3. sezona

9. epizoda

Šou koji nam vraća osmeh na lice iz nedelje u nedelju polako se bliži finalnim epizodama. Deveto izdanje upravo je počelo!
28.04.2016. - 12:31h
marija kilibarda / foto: prva tv
marija kilibarda / foto: prva tv

Specijalna gošća epizode, koja će sesti u sudijsku klupu, je Dragana Mirković. Ona će pored ustaljene ekipe, Ivana Ivanovića, Vlade Georgieva i Ane Kokić, komentarisati i ocenjivati izvođenja takmičara.

žiri / foto: prva tv
žiri / foto: prva tv

Velika fabrika zabave ove večeri počela je urnebesnim nastupom Đoše kome su ponovo zapale štikle i teška scenska šminka. Ovog puta glumac je u ulozi mega folk zvezde Dragane Mirković. Za nju Đoša ima samo reči hvale: “Izuzetno je bila popularna jer je karijeru gradila na svom glasu i muzici. Rođeni smo iste godine i istog meseca, nikada nije imala neku aferu”.

đoša kao ddragana mirković / foto: prva tv
đoša kao ddragana mirković / foto: prva tv

Glumac je otpevao pesmu “Opojni su zumbuli”, a njegov izgled kao “velika Dragana” nasmejao je sve u studiju. . U drugoj numeri usledilo je iznenađenje, Dragana Mirković se pridružila glumcu  i uz brojne plesače otpevali zajedno hit „Mili, mili“.

đoša i dragana
đoša i dragana

Dve Dragane, velika i mala, zapalile su scenu i podigle publiku na noge. 

Dragana se potom i pridružila žiriju kao specijalni član u ovoj epizodi.

dragana mirković / foto: prva tv
dragana mirković / foto: prva tv

Ja sam znala da je teško imitirati Draganu Mirković ali ovoliko, nisam znala…teška je ova Dragana”, našalila se popularna pevačica na račun Đošine imitacije i dodala da Đoša kao glumac, komičar mami osmehe publike i da je to za njega najveći kompliment. “Đoši svaka čast na trudu radu, generalno i to što ti produkcija radi, tebi svaka čast što trpiš, bravo ali za šalu dvanaestica”.

đoša i dragana
đoša i dragana

Vlado: Đošo, ovo je bila najbolja interpretacija do sada, bio si sjajan.
Ivan: Bilo je jako teško uočiti razliku dok nije došla prava Dragana. Bravo za te šliceve koji su kod Kilibarde uzduž, a kod tebe popreko. 

Ana: Ovo je stvarno bilo jako dobro i bio si opušten, uvežban, spreman.

Sedi nastup sjajne Ivane Peters u ulozi evrovizijske pobednice Loreen. “Ima zanimljivo jodlovanje što ponekad volim da pevam i ja”, kaže Ivana.  

ivana kao loreen
ivana kao loreen

Numere “We got the power“ i Euphoria“, produkcija je dočarala fantastičnom scenografijom I plesačima koji su visili s plafona I spuštali se do podijuma, a potom sa Ivanom se ponovo penjali visoko. Iako ima strah od visine ili kako Ivana kaže, padanja, pevačica je otpevala bez greške.

ivana kao loreen
ivana kao loreen

Vlado: Fantastično!

Dragana: Ja prvo moram da pohvalim Ivanu, poznato je da je ona Areta Frenklin naših prostora, nemam reči. Ono što meni fascinira u ovom šou jeste to što izvlači iz vas maksimum, fantastično!

ivana kao loreen
ivana kao loreen

Ana: Stvarno više ne znam šta da kažem za nju, neki novi termin mora da se izmisli za Ivanu. Ja sam se sva naježila, bilo je jako emotivno, znam da Ivana ima strah od padanja...bolje si otpevala od nje. 

Ivan: Nastup je bio perfektan, nismo ništa manje očekivali od tebe.

Usledio je još jedan spektakl. Nikola Rokvić kao Miroslav Ilić „Lažu da vreme leči sve“.

nikola rokvić kao miroslav ilić
nikola rokvić kao miroslav ilić

Nikola je ponovo briljirao, najbolja imitacija slavuja iz Mrčajevaca. Ono što je fasciniralo žiri jeste njegova transformacija iz narodnjaka u zabavanjak u sekundi. Nikola je iz glasa Miroslava prešao u repovanje poslednjeg hita grupe Beogradski sindikat “Sistem te laže” koji je zapalio društvene mreže. U ulozi repera našla se I Ana Grubin.

ana i nikola kao beogradski sindikat
ana i nikola kao beogradski sindikat

Dragana: šta reći, osetljiva sam kada je porodica Rokvić u pitanju ali da to ostavimo po strani, ti si fantastičan, iz emisije u emisiju. Imam potrebu da vas nahvalim ali sve kompletno. Ne znam koliko si svestan koliko je ovaj šou dobar za tebe, da pokažeš široku lepezu svojih talenata. Pitala sam se koja je ova žena, Ana stvarno si me iznendadila, ti si za mene najveće iznenađenje kada je ovaj šou u pitanju, svaka čast i za ovo večeras.

Ana: Miroslav ima jako specifičnu boju glasa i ti si u potpunosti uspeo da imitraš njega. Ana, večeras si imala odličnu masku, nikada te ne bih prepoznala i što se tiče imitacije, mislim da si odlično odradila posao večeras.

nikola rokvić kao bs
nikola rokvić kao bs

Ivan: Ana, mislm da bi večeras bilo bolje da sam te gledao nego slušao, ti si svoj talenat mnogo puta pokazala. Nikola, mislim da je tvoja imitacija bila fantastična, više puta si promenio glas i svaka ti čast.

Vlado:Prvo, svaka čast za produkciju jer je izabrala ovu pesmu koju očogledno niko ne sme da pusti na televiziji. Ana, super si se snašla, Nikola šta tebe komentarisati, ti kad uđeš u ulogu ja mislim da si ozbiljno lud.

Od Ramštajna do Šabana, još jedna transformacija koja oduševljava.  Daniel Kajmakoski kao Šaban Šaulić i pesma “Danima te čekam”. “Smatram ga kraljem ove vrste muzike i najveći izazov za mene su njegovi trileri”. Ovo je Danielu najteži zadatak jer prvi put peva narodnu muzika i nada se da će uspeti da ulovi tu emociju i da će se publici dopasti. 

daniel kajmakoski kao šaban šaulić
daniel kajmakoski kao šaban šaulić

Vlado: Maska je sjajna, nisu ti baš mnogo lice radili tako da kad budeš bio star i ćelav, tako ćeš i da izgledaš.

Ivan: Ti si bio izuzetan, ja sam uživao, maska je bila dobra, bio si odličan.
Dragana: Njegove pesme su prelepe pogotovu stare...ne bih se bavila kostimom i maskom, to je sve odlično ali ono što je mene fasciniralo jeste to što je ono što je on (Daniel) rastao uz pop muziku, a ovo je jedna od najtežih pesama Šabana i ti trileri su takva koska za zabavnjaka, a ti si Daniele uspeo u tim trilerima, svaka čast.

daniel kajmakoski kao šaban šaulić
daniel kajmakoski kao šaban šaulić

Ana: Za ovo mogu samo da ti kažem bravo!

Nisu samo zabavnjaci imali zadatak da pevaju drugu vrstu muzike. I narodnjaci su bili na slatkim mukama. Halid je ovog puta bio u ulozi poznatog rokera Bore Čorbe, a pevao je čuveni hit “Volim, volim žene”. “Žene su moj svet, tako je od Boga dato. Volim slušati Riblju Čorbu. On mi je poseban, kvalitetan, dobar umetnik, tekstopisac i voleo bih da mi Čorba napiše tekst ako ne i muziku”, kaže Halid.

halid muslimović kao bora čorba
halid muslimović kao bora čorba

Specijalni gost u ovoj imitaciji bio je Bora Čorba. Halid se malo namučio u ritmičkom izvođenju pesme, a možda je to bilo I zbog prisustva autora. A zatim su takmičari, žiri i publika Bori otpevali "Lutku sa naslovne strane".

“Halid je bio odličan još da je bio ritmički...” prokomentarisao je Bora koji je pohvalio nastup svih takmičara i koncept emisije.“Ovo večeras je neverovatno i ne bih voleo da sam u koži žirija”.

halid i bora čorba
halid i bora čorba

Vlado: Celokupan utisak je bio sjajan, hvala Bori što se pojavio, baš sam se iznenadio i mogu ti reći da je maska bila dobra dok se nije pojavio Bora. Zanemarićemo ove promašene taktove, trud je bio bitan...
Ana: Halide, svaka čast, bilo je jako lepo i zabavno.

Ivan: Mislim da je dobra maska, malo si pokidao matricu kao mače muškatlu i Bora je jedva vratio kad je došao. Ozbiljno sam umro od smeha tokom tog nastupa ali to je za mene jedino bitno.

halid i bora čorba
halid i bora čorba

Dragana: Imati tako veliku YU zvezdu mislim da je to najbitnije, a Halid to jeste. On je čovek koji je ceo život pevao bez matrice tako da ga razumem...mi narodnjaci te matrice samo kad moramo ali svakako je ušao u lik Bore Čorbe što je najbitnije. Sve je to meni bilo sasvim korektno i lepo. Da znaju Halida od ranije, znali bi da je ovo autobiografska pesma, najlepše misice bivše YU su bile njegove. Reci Halide...

Halid se malo postideo od ovih komplimenata svoje koleginice: “Ovo je pisao Bora, sebi je namenio i svojoj raji...ali žene su stvarno kerozin i nešto najlepše na svetu i ja sam se tu našao”.

Imitacije Dare Bubamare se uvek željno iščekuju. I ona kao narodnjak ima možda najteži zadatak – čudnog hevi metalca Merilina Mensona / “The beautiful people”. Ni sama Dara nije znala kako da opiše ovog izvođača koji godinama šokira publiku svojim neobičnim izgledom: “To mi je nekako, mnogo, mnogo mi je...teško mi je”, kaže Dara i dodaje:  “Totalno je lud, vrišti, skače, pljuje...jedno oko mu je belo, drugo ne znam kako, generalno ne volim tako agresivne. Jedva čekam da vidim kako ću da izgledam. Grozan je, užasan, zastrušujuće izgleda..."

dara bubamara kao merilin menson
dara bubamara kao merilin menson

Dragana: Daro ti si luda sto posto, majke mi i to shvati kao najveći kompliment za ovu numeru. Svaka čast na hrabrosti, imala si tu škakljikvih scenica, zujiš ti, snalaziš se vrhunski. Meni si bila super.
Vlado: Meriin Menson ima tanje noge, a po njemu su pravili kostim....”

"Ali ja se ne drogiram”, nadovezala se Dara.

Vlado: "Kad si izašla prvo sam imao frku, a onda sam shvatio da u tebi leži pravi Menson."

dara bubamara kao merilin menson
dara bubamara kao merilin menson

Ivan: Ja sam oduševljen kako si ti savladala taj komplikovani tekst na engleskom, ja bih rekao da ni u jednoj numeri nisi uživala koliko u ovoj...što samo potvrđuje da u tebi duboko leži Menson...”D ali su mi dozvolu da divljam”, nasmejala se Dara.

Ana: Dara je neko ko se mnogo trudi i vežba, ovo je bilo sjajno. Super Daro, baš onako dobro. 

Neša Bridžis peva  jednu od najpopularnijih i najtraženijih pesama za prvi ples – “Lutka”, grupe S.A.R.S.  

neša bridžis kao s.a.r.s.
neša bridžis kao s.a.r.s.

Dragana: Neša je jedan presladak lik i toliko gaji jednu pozitivnost u ovom šouu i najviše mi se dopao u ulozi Eminema, a ovo je bilo slatko i romantično.

Vlado: Dopala mi se koreografija, ideje, naročito ovaj hipi momenat na podu. Nešo, bilo je u početku problema sa intonacijom, navikao sam da si puno bolji ali opet nisi bio loš.

neša bridžis kao s.a.r.s.
neša bridžis kao s.a.r.s.

Ivan: Mislim da je ovo njegovo izvođenje pokazalo da uvek najdeblja riba uzme bidermajer (Đoša je uhvatio). Oteo je bidermajer Ivani Peters sa takvom strašću kao da želi žarko da se uda. Bio je dobar nastup, čestitam.

Ana: Bitna je energija koju si doneo na scenu, bilo je puno strasti, energije.

Kaja kao Nina Simon. "Ne osećam se slobodno u toj meri u kojoj bih volela", kaže pevačica očaravajućih vokalnih sposobnosti o hitu "Freedom" koji peva.

kaja kao nina simon
kaja kao nina simon

Kaja je priredila pravi spektakl. Maska, scenografija i pevanje ostavili su sve bez daha!

Dragana: Ovo mi je jedna od najdražih pesama, pogodila si me u centar, tebi to tako dobro leži da nema reči, svaka reč bi bila suvišna. Ti si jedna prelepa žena, sjajno.

Ivan:  Mislim da je ovo tvoje najbolje pevanje od početka šoua, izvela si pesmu fenomenalno! 

kaja kao nina simon
kaja kao nina simon

Ana: Ženi s takvom glasom ne može da smeta što nema in-ear jer ti imaš sluha.
Vlado: Ja sam prezadovljan, malo je reći, jako mi se dopalo, fantastična si bila.

Lepa voditeljka Suzana Mančić nastupila je poslednja kao Gven Stefani. Suzi je bila na pravim mukama tokom pripreme ove imitacije: “Toliko teksta ima, ne razumem je ništa šta govori”, požalila se voditeljka I dodala da je za veliki izazov biti Gven: “ Uzbuđena sam i raduje me je jedno saznanje da je produkcija počela da me svlači, srećom ne ljubim se više nego je samo igranje i pevanje”. Ipak, Suzana je poznata kao čelična lejdi kojoj vreme ne može ništa, pa ni ovakve uloge u kojima se našla prvi put.

suzana mančić kao gven stefani
suzana mančić kao gven stefani

Vlado: Izuzetno zatehvna koreografija za ljude preko 30 godina, bravo.
Ivan: Mislim da je tvoja energija neuništiva.

suzana mančić kao gven stefani
suzana mančić kao gven stefani

Dragana: Ma ja uživam! Nego kako ova žena izgleda, molim aplauz. Kao lutkica si, veruj mi. Nemam reči, od izgleda, truda, ovako gust tekst gde dišeš na škrge...svaka čast. Svi moji komplimenti od izgleda, kondicije koju si izvela do kraja, fascinirana sam tobom.

Ana: Da posle operacije kukova ovako plešeš i stojiš na štiklama...čelična lejdi!

suzana mančić kao gven stefani
suzana mančić kao gven stefani

Glasovi žirija:


Vlado:
Đoša 2
Halid 3
Ana 4
Neša 5
Daniel 6
Suzana 7
Dara 8
Nikola 9
Ivana 10
Katarina 12

Ana:
Ana 2
Neša 3
Halid 4
Đoša 5
Nikola 6
Daniel 7
Dara 8
Suzana 9
Kaja 10
Ivana 12

Ivan:

Halid 2
Đoša 3
Ana 4
Neša 5
Daniel 6
Dara 7
Suzana 8
Nikola 9
Ivana 10
Kaja 12

Dragana:

Đoša 2
Ana 3
Halid 4
Neša 5
Daniel 6
Ivana 7
Kaja 8
Nikola 9
Suzana 10
Dara 12

takmičari
takmičari

Glasanje takmičara:
Đoša pet poena za Suzanu
Ivana pet poena za Suzanu
Ana pet poena Halidu
Nikola pet poena Suzani
Daniel pet poena Suzani
Halid pet poena za Suzanu
Dara pet poena Suzani
Neša pet poena za Suzanu
Kaja pet poena za Suzanu
Suzana pet poena Đoši

Pobednica devete episode je Suzana Mančić koja je nagradu u vrednosti od 1000 evra poklonila Savezu slepih i slabovidih Srbije.

Zadaci za sledeću nedelju:
Ana – Ariana Grande
Đoša – Luis
Neša – Stromae
Danijel – Prince
Halid – Patrik Svejzi
Nikola – Kristina Agilera
Dara – Marija Šerifović
Ivana - Halid Muslimović
Kaja – Željko Joksimović
Suzana – Jennifer Grey