1. sezona

Tvoje lice zvuči poznato - 1. epizoda

Dugoočekivani muzički spektakl "Tvoje lice zvuči poznato", konačno je počeo! Ana Kokić, Goca Tržan, Snežana Babić Sneki, Tamara Dragičević, Sara Jovanović, Boris Milivojević, Nenad Knežević Knez, Đorđe Miljenović - Wikluh Sky, Željko Šašić i Aleksa Jelić zablistali su na raskošnoj sceni novog šou programa. Svi učesnici su dali svoj maksimum u imitacijama, a najveće simpatije žirija i takmičara pobrala je glumica Tamara Dragičević. Ona je pobednica prve emisije, a osvojenih 1000 evra donirala je udruženju „Zvočnica“, „Institutu za majku i dete“ i Udruženju roditelja dece sa malignim bolestima.
11.10.2013. - 20:01h

Voditeljski tandem Marija Kilibarda i Petar Strugar otvorili su spektakularni muzički šou. Posle objašnjenja pravila takmičenja, predstavljeni su stalni članovi žirija: Katarina Radivojević, Marija Mihajlović i Ivan Ivanović, a potom i gostujući član žirija Dragana Mirković. 

 

Željko Šašić / Foto: Arhiva Prva TV
Željko Šašić / Foto: Arhiva Prva TV

Željko Šašić kao Bora Čorba

Čast da otvori šou pripala je Željku Šašiću koji se našao u ulozi Bore Čorbe. Željko nije imao nikakvih problema sa svojom imitacijom budući da je odrastao uz Čorbinu muziku. Šašić je pobrao simpatije publike u studiju, ali i žirija koji je za njega imao samo reči hvale.

 

Sara Jovanović / Arhiva Prva TV
Sara Jovanović / Arhiva Prva TV

Sara Jovanović kao Rijana

Druga je nastupila Sara Jovanović koja je bila presrećna što je izvukla jednu od svojih omiljenih pevačica - Rijanu. Ona je oduševila žiri, posebno Draganu Mirković koju je njen nastup ocenila kao fantastičan.

 

 

Goca Tržan / Arhiva Prva Tv
Goca Tržan / Arhiva Prva Tv

Goca Tržan kao Dragana Mirković

Iako je Goca Tržan gajila nadu da će imitirati Eksel Rouza, „zapala" joj je numera „Umirem majko" koju peva niko drugi do članica žirija  Dragana Mirković. Goca se potrudila da zaliči na Draganu iz 80-tih i to joj je pošlo za rukom, a Katarina Radivojević je nakon pohvala na Gocin račun, priznala da je kao mala imitirala Draganu u dramskom studiju Mike Aleksiće.  

 

 

Tamara Dragičević / Arhiva Prva Tv
Tamara Dragičević / Arhiva Prva Tv

Tamara Dragičević kao Lejdi Gaga

Tamara Dragičević misli da glumci moraju biti spremni na sve, i na ulogu muškarca, Ofelije i drveta, a srećom, njoj nije zapalo drvo, već Lejdi Gaga. Izuzetno zahtevna koreografija, dvanaest plesača na sceni i sjajna transformacija, ostavili su prisutne bez daha. 

 

 

Knez / Arhiva Prva TV
Knez / Arhiva Prva TV

Knez kao Luis

Knez  je imao muke sa pripremom maske, jer je njeno nanošenje trajalo čak tri sata! Ipak, njemu je bilo drago što je svojim nastupom vratio uspomenu na velikana srpske muzičke scene - Luisa. Njegova  odlična imitacija je posebno ganula Draganu Mirković i Mariju Mihajlović, jer ih je podsetila na period druženja sa tragično stradalim muzičarem. 

 

 

Aleksa Jelić / Arhiva Prva TV
Aleksa Jelić / Arhiva Prva TV

 Aleksa Jelić kao Ceca

Aleksa Jelić je dobio zadatak da imitira Cecu Ražnatović.  Njegov najveći izazov je bio oponašanje Cecinog specifičnog glasa. Ivan je Aleksin nastup ocenio kao „šokantan" i „uzbudljiv", i šaljivo prokomentarisao: „Mislim da Ceca ima malo manji stomak od tebe, i možda veće grudi, i mislim da ne bi nosila taj donji veš koji ti nosiš večeras".  

 

 

Sneki / Arhiva Prva TV
Sneki / Arhiva Prva TV

 Sneki kao Zdravko Čolić

Sneki se osećala fantastično dok je pevala Čolin hit „Glavo luda", a očigledno je da su se tako osećali i članovi žirija koji su imali samo reči hvale za njen performans sa „lokicama".  

 

 

Boris Milivojević / Arhiva Prva TV
Boris Milivojević / Arhiva Prva TV

Boris Milivojevic kao Manjifiko

Najveći izazov Borisu Milivojeviću bio je da se ne izblamira, ne saplete ili ne padne na nos. Uprkos tome, uspeo je odlično da se zabavi imitirajući Manjifika, a jednako dobro je zabavio i žiri, posebno Draganu Mirković koja je čak morala i da se slika sa Manjifiko Borisom. 

 

 

Ana Kokić / Arhiva Prva TV
Ana Kokić / Arhiva Prva TV

Ana Kokić kao Slađana Milošević

Ni Ani Kokić nije bilo lako da imitira Slađanu Milošević, pevačicu specifičnih pokreta i specifične boje glasa. Njen kostim i nastup, izazvali su brojne polemike žirija i voditelja, a razne aluzije i pošalice prekinula je Katarina Radivojević koja je pohvalila Aninu rok transformaciju. 

 

 

Skaj Vikler / Arhiva Prva TV
Skaj Vikler / Arhiva Prva TV

Skaj Vikler kao Mik Džeger

Poslednji takmičar bio je Skaj Vikler koji je svojim spektakularnim nastupom atmosferu u studiju doveo do usijanja. Viklerova interpretacija Mika Džegera izazvala je ovacije publike, a žiri je samo mogao da kaže „Vau"!

 

Kako je glasao žiri?

Dragana Mirković

2 - Ana Kokić
3 - Sneki
4 - Goca
5 - Tamara Dragičević
6 - Sara Jovanović
7 - Aleksa Jelić
8 - Boris Milivojević
9 - Željko Šašić
10 - Skaj
12 - Knez

Ivan Ivanović

2 - Ana Kokić
3 - Goca Tržan 
4 - Željko Šašić
5 - Knez
6 - Boris
7 - Sneki
8 - Skaj
9 - Aleksa Jelić
10 - Sara
12 - Tamara Dragičević

Katarina Radivojević

2 - Ana Kokić
3 - Željko Šašić
4 - Skaj Vikler
5 - Knez
6 - Goca Tržan
7 - Aleksa Jelić
8 - Sneki
9 - Boris Milivojević
10 - Sara Jovanović
12 - Tamara Dragičević

Marija Mihajlović

2 - Skaj
3 - Sara
4 - Ana Kokić
5 - Željko Šašić
6 - Knez
7 - Goca Tržan
8 - Sneki
9 - Boris
10 - Tamara Dragičević
12 - Aleksa Jelić

 

Kako su glasali takmičari? 

Željko - 5 poena Knezu
Sara - 5 poena Tamari
Goca - 5 poena Sneki
Tamara - 5 poena Borisu
Knez - 5 poena Skaj Vikleru
Aleksa Jelić - 5 poena Tamari
Sneki - 5 poena Goci
Boris - 5 poena Ani Kokić
Ana - 5 poena Skaj Vikleru
Skaj - 5 poena Knezu

Imitacije za sledeću nedelju:

Ana Kokić - Pink
Željko Šašić - Dino Merlin i Vesna Zmijanac
Goca Tržan - Dženifer Lopez
Sara - Oliver Mandić
Sneki - Jelena Karleuša
Skaj Vikler - Šaban Bajramović
Aleksa Jelić - Toše Proeski
Boris Milivojević - Đole Balašević
Knez - Josipa Lisac
Tamara Dragičević - Severina