1. sezona

Tvoje lice zvuči poznato - 2. epizoda

Pobednica druge epizode šoua „Tvoje lice zvuči poznato“ je Ana Kokić! Sjajnim akrobatskim nastupom i odličnim vokalom Ana je zablistala imitirajući Pink, a sledeće nedelje čeka je novi izazov – popularni Južnokorejanac PSY. U nastavku, pročitajte koje zadatke su dobili ostali takmičari...
19.10.2013. - 20:08h

Drugu epizodu šoua „Tvoje lice zvuči poznato" otvorila je članica žirija Marija Mihajlović. Ona je moćnih glasom ispunila studio i za imitaciju Adel, dobila gromoglasan aplauz.

Voditelji su još jednom podsetili na humanitarni karakter šoua i finalnu nagradu od 25 hiljada evra koju će pobednik pokloniti u dobrotvorne svrhe, a na mesto gostujućeg člana žirija ove nedelje došla je Severina

 

 

Ana Kokić/Arhiva PrvaTV
Ana Kokić/Arhiva PrvaTV

Ana Kokić kao Pink

Ana je otvorila takmičenje izuzetno zahtevnom i opasnom koreografijom - na čeličnoj konstukciji uzdignutoj nekoliko metara iznad bine! Ona je sjajno skinula sepcifičan glas popularne pevačice Pink i uz neverovatne akrobacije najavila veoma uzbudljivu takmičarsku noć. 

 

 

Skaj Vikler/Arhiva Prva TV
Skaj Vikler/Arhiva Prva TV

Skaj Vikler kao Šaban Bajramović

Krunisanog kralja romske muzike Šabana Bajramovića imitirao je Skaj Vikler. I publika i žiri, uživali su uz taktove pesme „Đelem, đelem". Katarina je konstatovala da joj je Skaj u jednom trenutku zaličio na Šabana, ali da mu je falilo malo „onog njegovog derta ciganskog" da može razbije čašu. 

 

 

Knez/Arhiva PrvaTV
Knez/Arhiva PrvaTV

Knez kao Josipa Lisac

Zanimljiv kostim karakterisičan za Josipu i štikle na kojima je Knez prvi put, izmamile su puno osmeha. Pevač je otkrio da je specijalno zbog ovog nastupa obrijao bradu posle 23 godine! Kao veliki obožavalac Josipe Lisac, Severina je prokomentarisala: „Jer još trava nije nikla tamo gde je stala Knezova štikla"! 

 

 

Tamara Dragičević/Arhiva Prva TV
Tamara Dragičević/Arhiva Prva TV

Tamara Dragičević kao Severina

Prošlonedeljna pobednica izvela je numeru „Tarapana". Marija je potom zamolila Seve da izađe na scenu i pokaže kako izgleda originalna koreografija koju Seve, u muškom odelu, izvodi na svojoj turneji. U ovom poduhvatu pomogli su joj Petar  i Ivan. Petar je Severini ustupio sako, a Ivan kaiš, koji mu je pevačica potom vezala oko vrata.  

 

 

Željko Šašić
Željko Šašić

Željko Šašić kao Vesna Zmijanac i Dino Merlin

Željko je takođe imao težak zadatak, jer je ove večeri bio dvostruka ličnost - Dino Merlin i Vesna Zmijanac. Izvodeći pesmu „Kad zamirišu jorgovani", pola je bio obučen kao Merlin, a pola kao Vesna. Uz sve to, pratio ga je odraz u ogledalu tako da je publika istovremno mogla da vidi i profil Merlina i profil Vesne. Severina je bila oduševljena, a Ivan je prokomentarisao: „Dobra si riba, recimo Knez mi se nije dopao".  

 

 

Aleksa Jelić/Arhiva Prva TV
Aleksa Jelić/Arhiva Prva TV

Aleksa Jelić kao Toše Proeski

Aleksina imitacija ujedno je bila i podsećanje na još jednog divnog umetnika koji više nije sa nama. Severina je uživala zatvorenih očiju, a Katarina je bila iznenađena koliko Aleksa dobro peva. 

 

 

Goca Tržan/Arhiva Prva TV
Goca Tržan/Arhiva Prva TV

Goca Tržan kao Dženifer Lopez

Sve je prštalo od energije kada je Goca započela svoju imitaciju Dženifer Lopez. Njena verzija pesme „On the floor" bila je toliko dobra da je Marija sa ponosom izjavila: „Odlično si pevala, što za Dženifer ne možemo uvek da kažemo".  

 

 

Boris Milivojević/Arhiva Prva TV
Boris Milivojević/Arhiva Prva TV

Boris Milivojević kao Đorđe Balašević

Borisova interpretacija Đoletove pesme „Ne lomite mi bagrenje", uspela je da rasplače Katarinu Radivojević, ali i brojne devojke u publici. Iako je Ivan imao zamerku na masku, to nije umanjilo utisak da je Boris odlično odradio svoj zadatak. 

 

 

Sara Jovanović/Arhiva Prva TV
Sara Jovanović/Arhiva Prva TV

Sara kao Oliver Mandić

Severina je bila oduševljena Sarinim nastupom. Osim što misli da je mlada pevačica prekrasna ličnost, Seve smatra da je pred Sarom ceo svet. Ivanu se dopao nastup, ali nije bio zadovoljan Sarinim izgledom: „Dosta ružno izgledaš ovako sada i to nema veze s tobom, ti si lepa devojka i nije u redu da ti ovo rade". 

 

 

Snežana Sneki Babić/Arhiva Prva TV
Snežana Sneki Babić/Arhiva Prva TV

Sneki kao Jelena Karleuša

Šlag na večerašnjoj torti bila je Sneki u ulozi JK. Svi su željno čekali Ivanovu reakciju, a on je jednostavno rekao: „Ovo je verovatno prvi put da je ova pesma uživo otpevana i ja ti na tome čestitam, zaista". On je dodao da Sneki ima bolje noge od Kareluše, da bolje peva i da je bila jako zabavna.  

Ana Kokić je odnela ubedljivu pobedu, a osvojeni novac je odlučila da donira devojčici Uni Savić iz Beograda koja boluje od najtežeg oblika leukemije. Njoj je potrebna hitna transplatacija koštane srži, pa je pevačica iskoristila priliku da pozove sve ljude dobre volje da se priključe i pomognu Uni.  

 

Kako je glasao žiri? 

Severina
2 - Boris
3 - Željko Šašić
4 - Sneki
5 - Tamara Dragičević
6 - Sara
7 - Goca Tržan 
8 - Aleksa Jelić
9 - Skaj Vikler
10 - Ana Kokić
12 - Knez
Ivan  Ivanović
2 - Sneki 
3 - Boris
4 - Sara
5 - Skaj
6 - Goca
7 - Tamara
8 - Željko
9 - Aleksa
10 - Knez
12 - Ana
Katarina Radivojević
2 - Sara
3 - Željko
4 - Skaj
5 - Tamara
6 - Boris
7 - Aleksa 
8 - Sneki
9 - Goca 
10 - Knez
12 - Ana
Marija Mihajlović
2 - Boris
3 - Željko 
4 - Sara 
5 - Skaj 
6 - Knez
7 - Goca
8 - Tamara
9 - Aleksa
10 - Sneki
12 - Ana

 

Kako su glasali takmičari?

Ana - 5 poena Sari 
Skaj - 5 poena Ani 
Knez - 5 poena Goci 
Tamara - 5 poena Aleksi 
Željko - 5 poena Ani
Aleksa - 5 poena Ani
Goca - 5 poenaKnezu
Boris - 5 poena Sneki
Sara 5 poena Ani 
Sneki - 5 poena Borisu

Imitacije za sledeću nedelju:

Željko Šašić - Željko Bebek
Boris Milivojević - Tina Tarner
Sara Jovanović - Milan Stanković
Skaj Vikler - Gru
Tamara Dragičević - LMFAO
Sneki - Ajs Nigrutin
Goca Tržan - Džej 
Aleksa Jelić - Miroslav Ilić
Knez - Gibonni
Ana Kokić - PSY