1. sezona

Tvoje lice zvuči poznato - 3. epizoda

Pobednik 3. epizode spektakularnog muzičkog takmičenja je glumac Boris Milivojević koji je dinamičnim nastupom, vizuelnom i vokalnom imitacijom vatrene Tine Tarner, osvojio glasove takmičara i članova žirija. U kratkoj uskoj haljinici na bratele, na visokim potpeticama, sa izblajhanom kosom i izdepiliranim pazuhom i rukama, Boris je pevao Tinin veliki hit „Proud Mary“ i zapalio studio. Nagradu od 1000 evra pobednik je namenio deci koju često viđa u svom kraju, tj. deci bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj ulici.
23.10.2013. - 10:23h

Šou je počeo, a voditelji emisije Marija Kilibarda i Petar Strugar najavili su spektakularne imitacije deset vrsnih umetnika. Takmičari iznova imaju cilj da se što bolje predstave i osvoje nagradu od hiljadu evra koju će dati u humanitarne svrhe. Mariji Mihajlović, Katarini Radivojević, Ivanu Ivanoviću pridružio se gostujući član žirija Miroslav Ilić koji je prokomentarisao da je čuo da je u ovakvoj emisiji najveći greh biti ozbiljan. Koliko je ozbiljan pokazao je Ivan Ivanović koji je došao u elegantnom izdanju sa leptir mašnom i nagovestio da je uveo novo pravilo da svaku ženu koja se skine nagradi sa dodatnim poenima i da bi voleo da to takmičarke imaju u vidu.

Članovi žirija / Arhiva Prva TV
Članovi žirija / Arhiva Prva TV

 

Knez / Arhiva Prva TV
Knez / Arhiva Prva TV

Knez kao Džiboni

Imitacije su počele. Led je probio Nenad Knežević Knez Džibonijevom pesmom "Libar". Sa malo dužom kosicom i karakterističnom Džibonijevom ribarskom kapicom na glavi, Knez se odmarao na kanabetu i olako izveo zadatu numeru. Iako je on sam bio zadovoljan nastupom, žiri se složio da je u prethodnoj emisiji u ulozi Josipe Lisic bio mnogo bolji.

 

 

Sneki i Skaj / Arhiva Prva TV
Sneki i Skaj / Arhiva Prva TV

 Sneki kao Ajs Nigrutin i Skaj kao Gru

Po prvi put na sceni su istovremeno nastupila dva takmičara. Sneki i Skaj zapevali su u duetu pesmu Ajsa Nigrutina i Grua " I dalje me žele". Skaj je plivao u poznatim rep vodama kao Gru, a Sneki je za sve bila veliko iznenađenje jer je u potpunosti „ušla" u rep fazon. Sa raščupanom perikom dočarala je Nigrutinov bučan način pevanja, pokrete, grimase. Skaj je iskoristio priliku da poruči Nigrutinu da će ga Sneki verno zameniti uvek kada bude kasnio na nastupe, a pohvale su stigle i od žirija.

 

 

Aleksa Jelić / Arhiva Prva TV
Aleksa Jelić / Arhiva Prva TV

Aleksa kao Miroslav Ilić

Čast da imitira Miroslava Ilića, pred samim pevačem, pripala je Aleksi Jeliću. On je otpevao "Polomiću čaše od kristala" oponašajući karakteristične pokrete i mimiku "slavuja iz Mrčajevaca". Ubedljiv nastup podigao je publiku na noge, a Miroslav je izjavio da nije ni slutio da je bilo kome zanimljiv za imitaciju. Za frizuru, manir i oblizivanje usana, Miroslav mu je dao visoke ocene. Marija je dodala da je zapanjuje Aleksina moć transfromacije i to što posebnu pažnju pridaje detaljima.

 

 

Goca Tržan / Arhiva Prva Tv
Goca Tržan / Arhiva Prva Tv

Goca kao Džej

Goca Tržan uskočila je u kožu Džeja Ramadanovskog i otpevala njegovu poznatu baladu "Sutra je nedelja". Pevačica nije bila preterano srećna izborom pesme i priznala je da bi joj više legla pesma bržeg ritma uz koju bi mogla da skakuće. Ali, bez obzira na statičnost koju je zahtevala imitacija, Goca je vokalno u potpunosti odgovorila zadatku. Ivan je primetio da nije skinula lak sa noktiju pa je dodao da će Džej biti presrećan kada vidi kakve nokte ima, dok joj je Miroslav Ilić odao priznanje što se uhvatila u koštac sa takvom imitacijom.

 

 

Tamara Dragičević / Arhiva Prva TV
Tamara Dragičević / Arhiva Prva TV

Tamara kao LMFAO

Pobednica prve emisije Tamara Dragičević transformisana u pevača grupe LMFAO pevala je njihov veliki hit "I am sexy and I know it", što je zahtevalo da se odlično upozna sa komplikovanim tekstom i karakterističnim slengom pevača. Tamara je i ovog puta, mada kao muški izvođač, izvela striptiz praćena vrelom igrom plesne grupe. Na samom kraju numere, grupi se priključila i voditeljka Kilibarda koja je otvoreno rekla da je ova pesma za nju bila toliko inspirativna da je zamolila da se sa igračima pojavi na sceni. Ivan je zaključio da ni brkovi ni brada nisu poružneli Tamaru, a Katarina je dodala da su veliki doprinos spektakulanom nastupu dali i plesači.

 

 

Ana Kokić / Arhiva Prva TV
Ana Kokić / Arhiva Prva TV

Ana kao Psaj

Ana Kokić, koja je u prethodnoj emisiji odnela pobedu imitacijom Pink, dobila je veoma težak zadatak da nauči do savršenstva tekst pesme „Gentlman" na korejskom i da stasom i glasom dočara dinamičnog Južnokoreanca Psaja. Ana je fantastično oponašala pevača i vokalno i vizuelno. Katarina i Marija su pohvalile njenu moć transformacije, a posebno su istakle da je do tančina "skinula" Psajevo držanje glave i pućenje usana, dok je Ivan dodao da mu Ana sa Psajevom maskom najviše liči na Mariju Šerifović.

 

 

Sara Jovanović / Arhiva Prva TV
Sara Jovanović / Arhiva Prva TV

Sara kao Milan Stanković

I još jedan preobučeni muškarac izašao je na scenu. Sara Jovanović koja je i sama bila naša predstavnica na Evrosongu sa grupom "Moje tri", izvela je numeru Milana Stankovića "Ovo je Balkan" koja nas je takođe predstavljala na ovom muzičkom takmičenju. "Ti si uspela da dostigneš taj nivo muškosti Milana Stankovića", našalio se Ivan, dok joj je Katarina odala priznanje na trudu i scenskom izrazu.

 

 

Željko Šašić / Foto: Arhiva Prva TV
Željko Šašić / Foto: Arhiva Prva TV

Šašić kao Bebek

Željko Šašić se posle takozvanog nastupa "dva u jedan" vratio pojedinačnom nastupu u ulozi maestralnog pevača "Bijelog dugmeta" Željka Bebeka numerom "Sve će to mila moja". Tršava perika, zvoncare, specijalni šal i nezaobilazni Goran Bregović na sceni, bili su samo dodatak odičnom Željkovom vokalu. Šašić je priznao da se najviše trudio da iskopira Bebokov specifičan "pesak u glasu". Miroslava Ilića je nastup toliko oduševio da je unapred najavio da će 12 poena dodeliti Šašiću.

 

 

Boris Milivojević / Arhiva Prva TV
Boris Milivojević / Arhiva Prva TV

Boris Milivojević kao Tina Tarner

Od poslednje imitacije se mnogo očekivalo. S razlogom. Boris Milivojević imao je nastup za pamćenje. Na sceni se zapravo pojavila vatrena Tina Tarner, zaigrala u brzom ritmu, i besprekorno otpevala svoj veliki hit "Proud Mary", baš kao nekada. Boris je zapalio studio, i podigao sve na noge, a koliko je truda uložio primetio je i Miroslav Ilić kada je prokomentarisao da se to vidi ispod pazuha Borisa Milivojevića, aludirajući da se Boris izdepilirao. "Briljirao si i bio si seksi", nadovezao se i Ivan Ivanović.

 

Kako je glasao žiri?

Miroslav Ilić
2 poena - Ana Kokić
3 poena - Skaj Vikler
4 poena - Sneki
5 poena - Goca Tržan
6 poena - Knez
7 poena - Aleksa Jelić
8 poena - Tamara Dragičević
9 poena - Boris Milivojević
10 poena - Sara Jovanović
12 poena - Željko Šašić
Katarina Radivojević
2 poena - Knez
3 poena - Goca Tržan
4 poena - Skaj Viker
5 poena - Sara Jovanović
6 poena - Željko Šašić
7 poena - Tamara Dragičević
8 poena - Sneki
9 poena - Aleksa Jelić
10 poena - Ana Kokić
12 poena - Boris Milivojević
Marija Mihailović
2 poena - Knez
3 poena - Goca Tržan
4 poena - Tamara Dragičević
5 poena - Skaj
6 poena - Sara Jovanović
7 poena - Željko Šašić
8 poena - Sneki
9 poena - Aleksa Jelić
10 poena - Ana Kokić
12 poena - Boris Milivojević
Ivan Ivanović
2 poena - Knez
3 poena - Goca Tržan
4 poena - Željko Šašić
5 poena - Skaj
6 poena - Sara Jovanović
7 poena - Tamara Dragičević
8 poena - Sneki
9 poena - Ana Kokić
10 poena - Aleksa Jelić
12 poena - Boris Milivojević

 

Kako su glasali takmičari?

Knez - 5 poena za Željka Šašića
Skaj - 5 poena za Sneki
Sneki -5 poena za Aleksu Jelića
Aleksa - 5 poena za Sneki
Goca - 5 poena za Željka Šašića
Tamara - 5 poena za Anu Kokić
Ana - 5 poena za Borisu Milivojeviću
Sara - 5 poena za Željka Šašića
Željko - 5 poena za Borisa Milivojevića
Boris - 5 poena za Aleksu Jelića

Imitacije za sledeću nedelju:
Knez - Hari Mata Hari
Goca Tržan - ACDC
Skaj Vikler - Will I Am
Tamara Dragičević - Lepa Brena
Ana Kokić - Lučano Pavaroti
Sara Jovanović - Britni Spirs
Super Sneki - Viktorija
Željko Šašić - Aca Lukas
Aleksa Jelić - Eros Ramacoti
Boris Milivojević - Elvis Prisli