3. sezona

10. epizoda

Deseta jubilarna epizoda i deset veličanstvenih. Lepa Marija Kilibarda je najavila fantastičan šou koji je bez mnogo priče odmah počeo. Specijalni član žirija ove nedelje je Željko Joksimović. KREĆEMO!
06.05.2016. - 11:15h

Prelepa Mara
Prelepa Mara

Ana Grubin

Ana Grubin je otvorila 10. epizodu
Ana Grubin je otvorila 10. epizodu

Prva je nastupila Ana Grubin kao zanosna svetska Zvezda Ariana Grande (numera “Focus”). Ana je blistala na sceni, s žiri je evidentno uživao u njenom nastupu.

Željko: Ana, ti si pogrešila profesiju, uz malo truda to može da bude svetski. Čestitam ti stvarno!

Ana: Rekla sam još u prvoj emisiji da je Ana sjajna i složila bih se sa Željkom da je promašila možda malo profesiju, ne zato što je loša voditeljka. Svaka čast Ani koja peva odlično, rame uz rame sa Danielom, Ivanom, Kajom skidam kapu.

Bila je zaista odlična kao Ariana Grande, Foto: TV Prva, Aleksandar Krstović
Bila je zaista odlična kao Ariana Grande, Foto: TV Prva, Aleksandar Krstović

Ivan: Bio je dobar nastup, letelo je perje sa ovih igračica. Mislim da od Lejdi Gage pokazuješ da nisi slučajno u ovoj emisiji. Ja ne mislim da si bolja u ovoj profesiji ti si odlična voditeljka. Uvek možeš da se vratiš voditeljstvu ako ti dosadi pevanje.

Vlado se u svom stilu našalio na prethodne komentare: Slažem se da može da promeni profesiju i da može da bude odlična igračica. Posmatrajte sada reakciju Ane. Teško joj je prihvatiti kritiku i teško joj je privhatiti kompliment. Bravo.

Kaja Ostoijić

Željko ti li si?  Foto: TV Prva, Aleksandar Krstović
Željko ti li si? Foto: TV Prva, Aleksandar Krstović

Sjajna pevačica Kaja ovog puta našla se u ulozi specijalnog člana žirija – Željka Joksimovića. “Mislim da je jako talentovan muzičar i čast mi je glumiti njega. Pravi ozbiljni muzičar i to jako cenim kod njega”, prokomentarisala je Kaja Joksimovića.

U pesmi “Nije ljubav stvar”, specijalni gost bio je Nenad Mahmutović s kojim je Željko sarađivao u spotu i približio reči osobama sa oštećenim sluhom. Jezikom znakova, voditeljka Marija se zahvalila mladom Nenadu na gostovanju.

Ne to je Kaja koja je zablistala kao Željko Joksimović,  Foto: TV Prva, Aleksandar Krstović
Ne to je Kaja koja je zablistala kao Željko Joksimović, Foto: TV Prva, Aleksandar Krstović

Željko je bio impresioniran i smatra da je Kaja ovo fantastično izvela: Pozdravio bih Nenada koji je to emotivno uradio kao na spotu. Talentovan si izvođač to sam ti i ranije rekao. Svaka ti čast, samo nastavi tako.

Vlado: Ja sam oduševljen maskom stvarno. Složili smo se Željko i ja da ličiš na Muharema Serbezovskog. Zbog original matrice si pevala niže, nije bilo potrebe, ali za trud ti znaš da ja imam strpljenja.

Željko je rado izašao i stao pored Kaje da se vidi sličnost.

Kaja dobila podršku od Željka foto: tv prva, aleksandar krstović
Kaja dobila podršku od Željka foto: tv prva, aleksandar krstović

 

Ivan: Mislim da je nezahvalno bilo kada pevati pesmu Željka pogotovu ako on sedi ovde. Ti si dala sve od sebe. Meni više ličiš na Đoganija nego na Muharema ali svako ima svog heroja. Mislim da si ti sve uradila što je u tvojoj moći da nastup bude kvalitetan.

Ana: Meni je ovo večeras bilo sjajno. Evo kako imitacije bez koreografije budu odlične. Stvarno si super otpevala i tu mimiku i Željkove pokrete si dobro uradila.

  Nikola Rokvić

Nikola kao Kristina, foto: tv prva, aleksandar krstović
Nikola kao Kristina, foto: tv prva, aleksandar krstović

Momak za kojeg ne postoje granice kada su u pitanju transforamcije - Nikola Rokvić imitirao je damu snažnog glasa, Kristinu Agileru (“Express).

“Dobar je zadatak i težak izazov. Sa zlom sestrom sam pao, a sa Kristinom očekujte da poletim”, rekao je Nikola za novi izazov.

Uz seksi pevačice na sceni, Nikola je dao svoj maksimum da isprati zahtevnu koreografiju. Žiri je nakon ove imitacije bio podeljen.

Ivanu je bilo veoma naprijatno da gleda u Nikolu te je zbog toga morao više da gleda u igračice ali što se tiče glasa, Rokvić je dobio sve pohvale: Pitanje da li je Kristina ikada pevala ovako kao što si ti pevao. Mnogo si veliki da bi bio žena. Meni je ovo bolesno, ti si bio super, ja bih ti sve oprostio ali te crvene gaće, to jedna dama sebi nikada ne bi dozvolila.

„Ipak si gledao“, dodao je Nikola.

Odlično se snašao u ovom plesu, foto: tv prva, aleksandar krstović
Odlično se snašao u ovom plesu, foto: tv prva, aleksandar krstović

 

Bio si odličan, bravo, ne mešaš nešto posebno ai sve ostalo, svaka ti čast - zaključio je Ivan.

Ana: Verovatno su te crvene gaće zbog noktiju. Nikola je i ovaj zadatak kao i sve prethodne uradio savršeno. Što se igranja tiče, sam je priznao da nije nešto vešt u tome ali ovo večeras je bilo super bilo.

Ivan: Setio sam se na koga mi ličiš – na Jovanu Tipšin, to mi je komšinica.

Željko: Ti znaš koliko ja cenim tebe kao izvođača, vokalnog solistu, mladog umetnika čije vreme dolazi. Pohvalio bih produkciju i plesnu grupu koja je napravila odličan performans. Ali moram da ti priznam da jedina stvar koja nije bila dobra u smislu postojanja si bio - ti, meni se to uopšte nije dopalo. I dalje si odličan pevač ali to nije to.

Vlado: Ja sam bio veoma iznenađen kada si se pojavio na sceni. Pokušaću da budem diplomata što inače ne znam da budem. Ukrale su ti plesačice šou, toliko dobrih plesačica na jednom mestu koje su izuzetne i nekako si se utopio u masu, nestao si među njima, nisi dominirao. Morao bi se presvući.

Dara Bubamara

Dara kao Marija, foto: tv prva, aleksandar krstović
Dara kao Marija, foto: tv prva, aleksandar krstović

Dara Bubamara imitirala je Mariju Šerifović (“Pametna I luda”).

“Mara je odlična pevačica, dobar drug. Trudiću se da budem fantastična, sve je kod nje emocija”, kaže Dara.

Pevačica je dala sve od sebe da skine i pokrete i glas i da sve to zvuči emotivno. Kako Dara sve voli da objasni, pokazivala je i da ispod majice ima sloj sunđera.

Ovako se dobija višak kilograma, foto: tv prva, aleksandar krstović
Ovako se dobija višak kilograma, foto: tv prva, aleksandar krstović

Željko: Daro, izađi iz lika, još uvek si Marija. Zaista sam impresioniran, ti si jako talentovana osoba, jako lepo pevaš. Ovo je bila odlična imitacija. Ne mislim da mora da bude 100 odsto kao original, mora da postoji esencija, nešto što je karakteristično, ali ti se sve odradila fantastično i ja ti iskreno čestitam.

Željko je imao samo jednu malu zamerku – a to je da je jedan deo u pesmi otpevan “narodnjački”. 

Vlado: Ja bih da te pohvalim ali ne slažem se sa Željkom, meni nisi imala esenciju, to mi je strašno nedostajalo u tvom nastupu. Maska je bila dobra. Ne moraš da pokazuješ salo, shvatili smo, imaćeš tezgu u subotu. Odlično si pevala, bravo.

Ana: Tek sad sam shvatila da Dara ima umiljat glas dok peva, Marija ima malo oštriji, što se meni dopada i dopada mi se što si potpuno ušla u ulogu. Super je bilo ovo večeras, odlično.

Ivan: Mislim da si pokazala koliko je za tebe lakše kada znaš pesmu, kada znaš jezik, možeš da se posvetiš tome. Ne mogu, a da ne primetim da više ličiš na mene nego na Mariju pogotovu kada digneš majicu. Izgledaš kao dete Marije Šerifović i Ivana Ivanovića. Bio je dosta dobar nastup.

Daniel Kajmakoski

Daniel kao Prins, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović
Daniel kao Prins, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović

U sećanje na nedavno preminulog pevača Prinsa, Daniel Kajmakoski priredio je imitaciju za pamćenje – “Purple rain”.

“Prins je bio veliki autor, kompozitor, legenda. Kada ga slušaš imaš poseban osećaj koji ne možeš rečima da opišeš. Biće emotivno i veoma lepo. Upoznao sam ga. Kada sretnete takvog čoveka, u šoku ste. Ostavio je normalan utisak, veoma lep osećaj i super je iskustvo upoznati takvog jednog čoveka”.

Scenu je ulepšala stasom i glasom Ana Kokić Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović
Scenu je ulepšala stasom i glasom Ana Kokić Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović

Na sceni su zajedno sa Danielom pevali Vlado, Željko i Ana. Bilo je veličanstveno, nastup je ispraćen burnim aplauzom.

Ivan: Daniele, mislim da je teško biti Prins, teško na bini kada su njih dvojica iza tebe. Najbolja vest je da si bio ravnopravan u ovom nastupu. Pevanje i gestikulacija odlični. Nisi slučajno bio tu. Čestitam ti na tome. Mnogi bi se povukli pre nego što bi počela numera.

Vlado se uhvatio gitare, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović
Vlado se uhvatio gitare, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović

Ana: Ja sam malo učestvovala, a Vlado i Željko su bili odlični. Daniel je bio fenomenalan. Pohvalila bih maskere, kostimografe, sve, ali Daniel je svojom energijom doneo utisak kao da je stvarno Prins bio ovde.

Vlado: Prilika koju ste nam dali da možemo da uživamo uz ovu pesmu je bila divna. Daniel se snašao strava. I ličiš malo.

A Željko kalvira, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović
A Željko kalvira, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović

 

Željko: Bila je čast. Daniele bio si fantastičan. Nema sentimenata iz drugog šoua. Prava si zvezda, uvek odgovariš zadatku kako treba. Pohvalio bih kostim i tvoj izgled. Drago mi je da sam bio deo ovog šoua.

Suzana i Halid

Prljavi ples Halida i Suzane, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović
Prljavi ples Halida i Suzane, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović

Usledila je scena iz kultnog filma zbog koga su mnoge generacije upisivale plesne škole. Halid Muslimović kao Patrik Svejzi i Suzana Mančić kao Dženifer Grej iz kultnog filma “Dirty dancing” I numera “Time of my life”. Halid je imao problem sa tekstom na engleskom:

“Ovaj ples može da bude prljaviji nego što jeste. Ne znam engleski, ne znam šta ovo znači. Naučiću” prokomentarisao je pevač.

“Patrik je fenomenalan ima živce ko konopce. Patrika ne menjam. Jak je brate mili, može da digne mojih 70 kila”, pohvalila je Suzana svog partnera I dodala “Nisam ja za lake zadatke. Patrik tamo samo igra i nije imao samo dva dana za probu. Preveli smo na srpski da nas ceo svet razume. Halide, da smo se ranije sreli bilo bi drukčije sve, bili bismo plesačke zvezde”.

Halid kao Patrik Svejzi, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović
Halid kao Patrik Svejzi, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović

Željko: Uživali smo. Halide, Patriče. Mislim da si pogrešio profesiju, mislim na žanr. Rođen si pop pevač. Šta si tražio u narodnoj muzici. Ovo je tvoj neki fah. Bio si fantastičan, video se trud. Suzana ti si bila predivna u ovom prljavom plesu. Malo te Patrik isprljao, ali bila si fatastična. Intonacija odlična, pevala si odlično. Baš sam impresioniran. 

Vlado: Ja bih se fokusirao na Halida. Ovo je tvoje najbolje izdanje u ovoj sezoni. Nadam se da će te kolege takmičari izglasati za pobednika. Pohvalio bih i Suzanu, predivna, preslatka, tebi su godine krenule unazad.

Odlični, Halid i Suzana, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović
Odlični, Halid i Suzana, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović

Ivan: Pohvalio bih Suzi, jako dobra tačka. Izgledaš fenomenalno. Bila si zaista odlična i ovaj nastup bi izgledao drugačije da ti nisi dala pečat. Ja Halide od prvog tvog nastupa kažem da ličiš na Patrika. Taj kostim nije dobar za švaleraciju, ostaju tragovi. Ovaj vaš nastup me zabavio beskonačno. K’o Bosanac kad upozna trebu na moru iz inostranstva. Stegao si je kao deda penziju. I đuskanje vrhunsko.

 Ana: Ovo je toliko bilo dobro. Šteta što ti produkcija nije više davala plesačke zadatke. Žao mi je što publika ne vidi koliko se trudite i koliko vežbate. Ovo je bilo fenomenalno. A Suzana sve lepše izgleda, a i mnogo ti lepo stoji ta kosa. Volela bih da izgledam kao ona kada budem u tim godinama.

Neša Bridžis

Prepoznajete li ga? Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović
Prepoznajete li ga? Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović

Još jedna fenomenalna maska oduševila je žiri - Neša Bridžis u ulozi Stromae, “Tous les memes”. “Umetnik koji je uneo novi muzički pravac. Drago mi je što ću da imitiram Stromaju, već sam dobio vetar u leđa od promaju. Najteži zadatak do sada, opet da tumačim dva lika i to na francuskom, koji uopšte ne kapiram. Poruka pesme – svi su isti”, rekao je Neša.

Njemu su tokom nastupa ispale slušalice što je Nešu razljutilo.

Vlado: Pohvalio bih masku, glumu. I naravno plesače i sceni i sve ostalo.

Pa to je Neša!, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović
Pa to je Neša!, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović

Željko: Baš sam uživao u onoj esenciji u tvom nastupu. Nije ni malo lak zadatak. Ni sam izvođač ne bi ponovio uvek numeru isto kako treba. Čestitke. Esencija je bila prisutna. Odlično odrađen zadatak.

Ivan: Neću komentarisati po segmentima Mislim da si suviše mnogo pažnje posvetio tome što ti ispala bubica. Numeru si odradio odlično, to što te mučilo je tvoj problem. Izveo si svoju pesmu, govorio si pesmu na francuskom, izborio si se sa svim demonima, nema razloga da budeš ljut, pružio si svoj maksimum koji uopšte nije mali.

Ana: Sve pohvale što si pevao na francuskom verujem da ne znaš reč na francuskom, razumem te skroz. To nije ni malo lako. Nezogodno kada moraš da pevaš na jeziku koji ne razumeš uopšte. Potpuno si ušao u lik i odradio zadatak kako treba. Pohvale i za ples. I da pohvalimo koreografe i plesače koji su iz emisije u emisiju odlični.

 Ivana Peters

Ivana kao Halid, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović
Ivana kao Halid, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović

Sa scene se potom zaorio hit narodnjak jednog od učesnika šoua “Oj, jarane, jarane” Halida Muslimovića. Ivana Peters kao Halid je bila odlična: “Ja sam na ovu desetu, jubilarnu epizodu Halid Muslimović. Drago mi je da mogu da ga nasmejem, mada njega nije teško nasmejati. Nema komplikovanih trilera, peva onako strejt. Pokazao mi je jednu foru sa obrvom, pomagao mi je na probi”.

Ceo nastup režirao je Vlado Georgiev. Kamila, sablje, drugari, oaza i jedna žena.

Vlado: Ja sam prezadovoljan. Jedino što je izostalo - kamila je trebalo da propadne kroz oazu. Falio je pesak da bude peščana dina. Sve ostalo fantastično. Moram i masku da pohvalim. Sjajno.

Nije lako biti kolega iz šoua, : Tv Prva, Aleksandar Krstović
Nije lako biti kolega iz šoua, : Tv Prva, Aleksandar Krstović

Željko: Drago mi je što vidim Ivanu pa makar i u liku Halida. Sve radiš na perfektan način. Siguran sam da ti kompletno cela nova energija jako prija, da se izmestiš iz relnog života. Tvoj vokal nećemo da pominjemo. Odlično si izgledala kao Halid. Iako znam da odlično pevaš narodnu muziku. Želim da ti čestitam na Evrosongu i želim ti još jednu pobedu za Srbiju.

Ana: Imitacija je bila sjajna. Fascinira me što ima osmeh isti kao Halid. Pevanje neću da komentarišem. Pohvale za maskere i pohvale za Vladu za ovako divan nastup.

Ivan: Ja sam dugo čekao ovaj nastup, zato što se ova koreografija, režija nedeljama ispisivala u ugostiteljskim objektima. Lepo je dati mogućnost jednom umetniku kao što je Vlado da prospe sve svoje ideje na scenu. Makar konfuzno to bilo. Žao mi je što nije kamila mahala nogama kako je Vlado zamislio. Baš si ličila na Halida, malo si se zasmejala, omašila matricu. Vlado se obradovao svojoj posrnuloj kamili i oazi. Luda tačka, svi smo se zabavili.

Đoša

Đoša kao Luis, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović
Đoša kao Luis, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović

Đoša nas je podsetio na još jednu legendu – Luisa (“Opa, opa”). “Mislim da ću na neki način, bar fizički da ličim na njega. Bio je predivan čovek, fenomenalan i poseban muzičar. Ko ga nije slušao uživo, ne zna šta je propustio. Fizički ću ličiti ali potrudiću se vokalno bar malo da ličim, bar njegovu energiju da prenesem”.

Ana: Prvo sam se šokirala kada sam ga videla. Opet pohvale za maskere. Raspoložila sam se, mnogo lepa pesma. Sjajno si odradio imitaciju. Znam da si jako želeo ovu imitaciju i ispunila ti se želja.

Ivan: Mislim da je Đoša konačno pronašao dimenzije. Malo si žurio, kasnio za tekstom ali nije lako disati sa tim stomakom, to ja najbolje znam. Imam razumevanja za to. Mislim da si bio dobar.

Đoša, Foto: Tv Prva, Aleksandar Kristović
Đoša, Foto: Tv Prva, Aleksandar Kristović

Vlado: Izuzetna maska. Skinuo si pokrete fenomenalno, pevanje nije tvoj fah. Verno si izgledao u nekim trenucima da sam morao da okrenem glavu.

Željko: Svaka čast za masku. Međutim, nije mi se dopalo jer iako ne znaš da pevaš, mogao si bar tekst da naučiš besprekorno. Ja bih se potrudio da ispoštujem njegov lik i delo. Ne samo što sam ja njega voleo, već ga je volela cela nacije. To je moja mala zamerka. Nije teško napraviti mali napor tiče se teksta.

Đoša je pokušao da objasni da je od uzbuđenja I želje da se predstavi što bolje, zaboravio na trenutak reči ali Željko je ostao neumoljiv: “Đošo, mi smo ovde neki žiri i mislim da možemo da kažemo šta mislimo. Bio si vrlo korektan.

Glasanje žirija:

Željko:
Suzana – 4
Ana Grubin – 7
Halid – 5
Đoša – 2
Dara – 8
Neša - 6
Ivana - 9
Nikola - 3
Kaja - 10
Daniel - 12

Ivan:
Dara 7
Đoša 2
Suzana 4
Ana Grubin 10
Nikola 3
Halid 8
Neša 6
Kaja 5
Ivana 9
Daniel 12

Ana:
Đoša 8
Suzana 6
Halid 12
Ana Grubin 7
Dara 2
Nikola 5
Ivana 4
Kaja 3
Neša 9
Danijel 10

Vlado:
Dara 9
Đoša 5
Ana 6
Halid 8
Suzana 7
Nikola 4
Neša 2
Kaja 3
Ivana 10
Danijel 12

 

Glasanje takmičara, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović
Glasanje takmičara, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović

Glasanje takmičara:

Kaja 5 Halidu
Nikola 5 Halidu
Ivana 5 Halidu
Dara 5 Halidu
Neša 5 Halidu
Halid 5 Danijelu
Đoša 5 Halidu
Ana 5 Halidu
Daniel 5 Halidu
Suzana 5 Halidu

Halid  1000 evra dodeljuje  Fondu “Zajednički put” iz Prijedora koji pomaže osobe sa invaliditetom. Halid će uz ovaj iznos, Fondu lično dodati još 1.000 evra.

Pobednik je Halid, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović
Pobednik je Halid, Foto: Tv Prva, Aleksandar Krstović

Naredne imitacije:

Nikola – Robi Viijams
Đoša - AC/DC
Suzana - Magnifico
Kaja - Adele
Neša – Mjuzik “Hair”
Dara – Aca Lukas
Ana – Katy Perry
Ivana – Taylor Swift
Daniel - Michael Jackson
Halid - Nedžad Salković