3. sezona

4. epizoda

Humanitarni šou program “Tvoje lice zvuči poznato” i ove nedelje donosi eksploziju smeha i zabave na scenu. Tome su doprineli kako takmičari tako i sjajan žiri koji je ovoga puta bio pojačan velikim šoumenom i sjajnim glumcem Brankom Đurićem Đurom.
25.03.2016. - 11:57h
Žiri pojačan Brankom Đurićem Đurom spreman za još jedan spektakl
Žiri pojačan Brankom Đurićem Đurom spreman za još jedan spektakl

Marija je na samom početku  pozdravila gledaoce u zemlji  i regionu i dobro poznati žiri, a onda je krenula žurka.

Danijel Kajmakoski 

Daniel Kajmakoski otvorio je šou kao Brega
Daniel Kajmakoski otvorio je šou kao Brega

je zajedno sa trubačima, orkestra “Danijela”  napravio je nezaboravnu atmosferu imitirajući Gorana Bregovića. Pesma Kalašnjikov bila je raj za oči i uši u izvođenju talentovanog makedonskog pevača.  A to je potvrdio i žiri.

Ana se odmah javila i zamolila za još jednu numeru:

"Pošto se žiri zabavljao ovde,  može li jedna pesma za njih?", a orkestar je odmah odsvirao "Mesečinu".

Đuro: Moj prvi povratak i odmah pesma uživo, odlično, skinuo si ga, čak i gard s leđa pljunitu Brega. Pozdravio bih i mladog bubnjara, čestitke.

Ivan: Verovatno ti je laknulo kad si video da treba da imitiraš Bregu, jer on stalno sedi, lakše od Tine. Bravo!

Vlado: Odličan nastup. Odličan orkestar. Super što mladi neguju tradiciju, nose opanke i sviraju pravu tradicionalnu muziku. Ti si bio čak i bolji Brega od Brege, on ne voli da se ističe. Bio si odličan.

Ana: Danijele ti si bio super kao i uvek i dopada mi se što si bio energičan i nadam se da si sada zavoleo ovu vrstu muzike.

Marija i večeras blista
Marija i večeras blista

“Naš novi član klana je stigao. NIje joj bilo lako jer prvi zadatak koji je dobila je izuzetno težak. Sigurna je u sebe, iako ima mali strah kako će uspeti sve da savlada. Ali izazovi su ono što nju u životu pokreće”, najavila je Marija Suzanu Mančić, koja nastupa u ulozi Harisa Džinovića. 

Suzana Mančić

Suzana Mančić debitovala je večeras kao Haris Džinović
Suzana Mančić debitovala je večeras kao Haris Džinović

Suzana je srećna što je deo ovog šou programa  istakavši da je ovo pozitivna ludnica, pravi cirkus za odrasle. “ Moram da priznam da sam maštala da budem ovde I izvodim kerefeke.  Volim da radim, naročito nešto novo”. Posle odličnog nastupa  bila je potpuno u ulozi. “ Kratko ubrzano, svi govore aj požuri, ma ne možeš zvezdu veliku ovako brzo spremiti. Isti Harica”. Žiriju se takođe Harica dopao, ali imali su jednu zamerku, naročito Ivan, što se lepa Suzana sakrila iza brkova.

Ivan:  Dobro došla, Nema te gume koja može da sakrije tvoju lepotu. Kako li Haris ovo doživljava? Haris nema velike grudi, Dala si sve od sebe, mogao bi Haris da razmisli da promeni boju očiju. Ne vrede ni brkovi ni guma, mnogo si lepa.

Đuro: Ja sam vaš obožavalac bio od malena i sanjao sam da vas stretnem uživo, i sada vas srećem u ovakvom izdanju. Srušili ste mi snove, sad kad vas vidim ovako. Ima jedna zanimljivost za Harisa kada ga je jedna pevačica, neću je imenovati, pitala da snime duet, a on je odgovorio :”a šta ćeš ti raditi?” Hvala za krasnu zabavu.

Ana: Drago mi je što si ovde. Da se podsete gledaoci kako divno pevaš. Imala si malo vremena da se spremiš imitaciju iako nije bila zahtevna koreografija. Odlična si bila. Svaka čast.

Vlado: Vrlo neobično. Malo šokantno, iz brkatog čoveka izlazi fini ženski glas, malo bizarno a malo i interesantno. Kao brko bila si odlična kao Brko. Dobro došla u šou.

Dara Bubamara i Đoša

Darina maska je pun pogodak!
Darina maska je pun pogodak!

..kao Saša Matić i Severina  najavljivali su ozbiljan šou koji se potom i dogodio.  Marija je rekla da sledi smehotres, jer nastupaju nih dvoje. Dara je naglasila da voli da radi sa Đošom i da ona peva ozbiljnije, a on smešnije pesme.  

Dari se na sceni priključio Đoša kao Severina
Dari se na sceni priključio Đoša kao Severina

Prvo je Dara otpevala pesmu More tuge, i glasom i stasom zaličila na poznatog pevača, a onda je na scenu izašao Đoša i ozbiljan nastup pretvorio se u komediju.

Đoša je na sceni imao mali peh. Izdala ga je nejgova štikla
Đoša je na sceni imao mali peh. Izdala ga je nejgova štikla

U crvenoj haljini, sa veštačkim ustima  potrudio se da bude Severina. Zajedno su otpevali hit Nađi novu ljubav, da bi Đoša sam nastavio da zabavlja publiku pevajući Severininu pesmu Moja štikla. Dok je skakao čak se I okliznuo, ali su momci uspeli da ga pridrže da ne padne. Svi su se smejali do suza.

Đuro: Ovako nešto niste imali sigurno, u milenijumu celom. Jedino što sam novi ovde i ne poznajem takmičare. Ja ne znam ko je Dara a ko je Đoša, Šalim se, prepoznajem. Nisam ljubitelj Severine ali sad si mi je zgadio. Odlična pesma i sjajna izvedba Saše, a  što se tiče Severine zamalo špagu da napraviš. Ko se dima ne nadimi taj nema šanse Severinu da… Za Sašu Matić mogu reći, izvrsna pesma, sjajna izvedba, zabavna maska… 

Ivan: Ti ličiš Đošo na Zoricu Marković. Drago mi je da nisi pao jer se ne bi oporavio ni ti, ni ovaj šou, ni ova bina. Stoički si to podneo. Za Sašu Matića rekao bih da mi više zaličio na Ivicu Dačića, a pevanje Darin glas… Vi ste mi takav par da ne mogu da ne umrem od smeha kad vas vidim.

Onda je Marija došla na ideju da momci iz žirija probaju Đošin korset. U njega su ušli Đuro i Ivan. Vlado ipak nije stao.

Đuro i Ivan u Đošinom kostimu
Đuro i Ivan u Đošinom kostimu

Vlado: Stvarno mi je žao što su učinili da zaboravim ovaj nastup. Hteo bih da pohvalim Đuru i Ivana. Publika je u studiju pokazala da više voli rijaliti od bilo čega i da je ovo rijaliti društvo. Zaboravili smo zamalo da je ova maska koju nosi radojka fenomenalna, jer ju je Đoša svojom dozom rijalitija bacio u drugi plan…

Ana: Nisam mogla da prestanem da se smejem, čak sam se i zaplakala od smeha. Moram da pohvalim Daru, sjajno je otpevala ove pesme sa puno emocija. A Đošu bih takođe pohvalila i mogu da zapazim da je smršao. Sad je kao posteljina za jedana krevet. U kombinaciji ste šou.

Ana Grubin

Ana grubin imala je veoma emotivan nastup
Ana grubin imala je veoma emotivan nastup

Ana Grubin kao Lady Gaga bila je sledeća. Na dodeli Oskara ove godine Lady Gaga je otpevala pesmu posvećenu žrtvama nasilja. Večeras mi šaljemo istu poruku, a na sceni će se pojaviti upravo one koje su to preživele”, najavila je nastup Marija. Ana je izašla na binu zajedno sa ženama koje su pretrpele nasilje.
Sa porukama na rukama, “ne daj”, “bori se”,” idemo dalje”, “ti nisi kriva”, “ne bojim se”…podigle su ruke i pevale zajedno sa Anom “Till It Happens to You”.

Više fotografija sa scene pogledajte ovde:

Kao Lady Gaga: Žene žrtve nasilja plakale sa Anom Grubin!

Bilo je veoma dirljivo i emotivno. Ana se rasplakala, devojke su plakale, a Marija im se zahvalila što su došle.” Želim da vam odam duboko poštovanje. I kada smo rekli da ova pesma šalje jaku poruku tako smo zaista i mislili. Žrtve nasilja treba da budu prihvaćene i primećene i da budete primer svim ženama koje prolaze kroz slično. Sa nama su bile i dame koje pružaju podršku svim ovim damama”, rekla je Marija.

Đuro:  Teško je bilo šta reći i komentarisati, nastup je bio impresivan. Bravo za devojke i za nihov ponos i njihovu hrabrost. 

Ivan: Ti si Marija sve rekla, nema šta da dodam, čestitke Ana.

Vlado: Ja bih rekao Ani da je ovo njeno najbolje izdanje do sada i da sam večeras primetio da imaš tu neku sposobnost da kad nešto osetiš možeš i da preneseš. I stvarno si uspela. Pohvale za nastup i za žene koje nisu ostale kod kuće i ćutale već došle i pokazale. To je užasno i postoji od kada postoji i svet i sa tim se moramo boriti. Nemojte zaboraviti da postoji i nasilje nad muškarcima. I nad decom. 

Ana:  Ponosna sam na Anu. Izvela je ovo emotivno i divno. Žena koja šalje snažnu poruku i pohvala za ove žene koje su izašle i nisu se skrivale. Ana je mnogo lepša od Ledi Gage.

Ivana Peters i Nikola Rokvić

Magija Barselone
Magija Barselone

Nastup posle Ane sve je podigao na noge,  Ivana Peters i Nikola Rokvić dobili su zaslužene aplauze.  Ivana kao Freddie Mercury  i Nikola kao Montserrat Caballe izveli su čuvenu pesmu Barcelona.

Ivana i ovoga puta i glasom i stasom briljira
Ivana i ovoga puta i glasom i stasom briljira

Ivan: Ne znam Ivana da li postoji nešto što ne znaš da otpevaš? Ovo je bilo neverovatno. Malo bolji Fredi nego Monserat. Monserat verovatno ipak nije bila ovoliko velika žena. Ivana je u jednom trenutku preuzela ulogu Monserat, malo je bila bolja ali i tebi Nikola sve pohvale.

Vlado: Prvo sam se pitao zašto ne obrnuto, a onda ste me demantovali na polovini. Jako dobro, izuzetna numera. Ivana fenomenalna, Nikola svaka čast. Vrlo stoički nosiš te maske i ta ženska tela. Mislim da će te do kraja emisije Marinko izbaciti na ulicu.

Nikoli Rokviću ženski vokali baš idu od ruke
Nikoli Rokviću ženski vokali baš idu od ruke

Ana: Vratili ste me u detinjstvo i hvala vam puno na tome. O vašim glasovnim mogućnostima je suvišno pričati i Srbija je sigurno ponosna što ima takve pevače kao što ste vi.

Đuro: Sad vidim koliko ste mi nedostajali. Bio je spektakularan nastup, skinula si njegove pokrete, samo što je govor zbog tih veštačkih zuba više američki nego britiš. Ovo što sam čuo je vrh vrhova. Nikola na taj izgled mogu reći pre “mojne srat”, nego Monserat.

Neša Bridžis

Smeh na scenu je doneo i Neša Bridžis koji je nastupao sa reperom Cvijom
Smeh na scenu je doneo i Neša Bridžis koji je nastupao sa reperom Cvijom

Neša Bridžis zablistao je kao Dara Bubamara, njegova imitacija je sve nasmejala u studiju, a Radojku Adžić posebno. Sa njim je nastupio reper Cvija, zajedno su otpevali pesmu Noć za nas.

Cvija je posle nastupa pohvalio Bridžisa: “ Baš si prava Dara”. A Marija dodala: “Baš si prava mačka”.
Dara je bila oduševljena:” Stvarno si bio fenomenalan i kada si uradio ono na podu, to je iz druge pesme, Seksi mama”.

Dara se sita ismejala dok je gledala Nešu kao sebe
Dara se sita ismejala dok je gledala Nešu kao sebe

Ivan: Svašta bih mogao da ti kažem. Učinio si sebi uslugu, posle ovog nastupa te više niko neće shvatiti ozbiljno. Investirao si u svoju karijeru. Daro, on je fit u odnosu na tebe, ima i bolje nogice, nemoj da se ljutiš. Priroda je kriva. Veoma hrabar potez, skinuo si hod, ono sa rukom i tverkovanje… mada ti je nedostajalo malo materijala.

Vlado: Izuzetno, bio si stvarno strava. Odličan si bio, strašna si Dara bio i sve pohvale za hrabrost.

Ana: Vidiš da izgleda stvarno nije lako biti Dara Bubamara. Posebne pohvale za tverkovanje, mislim da se I Dara slaže sa nama da je ovo sve bilo odlično (Dara dobacuje:  “Imam svojih problema”.)

Đuro: Došao sam u pogrešnu epizodu. Sve lepe devojke su obučene u muškarce, a muškarci u žene. Nadam se da Dara ima lepše noge od tebe. Imaš puno Dara Bubamara.

Kaja Ostojić

Kaja se odlično snašla u ulozi muškarca
Kaja se odlično snašla u ulozi muškarca

Ne treba da žalimo što nikada nismo posetili Kodak teatar gde se održava dodela Oskara, jer posle Gage sledi numera koja je osvojila zlatnu statuu,a izvodi je Sam Smith, najavila je Marija Katarinu Ostojić. Kada je Kaja zapevala pesmu “Writings on The Wall” kao Sam Smith, svi su se složili sa Marijom.
“Moje emocije će biti na vrhu jer je Sam Smith neko koga svi u kući obožavamo, ćerka, suprug i ja”, rekla je Kaja.

Publika je pozdravila Katarininu imitaciju,a pre svega božanstveno pevanje gromoglasnim aplauzom.

Đuro: Izgleda da stvarno nemam sreće (nisam video ni Kaju ) a još si i ti Marija u pantalonama. Katarina ne poznajem te od pre ali to što sam čuo je fascinantno. Dosta je zahtevna pesma. Stvarno, svaka čast. 

Ivan: Mislim da dugujemo Kaji priču za prošlu epizodu. Bio ti je ukraden šou i nisam stigao da komentarišem tada kako si pevala super. Od prve epizode pokazuješ koliko si dobra pevačica. Ova pesma ti je legla. Podsećaš me na Anu Kokić koja je isto tako od početka šoua pevala ovu vrstu muzike i sve nas oduševila, možda treba da pronađeš pravac u kojem ćeš da se krećeš i možda sledeće godine budeš žiri ovde.

Ana: Zavidim im što su oni tu a ja ovde. Kaja je do sada pokazala mnogo toga. Nisam sigurna čime još može da nas iznenadi. Imala je jako težak i zahtevan pevački zadatak. Nadam se još mnogim iznenađenjima.

Vlado: Kaja je konačno pokazala nešto večeras što ume, a to je da peva. A ne samo da je bacate po ovim sajlama. Pohvalio bih produkciju, uložen je trud, orkestar, svi ovi ljudi. Jako si lepo otpevala, malo si androgeno izgledala sa maskom. Izuzetno sam iznenađen.

Halid Muslimović

Halid u koži jednog od svojih idola, Zdravka Čolića
Halid u koži jednog od svojih idola, Zdravka Čolića

Poslednji na scenu je izašao Halid Muslimović  u ulozi, kako je rekao jednog od svojih idola - Zdravka Čolića. Uz vatrene igračice i u crvenom prepoznatljivom sakou otpevao je dva velika hita “Zelena si reka bila” i “Čaje šukarije”. 

Đuro: Halide hoćeš da ti kažem iskreno ili da ostanemo prijatelji? Prvi deo bio je ni nalik Čoli, imaš taj narodnjački triler i ne možeš da ga izgubiš, ali druga pesma ti je legla kao šaka na oko. Čola bi rekao: “Maco dobar si bio”.

Vlado: Dopao si mi se sako, frizura… Nemojte, slab sam na Halida… Put putujem moj jarane.
Meni je Halidova ćerka prišla da se slikamo, ne mogu da budem loš. Ja ću večeras da budem Ana Kokić i kažem ono što bi ona, a ona neka bude ja.

Ana: Ne treba nikoga kritikovati, nismo zato ovde, ovo je šou humanitarnog i zabavnog karaktera, ali sa Halidom ću morati da razgovaram malo…Pevanje ne bih komentarisala, što se tiče imitacije, moramo malo da se popravimo…

Ivan: Ti si suviše Halid Muslimović da bi mogao da budeš bilo ko drugi. Deluješ mi kao ugojeni  Patrik Svejzi. I bravo za vedar duh i osmeh koji širiš ovde. 

A došlo je vreme za glasanje...

Ana Kokić

Ana Kokić
Ana Kokić

Halid 2
Suzana 3
Neša 4
Daniel 5
Đoša 6
Dara 7
Nikola 8
Ivana 9
Kaja 10
Ana : 12

Vlado Georgiev

Vlado Georgiev
Vlado Georgiev

Halid 2
Đoša 3
Neša 4
Suzana 5
Dara 6
Nikola 7
Ana 8
Daniel 9
Kaja 10
Ivana 12

Ivan Ivanović

Ivan Ivanović
Ivan Ivanović

Suzana 2
Halid 3
Dara 4
Daniel 5
Ana 6
Neša 7
Nikola 8
Kaja 9
Đoša 10
Ivana 12

Branko Đurić Đuro

Branko Đurić Đuro
Branko Đurić Đuro

Suzana 2
Halid 3
Dara 4
Neša 5
Nikola 6
Ana 7
Đoša 8
Ivana 9
Daniel 10
Kaja 12

A sada da čujemo i kako su takmičari glasali:

Ana 5 Đoši
Halid 5 Ani
Daniel 5 Kaji
Nikola 5 Ivani
Đoša 5 Ani
Neša 5 Kaji
Ivana 5 Ani
Kaja 5 Neši
Dara 5 Neši
Suzana 5 Kaji

Pobednica je Kaja!

Pobednica je Kaja!
Pobednica je Kaja!

Ona će  1.000 evra odneti u Sigurnu kuću. “Bili su sa nama i ide upravo njima. Toliko je žena koje trpe nasilje, i ja kao žena želim da 1.000 evra namenim njima”, rekal je Kaja.

Došao je red da vidimo i imitacije za sledeću nedelju:

Neša – Who See
Đoša – John Leguizamo (Moulin Rouge)
Ana – Nicole Kidman (Moulin Rouge)
Nikola – Ewan McGregor (Moulin Rouge)
Dara – Vlado Georgiev
Halid – Saša Lošić
Kaja – Halid Bešlić
Ivana – Shakira
Daniel – Karolina Gočeva
Suzana – Kylie Minogue

I još jednom Kaja za kraj:

Pobednička imitacija još jednom na sceni TLZP
Pobednička imitacija još jednom na sceni TLZP