1. sezona

Tvoje lice zvuči poznato - 7. epizoda

Pobednik 7. epizode šoua „Tvoje lice zvuči poznato“ je Skaj Vikler koji je u duetu sa Aleksom Jelićem izveo numeru „Roksen“ iz filma Mulen Ruž. On je i sam priznao da bez Alekse i njegovog igranja i pevanja nastup ne bi bio tako dobar, ali je transformacija Skaja bila neverovatna. Ovo je prva emisija gde je uspeo da pokaže svoje sposobnosti u punom svetlu. Zasluženo je osvojio nagradu od 1000 evra koje je odlučio da pokloni prihvatilištu za decu iz Beograda. Posle ove fantastične izvedbe Skaj i Aleksa se zajedno nalaze na prvom mestu u generalnom plasmanu.
20.11.2013. - 10:00h
Toni Cetinski/Arhiva Prva TV
Toni Cetinski/Arhiva Prva TV

Poznata nasmejana lica Marije Kilibarde i Petra Strugara najavila su početak 7. epizode šoua „Tvoje lice zvuči poznato“. Još jednom, poznata desetorka takmičiće se za nagradu od 1000 evra , kao i za što veći broj poena kako bi osvojili i glavnu nagradu od 25 hiljada evra, koja će takođe otići u humanitarne svrhe.

Do sada su na prvom mestu bili Ana Kokić i Aleksa Jelić sa 206 poena. Da li će uspeti da zadrže svoj plasman videćemo tek na kraju ove epizode. To će zavisiti i od toga da li će osvojiti simpatije žirija, kako stalne postave koju čine Marija Mihajlović, Katarina Radivojević i Ivan Ivanović, tako i novog člana žirija – Tonija Cetinskog. 

Marija Kilibarda je najavila da se šoumenu, lepotici i treneru pridružuje specijalni gost koji će popuniti praznu stolicu pored Ivana Ivanovića, a to je veliki šarmer Toni Cetinski, koji međutim nije želeo da sedne pored jedinog muškarca u žiriju, već je odlučio da rastavi dve dame i da uživa između njih.

 

 

Tamara Dragičević/Arhiva Prva TV
Tamara Dragičević/Arhiva Prva TV

Tamara Dragičević kao Ederlezi

Najavljena kao ljubimica Ivana Ivanovića, Tamara Dragičević otvara svojom numerom ovo veče. Njena scenografija izgleda kao pozorište, pa je Tamara jednim delom na svom terenu, u jednostavnoj beloj haljini, bosa izlazi iz kutije i sa osmehom izvodi svoju numeru. U jednom trenutku na scenu izlaze i trubači i okružuju žiri, a Toni i Katarina baš padaju u sevdah. Razgaljen veselom muzikom žiri daje Tamari sve pozitivne ocene.

 

 

Sneki/Arhiva Prva TV
Sneki/Arhiva Prva TV

Sneki kao Gile iz Električnog Orgazma

Dobro prepoznatljivi zvuci pesme koju smo svi barem jednom pevali „Igra Rock and Roll cela Jugoslavija“ i Sneki sa kovrdžavom smeđom perikom i lenonkama, u crvenim pantalonama i kožnoj jakni, vrlo dubokim glasom izvodi svoju numeru. Sa sjajnom maskom i vrlo karakterističnim načinom pevanja Sneki je dočarala Gileta, a žiri se složio da je imitacija, uprkos nekoliko propusta, odlična i zabavna, Lošu ocenu Sneki je dobila od Ivana - njemu se nije dopao ni nastup ni maska.

 

 

Boris Milivojević/Arhiva Prva TV
Boris Milivojević/Arhiva Prva TV

Boris Milivojević kao Toni cetinski

Na sam pomen svog imena Toni je pokrio lice rukama, kao da ne želi da vidi svog dvojnika, ali je ipak skupio hrabrost da se suoči „sa sobom“. Ubrzo je odlučio da pomogne Borisu i pridružio mu se na sceni, pa su dva Tonija u duetu otpevali pesmu „Blago onom ko te ima“. Toniju se maska dopada, a našalio se da se zaljubio sam u sebe. Žiri se složio da je maska odlična, a da je Boris otpevao najbolje što može  u skladu sa svojim mogućnostima.

 

 

Knez/Arhiva Prva TV
Knez/Arhiva Prva TV

Knez kao Barbara Streisend

I Knez je opet na štiklama - osuđen da „menja pol“. Zbog svoje konstitucije ne liči na Barbaru, ali ne liči ni na Kneza. Na vrlo mračnoj bini, reflektor je uperen samo u Barbaru koja, u dugačkoj crvenoj haljini sa crnim ogrtačem i rukavicama, sa lakoćom izvodi numeru „Woman in Love“. Knez se fantastično transformisao u ženu, a to su primetili i članovi žirija. I hodanje na štiklama mu sve bolje ide, a njegove pevačke sposobnosti nije potrebno ni komentarisati. Dobio je sve pohvale.

 

 

Sara Jovanović/Arhiva Prva TV
Sara Jovanović/Arhiva Prva TV

Sara Jo kao Bebi Dol

Mlada Sara Jo sa dugačkom plavom perikom u veseloj plavo-žutoj haljinici, sa slatkom koreografijom vrlo verno je izvela pesmu „Brazil“, praćena aplauzom publike. Žiri je primetio njen trudi i zaista je ishvalio uz komentar da je numeru bolje izvela čak i od same Bebi dol.

 

 

Aleksa Jelić i Boris Milivojević/Arhiva Prva TV
Aleksa Jelić i Boris Milivojević/Arhiva Prva TV

Aleksa Jelić i Skaj Vikler kao Mulen Ruž

Uz pratnju 30 igrača Aleksa i Skaj su izveli tačku iz filma Mulen Ruž  „Roksen“. Aleksi je savršeno legla ova uloga s' obzirom na to da je po profesiji i baletan i pevač, ali se i Skaj savršeno snašao u ulozi Juana Mekgregora. Dva potpuno različita muškarca, nesrećno zaljubljena u istu ženu, napravili su spektakl na pozornici. Skaj je uputio pohvale i Milanu Gromiliću koji je u jako kratkom roku realizovao celu koreografiju. Publika, voditelji, žiri, a i sami takmičari bili su oduševljeni ovim izvođenjem.

 

 

Željko Šašić/Arhiva Prva TV
Željko Šašić/Arhiva Prva TV

Željko Šašić kao Alen Ademović

Čuvenu pemu „Kruška“ kojom se Alen i proslavio vrlo verodostojno izveo je Željko Šašić. Dobro je „skinuo“ i Alenovo karakteristično prebacivanje sa noge na nogu, a obučen u maslinaste pantalone i kožnu jaknu mogao je da zameni i samog Ademovića. Željko je dobio pohvale, ali nije uspeo da nadmaši utisak koji je ostavila prethodna numera.

 

 

Ana Kokić/Arhiva Prva TV
Ana Kokić/Arhiva Prva TV

Ana Kokić kao Loren

Ani vrlo lepo pristaje duga, smeđa kosa sa šiškama. Ona je bosonoga u crnom kombinezonu sa lepršavim ogrtačem izvela evrovizijsku pemu „Euforija“ uz neizbežnu koreografiju, koja je jako zahtevna, iako ne deluje tako. Ivan je bio vrlo ponosan kako se Ana izborila sa „pucanjem“ glasa, jer je prehlađena. Ostatak žirija se složio da je bila sjajna, hrabra i uporna.

 

 

Goca Tržan/Arhiva Prva TV
Goca Tržan/Arhiva Prva TV

Goca Tržan kao Marina Perazić

Goca Tržan, konačno kao žena, zablistala je na pozornici, jer je njen seksipil konačno mogao da dođe do izražaja. U tome joj je pomogla i numera Marine Perazić „Poješću sve kolačiće“. U plavom kompletiću Goca se sita navrckala na sceni, baš kao i Marina u originalu. Žiri je pohvalio Gocu i konstatovao da je bolja od originala.

 

Na kraju je i Toni Cetinski počastio sve prisutne jednom pesmom, ali bez svog dvojnika Borisa Milivojevića. Publika je uživala u numeri „Zar malo je to“. Potom je usledilo glasanje. 

 

Kako je glasao žiri?

Toni Cetinski

2 poena –  Tamara Dragičević
3 poena -  Boris Milivojević
4 poena -  Knez
5 poena -  Ana Kokić
6 poena -   Sneki
7 poena -   Goca Tržan
8 poena -   Željko Šašić
9 poena -  Sara Jo
10 poena – Aleksa Jelić
12 poena -  Skaj Vikler

Marija Mihailović

2 poena – Sneki
3 poena - Tamara
4 poena -  Boris Milivojević
5 poena -  Ana Kokić
6 poena -  Sara Jo
7 poena -  Željko Šašić
8 poena -  Goca Tžan
9 poena – Aleksa Jelić
10 poena -  Knez
12 poena -  Skaj Vikler

Katarina Radivojević

2 poena – Željko šašić
3 poena - Sneki
4 poena -  Tamara Dragičević
5 poena -  Sara Jo
6 poena -  Goca Tržan
7 poena -  Ana Kokić
8 poena -  Boris Milivojević
9 poena  -  Aleksa Jelić
10 poena – Knez
12 poena – Skaj Vikler

Katarina Radivojević

2 poena – Željko šašić
3 poena - Sneki
4 poena -  Tamara Dragičević
5 poena -  Sara Jo
6 poena -  Goca Tržan
7 poena -  Ana Kokić
8 poena -  Boris Milivojević
9 poena  -  Aleksa Jelić
10 poena – Knez
12 poena – Skaj Vikler

Kako su glasali takmičari?

Tamara – 5 poena za Skaj Viklera
Sneki – 5 poena za Tamaru Dragičević
Boris – 5 poena za Željka Šašića
Knez – 5 poena za Skaja
Sara – 5 poena za Skaja
Aleksa – 5 poena za Kneza
Skaj – 5 poena za Aleksu Jelića
Željko – 5 poena za Sneki
Ana – 5 poena za Gocu Tržan
Goca – 5 poena za Skaja

Imitacije za sledeću nedelju:

Super Sneki – Silvana Armenulić
Boris – Ana Kokić
Goca – Kristina Agilera
Ana Kokić – Kaliopi
Tamara – Majkl Džekson
Željko Šašić – Milan Mladenović
Skaj Vikler – Parni Valjak
Sara Jovanović – Šakira
Aleksa – Majkl Džekson
Knez -  Saša Matić