1. sezona

Tvoje lice zvuči poznato – 10. epizoda

Sara Jovanović je pobednica desete epizode šou programa "Tvoje lice zvuči poznato". Imitirala je Keti Peri i оduševila kako publiku tako i kolege.
14.12.2013. - 13:08h

Večerašnja epizoda nas deli od polufinala kada će se i gledaoci, pored žirija i takmičara, uključiti u glasanje i time učestovati u odluci ko ulazi u veliko finale. Raspoloženje u ekipi je i dalje na nivou, takmičari bez obzira na umor, sa osmehom prihvataju sve izazove. Ove subote specijalni član žirija je Haris Džinović, pevač bez čije pesme ne prolazi ni jedno slavlje. 

haris džinović/foto: arhiva prva tv
haris džinović/foto: arhiva prva tv

Prva je nastupila Tamara Dragičević kao Ruslana. Vatrenim i divljim plesom temperamentne Ukrajinke, Tamara je zapalila studio.  “Ovo mi je jako dobro s obzirom da niste profesionalna pevačica već glumica, meni je ovo isto kao Ruslana, svaka čast”, prvi je prokomentarisao Haris. Ivan je takođe pohvalio Tamaru, zamerka je jedino bila na energiji koja je mogla da bude na višem nivou. Katarina: “Meni se dopalo tvoje pevanje, uspela si bojom glasa da budeš približna Ruslani, “wild dance” nije bio baš “wild” ali to je razumljivo s obzirom na povredu”. Marija: “Meni je bilo energično i divno, bravo”.

tamara kao ruslana
tamara kao ruslana

Dobar provod nastavljen je sjajnim nastupom Skaja Viklera i Željka Šašića - čuvena duetska pesma “Ko na grani jabuka” koju je izvodio upravo Željko sa Cecom. Željko je toliko razbio da su mu veštački nokti bukvalno otpali, a Skaj ga je nahvalio i rekao da je jedan od najboljih pevača koje je čuo. Katarinu su jako dobro zabavili – “osećala se dobra energija među vama”. Vikler je vizuelno imao lakši zadatak, a Željko ju je prijatno iznenadio svim pokretima i zamolila ga da ponovo pokaže “onaj” pogled. “Bravo Željko, sjajno sam se zabavila” prokomentarisala je i Marija. Harisu se jako dopao nastup: “Vidi se da ste vežbali, Željko tvoje pevanje je vrhunsko, Skaj, korektno pevanje”. Ivan je odmah krenuo sa šalom: “Uložio sam veliki napor da zaboravim kako Željko izgleda kao žena i za mene je ovo veoma uznemirujući prizor… Bio si bolji kao Sneki, ali bilo mi je zabavno da vas gledam”.

željko kao ceca i skaj kao željko
željko kao ceca i skaj kao željko

Sneki nas je još jednom uverila da joj godine ne mogu ništa. Baš kao ni svetskoj zvezdi Šer koju je Babićeva imitirala. U originalnom, oskudnom kostimu i pesmom “If I could turn back time”, na sjajnoj sceni i uz mornare/plesače, Sneki je pokazala da za nju nema granice. Borbena pevačica još jednom je raskrvarila kolena tokom nastupa ali za profesionalce poput nje, to nije ništa. “Žao mi što si opet pustila krv ali to je uvek davalo dobre rezultate, u svakom slučaju bila si na visini zadatka” rekao je Ivan. “Bilo je jako lepo, atraktivno, kostim originalan, engleski ne baš najbolji ako smem reći, morao je biti bolji za ovo. Da ti pravo kažem, bolji si pevač od Šer i bolje izgledaš od nje”, ocenio je Haris. “Vau, kako si seksi večeras”, dodala je Katarina, “energično i smelo”. Marija je takođe pohvalila Snežanin izgled i pozitivno ocenila pevačicin nastup. 

sneki kao šer
sneki kao šer

Usledio je još jedan komplikovan i zahtevan zadatak – Keti Peri "Unconditionally", atraktivan nastup sa ovogodišnje dodele MTV EMA nagrada u Amsterdamu tokom kojeg je Keti visila nekoliko metara iznad bine obmotana šarenim trakama. Ovaj izazov pripao je Sari koja se brinula kako će sve to izgledati jer ima strah od visine. “Tu je čak i Keti drhtao glas, tebi nije, svaka čast, ovo je bilo jako, jako dobro”, rekla je Marija. “Svaka čast na neustrašivosti s obzirom da sam čula da imaš strah od visine, ovo je bio senzacionalan nastup i aplauz za ceo tim, plesače i kostimografe” nadovezala se Katarina. “Ja imam problem sa visinom, a ti imaš strah od visine”, našalio se Ivan i pohvalio nastup ocenivši ga kao jednim od najboljih večeras. Haris se takođe oduševio, “Iznenađen sam pevanjem, po meni pevaš bolje od Britni Spirs iako ovo nije njena pesma, svaka čast plesačima, svima!” zaključio je Haris.

sara jo kao keti peri
sara jo kao keti peri

Još jedan majstor za dobar štimung – Zvonko Bogdan i pesma “A ti se nećeš vratiti”. Knez je uživao u ovoj imitiaciji, u potpunosti je skinuo Zvonkove pokrete, a u ovoj divnoj numeri uživali su i žiri i publika. Pošto je tamburaški orkestar uživo svirao, voditelji su iskoristili priliku i pozvali Harisa da otpeva pesmu po svojoj želji. Džinović je izveo staru numeru “Mene je učilo vrijeme” na način na koji bi to uradio Arsen Dedić… Svi su bili oduševljeni imitatorskim umećem kralja meraka.

haris džinović pevao pesmu arsena dedića
haris džinović pevao pesmu arsena dedića

Knez je dobio silne pohvale za interpretaciju “Drago mi je što je uneta atmosfera kafane, ne samo atmosfera teatra. Svaku reč si dosledno imitirao, i ti si jedan od najozbiljnijih takmičara što se vidi i po broju bodova” ocenila je Katarina. “Bio si sjajan, svaka čast, dosta sam kritičan kada je pevanje u pitanju, ali jednostavno si ovde upisan kao bravo!”, nadovezao se Haris. “Potpuno si skinuo način govora Zvonka, bilo je fantastično”, oduševljen je bio i Ivanović i zaključio da bi Knez sigurno prošao na Akademiji sa ovom imitacijom. Ove pohvale bile su pravi rođendanski poklon za Kneza.

knez kao zvonko bogdan
knez kao zvonko bogdan

Još jedna sjajna scena iz genijalnog i višestruko nagrađivanog mjuzikla “Sav taj džez”, praznik je za oči i uši gledalaca. Aleksa se našao u ulozi Roja Šajdera dok se Ana transformisala u Bena Verina. Uz sjajnu koreografiju i plesače, njih dvoje su izveli čuvenu numeru “Bye, bye life”. “Ovo je jedna u nizu numera zbog kojih smo srećni što smo ovde. Blistali ste oboje, bili ste fenomenalni. Neverovatno dobra urađena Aleksina maska” rekla je Marija. “Ovo je za mene senzacionalno, apsolutno ste odgovorili zadatku, Aleksa nenormalno ličiš na glumca. Ana, sjajna energija, vrlo živo i zanimljivo na sceni”, prokomentarisala je Katarina. Haris je takođe bio impresioniran: “Beograd je konačno dobio svoj Brodvej, ovo je sjajno urađeno, nisam ovo očekivao sa ovoliko energije, ljubavi prići ovom projektu, sve čestitke!”. Ivan je takođe izrazio divljenje prema Ani i Aleksi i čestitao im na profesionalnosti i trudu.

ana i aleksa u mjuziklu "sav taj džez"
ana i aleksa u mjuziklu "sav taj džez"

Sigurno se svi sećaju numere “Da l’ si ikad mene voljela” koju izvodi Knez. Ovaj zadatak sjajno je izvela Goca Tržan, na opšte Nešino oduševljenje. Na kraju pesme, palo je i “Oro”. Knez je sav oduševljen podizao Gocu: “ludilo potpuno, majke mi, Goco obožavam te!”. Haris je u šaljivom tonu dodao da je Goca uspela u svemu da “skine” Kneza: “O tvom pevanju ne treba uopšte govoriti, teško je prilagoditi ženski glas muškom u imitaciji, ti si u tome uspela, svaka čast i pohvalio kostim i detalje koje je dočarala”. Ivan: “Pa ti si kao magija. Knez je bio toliki verovatno u petom osnovne. Izuzetna imitacija Goco, glas, pokreti ruku, sve..”. ”Sjajno si nas zabavila i svim detaljima” dodala je Katarina aludirajući na kravatu koju je Goca iz štosa stavila u pantalone.

goca kao knez
goca kao knez

Za kraj Boris Milivojević u koži Željka Joksimovića “Ludak kao ja”. Boris se kao i uvek fenomenalno snašao, a za kompletan utisak pobrinuli su se scenografi koji su u potpunosti preslikali scenu iz spota za tu pesmu, uključujući i devojke iz “Pole akademije” koje su plesale na šipci. “Samo ludak kao ti može ovako nešto da uradi, ovo je bilo fenomenalno, nisam videla ni scenografiju ni igračice od tvoje imitacije, jako puno karikiranja ali upravo je to smisao imitacije, preterivanje, karikiranje. Nagazio si odlično”, bila je oduševljena Katarina. Ivanova očekivanja od Borisovih imitacija bila su ispunjena i večeras iako pevanje nije bilo sjajno: “Objasnio si nam šta znači biti dobar glumac, i ja ti se beskrajno divim” rekao je Ivan. Haris je mislio u jednom trenutku da je to stvarno Željko “sjajna imitacija”. 

boris kao željko
boris kao željko

Glasovi žirija:

Haris:

Tamara – 2

Sneki – 3

Skaj – 4

Sara – 5

Željko – 6

Boris – 7

Knez – 8

Goca – 9

Ana – 10

Aleksa – 12

Ivan:

Tamara – 2

Skaj – 3

Željko – 4

Sara – 5

Knez – 6

Sneki – 7

Goca – 8

Aleksa – 9

Ana – 10

Boris – 12

Katarina:

Tamara – 2

Skaj – 3

Željko – 4

Sara – 5

Ana – 6

Knez – 7

Goca – 8

Aleksa – 9

Sneki – 10

Boris – 12

Marija:

Skaj – 2

Željko – 3

Tamara – 4

Ana – 5

Aleksa – 6

Boris – 7

Knez – 8

Sneki – 9

Goca – 10

Sara – 12

Glasovi takmičara:

Tamara pet poena za Saru

Željko pet poena za Saru

Skaj pet poena za Borisa

Sneki pet poena za Saru

Knez pet poena za Saru

Sara pet poena za Gocu

Aleksa pet poena za Željka

Goca pet poena za Tamaru

Ana pet za poena za Saru

Boki pet poena za Skaja  

Sara dodeljuje pomoć Milani Miljušević, dvadesetdvogodišnjoj devojci kojoj je tumor zahvatio butnu kost  deo karlice. Sara je apelovala na sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu ili sms porukom na 5582.

Imitacije za sledeću nedelju:

Tamara – Vesna Đogani

Skaj – Amy Winehouse

Željko – Željko Samardžić

Knez – John Travolta

Sneki – Ana Nikolić

Ana – Beyonce

Aleksa - Robbie Williams

Boris – Seka Aleksić

Goca – Olivia Newton John

Sara – Olivera Katarina