3. sezona

2. epizoda

Pobednica druge epizode serijala “Tvoje lice zvuči poznato” je Ivana Peters koja je s lakoćom otpevala zahtevnu pesmu Palome Fejt, i začarala sve posebnom emocijom. Komentar Vlade Georgieva je sve objasnio: “Kad bi Paloma Fejt čula tvoju verziju pesme, obrisala bi svoju master verziju iz studija”.
11.03.2016. - 15:05h

A ovako je počelo:

Takmičari su probili led prošle nedelje, sada će nastupati mnogo opuštenije i bez treme. 
Marija je publici predstavila žiri, i gostujućeg člana, inače takmičara prve sezone šoua „Tvoje lice zvuči poznato“- Nenada Kneževića Kneza.
Sve je spremno se spektakl pokrene!

Počasni gost Knez
Počasni gost Knez

Danijel Kajmakoski kao Bruno Mars

Vikleri na glavi, havajski ten, Daniel kao Bruno Mars
Vikleri na glavi, havajski ten, Daniel kao Bruno Mars

Publiku i žiri digla je na noge već prva numera svetske zvezde Bruna Marsa – “Uptown”. Fanki zvuk pripao je Danijelu Kajmakoskom koji se sa plesačima našao u publici, a potom izašao na scenu. Za ovog momka ne postoji težak zadatak. Vikleri na glavi, havajski ten, sjajan glas i fantastično đuskanje obeležili su prvi nastup.

Žiri je bio oduševljen. Gostujući sudija Knez ne voli ulogu u žiriju ali ovo je bilo veliko zadovoljstvo za njega. “Bio si sjajan i ti si jedan od najboljih muških vokala na ovim prostorima, koreografija je bila fenomenalna. Igrači su najpravili sjajnu atmosferu”, oduševljeno je prokomentarisao Knez.

Vlado: “Odličan izbor numere, ti si bio odličan, kompletna režija iz publike mi se dopala. Sve najbolje, svaka čast!”

Ivan: “Ja sam ovo emotivno doživeo, moja pokojna baba je nosila papilotne. Bilo je fantastično i jasno je koliko je bitno da imaš pravu numeru, da pokažeš sve svoje talente”.

Ana: “Bila sam jako srećna kada je dobio ovu numeru, otpevao si vrhunski, ti si vanserijski pevač. Dao si 100 posto sebe”.

Đoša i Dara kao Knez i Rambo

Đoša i Dara ili Knez i Rambo
Đoša i Dara ili Knez i Rambo

Usledio je još jedan spektakl. Đoša i Dara kao Knez i Rambo – “Ado/Đede Niko / Balkan boy”. U najavnom džinglu u kojem ih gledamo kako se pripremaju, Dara je prokomentarisala: “Za deset godina karijere nisam imitirala muškarca”. Đoša se nadovezao na svoju partnerku na sceni i našalio: “Ona je živi seksepil, sitna i dinamitna. Previše voli da se slika, naročito selfije i sledeći put da ne radi to sama, već da me pozove”.

Publika je bila oduševljena Darinom transformacijom. Svi su komentarisali “Ista Rambo”. A osim izgleda, pevačica se zaista potrudila da verodostojno izimitira Ramba. Na sceni je naravno postavljen i auto “Lada”. A ovaj šou ne bi bio najgledaniji da nema stalno iznenađenja, pa i za same učesnike. Naime, Dari se na sceni pridružio lično Rambo. “Rambo kakvo iznenađenje!”, uzviknula je Dara i dodala: “Pa vi niste normalni, pomislila sam - ko se ovo maskirao u mene”. Rambo i Rambo na sceni. “Važno je da se narod zabavlja”, rekao je Rambo.

Rambo i Rambo
Rambo i Rambo

Knez se malo nasekirao jer Đoša nije pogodio tonalitet pri prvim taktovima pesme ali mu se generalno dopao nastup: “Skinuo si čuveni pogled na daljinu, pogrešio si prvi takt, i imao si pokret u “adio”. Bio si dobar, baš si se potrudio”.
“Dara je bila fenomenalna”, završio je Knez.

Upoznavanje dvojnika
Upoznavanje dvojnika


“Đoša je kao umetnik svakako veći, šta ima veze što su ufulali taktove, ufulam i ja, bili su zabavni”, nadovezao se Rambo na Knezov komentar.

Vlado: “Ne bih da zameram Đoši što je fulao na početku. Dopalo mi se kako je Radojka izgledala kao Rambo kada se pojavila. Moram da pohvalim produkciju za ovo ognjište”. “Ja se osećam kao kod kuće”, na to je dodao Rambo.

Ani su Đoša i Dara bili sjajni, a i Ivanu je nastup bio beskrajno zanimljiv, uzbudljiv.

Ana Grubin kao MO

Ana kao MO savladala tremu
Ana kao MO savladala tremu

Šou se nastavio nastupom Ane Grubin koja je ovaj put bila u ulozi MO – “Lean on”. “Bravo, uspela sam!”, prokomentarisala je Ana uzbuđeno.

Ivan: “Ja kao tvoj kolega mogu samo da te podržim, ja ne bih imao hrabrosti, još malo kondicije i razvalićeš ih sve”.

Ana: “Meni se ovaj nastup mnogo dopada, sve si otpevala kako treba i nema više treme”.

Vlado: “Dopada mi se kada neko uzme pesmu kao motiv i napravi potpuno drugu pesmu. Koreografiju bih pre svega pohvalio. Ti si iskomponovala novu pesmu zapravo, i aranžer si”.

Knez: “Ana je sve bolja i bolja, ta trema te polako napušta. U prvoj epizodi je bilo evidentno da je imaš, sada je mnogo bolje. Nastup je bio svetski, pesmi si dala novo ruho, meni se sve to dopalo”.

Nikola Rokvić kao tata Marinko

Marinko, ti li si?
Marinko, ti li si?

Usledio je red finih narodnih melodija. Mladi Rokvić u ulozi legende Marinka Rokvića. “Marinko i ja smo slični po statičnosti”, kaže kroz osmeh Nidža u predstavljanju. “Aaaaaaaa Marinko, puca ti glas, nisi me tako učio”, našalio se Nikola gledajući očev nastup na YT-u. Nikola dodaje da njegov otac ima specifičnu boju glasa koju je lako imitirati.

Međutim, Nikola je i ovaj put razbio. Reč je o čuvenom hitu “Skitnica”. Sjajna maska i fantastičan glas, identičan Marinku. Potpuni haos je nastao kada se Marinko pridružio sinu na sceni. Rokvići pozdravljeni gromoglasim aplauzom, napravili su sjajan štimung u studiju. “Kad sam ga video, vratio sam se trideset i kusur godina unazad” prokomentarisao je Marinko Nikolinu masku.

Tata i njegov tata
Tata i njegov tata

Knez: “Kako da iskomentarišem moje prijatelje. Bilo je maestralno, Marinka smo videli u mlađem izdanju, svaka čast, ni jednog momenta nisam sumnjao u tebe Nikola”.

Ivan: “Jedna od mojih omiljenih narodnih pesama, ti si odličan pevač, maska odlična, kao da te je Marinko pravio”.

Vlado: “Izgledaš kao voštani Marinko. Inače, što se glasa tiče, vidi se da ste otac i sin”.

Ana: “Ovo je ono što najbolje radiš, izvini, znam da si skoro prešao u pop. Mislim da ti nije bilo teško, sve u svemu kompletna imitacija”.

Neša Bridžis i Kaja kao Eminem i Rijana

I zajedno Kaja i Neša - duet Rijane i Eminena
I zajedno Kaja i Neša - duet Rijane i Eminena

A onda još jedan spektakl na sceni za koji je angažovano preko 150 statista. “Kaju smo skinuli do gole kože”, najavila je Marija... Neša
Bridžis i Kaja kao Eminem i Rijana i numere “Stay”, “Monster”, “The real Slim Shady”.

Provokativno: Kaja u kadi u ulozi Rijane
Provokativno: Kaja u kadi u ulozi Rijane

Osvetljena kada napunjena toplom vodom, paravan kroz koji možemo da vidimo siluetu Kajinog presvlačenja i numera “Stay” svetske dive Rijane. Ivanović nije mogao da odoli, morao je da proveri da li je u kadi voda ili mleko, to naravno, nije omelo Kaju već je samo kroz blagi smešak nastavila da peva jednu od najlepših balada.

Eminem
Eminem

Usledila je brza promena, Kaja se presvlači na sceni iza paravana dok se vidi njena silueta, a Neša Bridžis u ulozi Eminema, zajedno sa brojnim statistima ulazi u studio. Publika je bila oduševljena ovim prelazom, režijom kompletnog nastupa.
Malo je reći da je Neša briljirao u ulozi Eminema. Sve je bilo u originalu, glas, pokret,….Publika je skandirala – Eminem, Eminem,…
“Čuburski sleng, malo sam se privalio”, objašnjavao je Neša kako je uspeo da skine zahtevno repovanje.

Ivan: “Bilo je mleko u kadi, nisam pio mleko ima 20 godina. Pipnuo sam Kajino rebro i sve je u redu. Nešo, mislim da si pokazao nevernim tomama zašto si ti ovde, ovo je bilo fantastično, neviđena enegija! Jedan od boljih dueta u ove tri sezone, razvalili ste!”.

Ana: “Neša je učio danima i noćima, nervirao se ali uspeo si, i legao ti je Eminem. Kajo, svaka čast na hrabrosti, mislim da će ovo biti zapažen nastup po mnogim stvarima”.

Vlado: “Ja bih stvarno da pohvalim ovaj nastup, i scenu i kostim i ideju i Kajinu smelost da se skine potpuno gola. Neša me je večeras oduševio i znam koliki trud treba da se sve to naučiti. Svaka čast na trudu, ovo je najbolji nastup koji smo videli do sada!”.

Knez: “Ovo je bila izuzetno zahtevna numera. Izuzetno težak zadatak, biti u toj mlečnoj vodi, presvući se, sačekati Eminema... Neuporedivo si bolji u repu nego u narodnjacima. Napravili ste spektakl, svaka vam čast!”.

“Rebra su mi na broju, ne znam ko ruši kredibilitet ovim ljudima koji rade na sajlama”, prokomentarisala je kratko Kaja mnoge spekulacije na tu temu.

Halid Muslimović kao Stoja

Halid za ulogu Stoje depilirao noge
Halid za ulogu Stoje depilirao noge

Halida smo prvi put videli na štiklicama i to u ulozi koleginice Stoje, a numera je “Bela ciganka”.
Halid se odlično snašao, i na štiklama i u pokretima. Prava Stoja!

Ivan se šalio: “Imate Marija i ti isti broj cipela”,
Knez: “Vidim da su moje cipele iz prve sezone sve preživele i sad ih vidim na Halidu, doživotna garancija”.

Ana: “Halide, vrhunski si odradio imitaciju”.

Vlado: “Halida i ja smo napravili sliku u bekstejdžu, oduševljen sam, svaka čast, pre svega za hrabrost”.

Ivan: “Nagledao sam se muškaraca kao žena u ovom šouu ali fasciniran sam Halidom, odličan je i imate dobre noge i treba da ih depilirate stalno”.

Knez: “Na Tajlandu postoji trandža šou, a vi biste bili tamo vrhunska zvezda”.

Ivana Peters kao Paloma Fejt

Ivana Peters je svima oduzela dah
Ivana Peters je svima oduzela dah

Ivana Peters prošli put je izmamila emocije i suze, ali i ovog puta ponovo smo videli nešto neočekivano. Prelepe balerine, kiša na sceni i Ivana u ulozi Palome Fejt – “Only love can hurt like this”. U studiju je vladala divna i nežna energija.

Vlado: “Kad bi Paloma Fejt čula tvoju verziju pesme, obrisala bi svoju master verziju iz studija. Bila si predivna i otpevala si toliko dobro. Fantastično, briljantno. Unapred 12 poena za ovo”.

Ivan: “Ja sam Ivani rekao kako sam ja doživeo činjenicu da ona učestvuje u šouu, dok si pevala i vladala scenom večeras, ja sam bio na sedmom nebu, ovo je bilo nerealno. Sve pohvale za plesače i plesačice, ali ti si čudo od žene”.

Knez: “Žena peva kao zmaj, izdominirala je vokalno, sve pohvale, ovo je maestralno, magično”.

Ana: “Mislim ono što je Vlado rekao, nepošteno bi bilo da komentarišem tvoje pevanje, sve je vrhunski, svaka čast, sve si dočarala, emocija na nivou”.

Slavica Ćukteraš kao Kerber

Ratne igre Slavice Ćukteraš
Ratne igre Slavice Ćukteraš

Slavica Ćukteraš bila je poslednja takmičarka i to u potpuno drugom fazonu u odnosu na prvu epizodu. Njen zadatak bio je Gale iz grupe Kerber i numera “Ratne igre”.

Ivan: “Kerber je jedan od mojih omiljenih bendova, gestikulaciju si skinula super ali se Slavica otimala u trenucima ali sve u svemu, bio je dobar nastup. Čestitam, bila si dobra”.

Vlado: “Produkcijski je bilo odlično i Slavica me je iznenadila kako može da bude i muško. Gale je izuzetan pevač i jako ga je teško pevati, i jako teško imitirati”.

Ana: “Super je bilo, dopada mi se Slavičin glas u ovakvom žanru, možda da snimiš nešto ovako”.

Knez: “Sve je izgledalo jako interesantno, ali Slavice još nisi dobila nekog ko će za tebe biti pravi izazov, da bude prava transformacija. Mi od tebe tek treba da očekujemo iznenađenja. Bila si dobra ali možeš mnogo, mnogo bolje”.

Usledilo je glasanje žirija.

Knez:
Slavica 2
Halid 3
Ana 4
Đoša 5
Dara 6
Katarina 7
Danijel 8
Neša 9
Nikola 10
Ivana 12

Ana:
Đoša 2
Slavica 3
Nikola 4
Dara 5
Halid 6
Ana 7
Kaja 8
Danijel 9
Ivana 10
Neša 12

Vlado:
Đoša 2
Slavica 3
Rada 4
Ana 5
Halid 6
Katarina 7
Neša 8
Nikola 9
Danijel 10
Ivana 12

Ivan:
Đoša 2
Rada 3
Slavica 4
Ana 5
Nikola 6
Danijel 7
Halid 8
Kaja 9
Neša 10
Ivana 12

Glasanje takmičara:
Danijel 5 Neši
Đoša 5 Dari
Dara 5 Neši
Ana 5 Slavici

Nikola 5 Ivani
Neša 5 Ani
Kaja 5 Slavici
Halid 5 Neši
Ivana 5 Slavici
Slavica 5 Ivani

Na tabeli je bilo tesno između Neše i Ivane. Slavica je svojim glasovima prelomila. Nakon konačnog zbira, Ivana Peters imala je najveći broj poena i pobednik je druge epizode.

“Smislila sam da ček u vrednosti od 1000 evra prosledim udruženju roditelja “Zvončica”, na Institutu Majka i dete, za decu obolelu od raka. To je za decu koja ne žive u Beogradu I tu su smeštena, porodice se nekako snalaze i znam da im je mnogo teško”, rekla je Ivana.

Usledilo je Izvlačenje novih zadataka. Naravno, najveći odjek imao je Radin zadatak koja će sledeće nedelje biti u koži Jelene Karleuše.

Đoša - Đorđe Balašević
Dara - Karleuša
Ana - Skaj Vikler
Nikola - Enrike Iglesijas
Danijel - Tina Tarner
Halid - Davorin Popović
Kaja - Ivana Peters
Neša - Eros Ramazzotti
Slavica – Ceca
Ivana - Aksl Rouz