara - 5 poena za Aleksu
Boris - 5 poena za Gocu
Aleksa - 5 poena za Gocu
Ana- 5 poena za Aleksu
Sneki - 5 poena za Šašića
Knez - 5 poena za Šašića
Šašić - 5 poena za Gocu
Skaj - 5 poena za Borisa
Sara - 5 poena za Aleksu
Goca - 5 poena za Saru

Imitacije za sledeću nedelju:

Boris - Toni Cetinski
Skaj - Mulen Ruž
Tamara - Ederlezi
Sneki - Električni orgazam
Sara - Bebi Dol
Šašić - Alen Ademović/Miligram
Ana - Lorin
Goca - Marina Perazić
Knez - Barbara Strejsend
Aleksa - Mulen Ruž