4. sezona

Leon, pobednik 8. epizode TLZP!

Osma epizoda najgledanijeg regionalnog humanitarnog šoua „Tvoje lice zvuči poznato“ protekla je u znaku Evrovizije, takozvane TLZPvision, a takmičari su izvodili najpopularnije, najzabavnije, najslikovitije nastupe sa prethodnih takmičenja. Redovnom žiriju u sastavu: Aleksandra Radović, Andrija Milošević, Branko Đurić Đuro, koji je preuzeo ulogu i drugog voditelja, a pridružila im se i Katarina Radivojević kao specijalna članica žirija.
19.11.2017. - 21:00h
Kako bez Đure u žiriju?
Kako bez Đure u žiriju?
Ovonedeljni voditeljski dvojac - Nina i Đuro
Ovonedeljni voditeljski dvojac - Nina i Đuro

Dragana Mićalović kao Ruslana, ukrajinska pobednica, izvela je potpuno divlji nastup.

Đuro (koga glumi Andrija): Ja mislim da je nastup bio dobar, ono, Gago, stvarno si sve to fino otpevala i, ovaj, baš mi se dopalo i, onako, ja mislim da je ovo jedan od najboljih nastupa do sada. I stvarno, onako, baš je bilo ekstra.

Đuro: Ne znam šta je sa Đurom večeras, meni se čini da je pravo glup. Ne znam šta mu je večeras, nekako je skoro kao Andrija.

Andrija: Za razliku od Đure, koji je bio katastrofalan večeras, bila si super, bila si fenomenalna sa tako dobrom energijom. Bilo je odlično.

Aleksandra: Ja sam oduševljena Gagom i večerašnjim nastupom. Potpuno si pogodila to raspoloženje, kao devojčica iz džungle, i verno si je predstavila na sceni, super si bila pevački i scenski, i izvela te neke zahtevne momente gde je trebalo malo i da žongliraš. Bila si sjajna, mislila sam da od prošle emisije ne može bolje, ali može.

Katarina: Gagu poznajem kao malu devojčicu, zato što smo njena sestra i ja studirale zajedno, i ovaj nastup me je podsetio na te dane kada je ona dolazila na akademiju i pričala kako hoće da postane glumica. Divna energija, pevanje, sve sjajno, oduševljena sam.

Dragana Mićalović kao Ruslana
Dragana Mićalović kao Ruslana

Stevan Anđelković kao Željko Joksimović sa pesmom koja je trebalo da pobedi na Evroviziji „Lane moje“ podsetio nas je na neke lepe dane.

Katarina: Nisam znala da si tako dobar vokal, baš sam iznenađena. Dopala mi se, pre svega, tvoja emocija i kako si to dočarao. Inače volim ovu pesmu, podseća me na neke divne dane, kada smo, na primer, na Olimpijadi u Atini svi bili ponosni kada uđemo u diskoteku i kada puste Lane moje. To je ostavilo utisak na mene, a ti si me svojim performansom vratio u to lepo vreme.

Andrija: Vi svi znate da ja gospodina Anđelkovića obožavam i da mi je njegov glas fenomenalan. Ja sam uživao, kao što i uvek uživam. Prosto sam poželeo da ti onako na svoj način otpevaš, da mu ga daš onako ekspolozivno, ali to nema veze sa ovom numerom. A ona nas je podsetila na tu Evroviziju i bilo je odlično.

Aleksandra: Bio si odličan naravno. Tonalitet u kojem si, tebi je veoma lagodan, a Željko ima malo reskiju boju pa je možda ta razlika bila nešto što smo uočili. Pevački si ti to jako lepo doneo, skinuo si i pokrete, ceo je performans bio veoma lep. Sve u svemu odličan nastup.

Đuro nije komentarisao, ali je zato dobio brkove, bradicu i „ljubavni tepih“.

Stevan Anđelković kao Željko Joksimović
Stevan Anđelković kao Željko Joksimović

Bane Vidaković kao Jorgos Alkois sa pesmom „Opa opa“ potpuno je razdrmao žiri svojom energijom i fenomenalnim poznavanjem grčkog jezika.

Đuro: Ovo je fenomenalan nastup! Odličan ti je bio onaj skok. I tekst si savladao, razumeš li sve to? Doneo si tu dubinu.

Aleksandra: Mislim da je ovo možda i najbolji Banetov nastup, po mom mišljenju. Meni je bio beskrajno simpatičan. Prvo mi se dopalo što je znao tekst, barem mi mislimo da je znao tekst. A onda je pevao onako prozvuklo, sve što me dira, baš onako kako treba.

Andrija: Nastup je bio odličan, mene je to tako ponelo, tako energija je bila neka fenomenalna. I ušao si u kondiciju! I meni je ovo bio možda tvoj najbolji nastup.

Katarina: Meni se ovo jako dopalo. Nisam znala ranije ovu numeru, pa sam je pogledala i meni se najviše dopalo u tome što si postigao ono što me je profesor Bajčetić, naš zajednički profesor, učio, a to je da kad se radi imitacija treba da ima određeno preterivanje i da budeš pravi onaj lakrdijaš. I to si postigao, svaka čast. 

Bane Vidaković
Bane Vidaković

Edita Aradinović kao Marija Šerifović sa pobedničkom pesmom Evrovizije „Molitva“ ponovo je briljirala i glasom i imitacijom.

Đuro (Andrija): Meni je ovo bilo fenomenalno, baš onako dobro, onako baš super i jedan od najboljih tvojih nastupa do sadah.

Đuro: Andrija, sad reci ozbiljno šta misliš kao Andrija i prestani me tako odvratno imitirati. Ja ne govorim tako. Andrija: Ja sam samo čekao da se on pobuni, pa da nastavim. Đuro: Evo bunim se. Dosta sam se nekako trudio da izdržim, al stvarno što je previše, previše je. Andrija: Šalim se, izvini Đuro, izvini. Evo sad ću reći kao ti: „Ovoh ti je bilo super!“. Vidiš koliko sam se poboljšao. Đuro: Nadam se da ćeš i ti preuzeti ovu ulogu pa da ja tebe malo imitiram. Andrija: Ja bih to voleo, ja se uopšte ne bih ljutio.

Aleksandra: Potpuno si me vratila u tu noć kad je Marija pobedila. Potpuno sam bila oduševljena, kao i cela nacija. Ovo je toliko teška pesma i svi to znaju i Marija je vanserijski pevač, a ti si u tom malom telu si takvu glasčinu imala večeras. Malo si imala neki problem sa tom matricom, da li nisi čula ili je bio neki bag, pa si malo kasnila, ali bila si zaista sjajna, intonativno fantastična, ja bih te sada hvalila pola sata. Želim da ti čestitam na ovako divnom nastupu.

Andrija: Ovo je bila takva topina od nastupa. Tako brutalno odrađeno. Kad radiš Mariju Šerifović ti moraš da pevaš jer ona žena peva neviđeno dobro. A ti si to uradila, devojko, ti si briljirala... zveknula si sve što treba.

Katarina: Meni se dopalo što si imala određenu eksplozivnost kakvu ima Marija, ona je onako temperamentna na sceni. I što imaš te imitacione sposobnosti vrlo naglašene, što ja kao glumica vidim. Za mene si sjajno otpevala, mislim da imaš sjajan vokal, a dopada mi se i tvoja spontanost i šarm.

Edita kao Marija Šerifović
Edita kao Marija Šerifović

Bebi Dol kao Tajči u numeri „Hajde da ludujemo ove noći“ je mirisala na Šanel 5, a voditelji su poludeli uz Bebi.

Aleksandra: Koliko je bilo nekih večeri kada Vam je neka numera više, a neka manje legla, ne bih očekivala da ćete se tako dobro snaći u ovoj ulozi. Sad bez preterivanja, bili ste preslatki, prelepi, zaista ste divno i umereno sve ovo izveli, baš ste bili zaista divni..

Andrija: Bebi, ovo je bilo topina. Ti si toliko to lepo izvela, toliko ti je ovo leglo, toliko si se dobro zezala i toliko si bila slatka. Ovo je bio jedan od tvojih najboljih nastupa.

Katarina: Meni se ovo jako dopalo. Sjajno izgledaš večeras, Bebi, i nisam znala da imaš tako dobre noge. Šalim se, znala sam. Meni se dopalo, ali moram sa glumačke strane da ti dam jednu zamerku, zato što sam još kao devojčica imitirala Tajči. Nije ćokolada nego nešto između č i ć, tako ona kaže.

Bebi Dol kao Tajči
Bebi Dol kao Tajči
Bebi Dol u izvedbi hita "Hajde da ludujemo ove noći"
Bebi Dol u izvedbi hita "Hajde da ludujemo ove noći"

Tijana Dapčević imitirala je rumunskog pevača Cezara, savršeno pevajući operu, a izgledajući kao Gargamel.

Andrija: Ovaj nastup je bio stvarno čudan i sjajan. Sveukupno je bilo to vrlo fenomenalno! Ovo nije bilo lako, bilo je stvarno odlično i meni je ovo bilo super.

Aleksandra: Koliko mene sećanje služi, tvoja mama je operska pevačica, tako da si imala od koga da naučiš. Ja lično nisam ljubitelj ovog manira, nije po mom ukusu. Ovaj nastup kad sam pogledala bilo mi je dosadno, ništa me tu ne tangira, ali što se tiče tebe same i tvog nastupa, ovo je bilo identično kao na Eurosongu. Ti si otpevala savršeno, ušla si u lik i bila apsolutno sjajna, sve čestitke.

Katarina: Pa ja ne znam sta da kažem... Mislim da ti imaš mnogo više potencijala za imitacije nego što si dobila u ovom zadatku. I šteta što ja baš nisam prisustvovala nekoj tvojoj boljoj imitaciji, ali mi se dopalo kako si otpevala i izimitirala to što se tražilo od tebe. Pohvalila bih masku, nisam te prepoznala malopre u holu. I pohvalila bih ove baletane, koji su nama ženama bili praznik za oči.

Tića kao Cezar
Tića kao Cezar

Leon je zablistao kao bosanski pevač Laka sa pesmom Pokušaj i odneo sve simpatije sa ovom neobičnom, veselom koreografijom.

Đuro: Kakav vam je bio Laka? Mene je impresionirao!

Andrija: Vidi, ovaj nastup je bio tako dobar! Ne mogu da ti objasnim. Ti dečko ćeš nešto da napraviš,ne znam šta, ali nešto super dobro za sebe za publiku. I ja ti to tako želim! Ti si jedna divna energija i jedan divan momak, i samo tako ostani, sine.

Aleksandra: Toliko si bio divan večeras i uvek jesi. Bilo bi divno kada bi mogle kamere da zabeleže ono što vidimo mi u pauzama snimanja, da si privatno jedno divno biće. Mi smo zaista mnogo srećni zbog tebe. U prvoj epizodi smo loše počeli, ali sve si bolji i bolji, tek si se sad razigrao, baš ti je legla ova uloga i bio si sjajan.

Katarina: Ja sam te prvi put sada gledala i zaista si me oduševio. Svidela mi se tvoja imitacija zato što si u svakom trenutku bio u liku, čak i iza ovih majica, tako da što se tiče tog glumackog dela, sjajno!

Leka je nastupio kao biće iz pakla, kao finski predstavnik Lordi, sa krilcima i sekirom, i zagrmeo scenom, a pridružili su mu se posle nastupa i njegovi ’gnomovi’.

Katarina: Ja ne volim hard rok, pa ne volim ni ovu tačku. Ali, svaka čast na tvojoj energiji, želji za prerušavanjem, boji glasa koju si skinuo. i stvarno me oduševljavaš me sa koliko strasti radiš sve ovo, svaka čast!

Andrija: Ovo ti je leglo fenomenalno. A Tijana je kao neka gospođa od ovog reptila, njih dvoje su u tonu skroz. Meni je ovaj nastup bio spektakularan, sa jednom fantastičnom energijom. Svaka čast!

Aleksandra: Da li je gluma ili nije, ne znam, ja sam ponela glogov konac i beli luk... Ne mogu ni da vas gledam... Bilo je ovo muka velika, izdržati taj kostim i sve po redu. Al svaka čast za muku koju ste morali podneti. Dobra stvar što je bilo malo pevanja. Svaka čast.

Mira Škorić pojavila se u cipelama Marka Kona, zapretila žiriju uz rimu: „moja stara cipela ceo žiri videla“ i izvela numeru „Cipela“ u kojoj joj se pridružio i pravi Marko Kon.

Andrija: Miro, ovo je bio sjajan nastup. Ono što me je fasciniralo je potpuno neverovatno, pevala si muškim glasom. Uspela si i te donje lage i to, ali ceo nastup si uspela, i meni je to suludo. Svaka ti čast.

Katarina: Je l’ si ti Miro znala da će Marko da ti se pridruži? Baš lepo što je ovo i za tebe bio faktor iznenađenja. Sjajna imitacija, lepo si ga skinula sa glasom, pa i sa stasom. Više bih volela da sam te viidela u nečemu što nije tvoj žanr, što nisu narodnjaci jer sam čula da ti to super radiš, još bolje nego ovo, ali super si bila.

Aleksandra: Prvo da pozdravim kolegu Kona, drago mi je što si naš gost i lepo je videti te posle dugo vremena. Mira je iz epizode u epizodu sve bolja, sve autentičnija, ako mogu tako da kažem. Bila je odlična, nemam baš nikakav dodatan komentar! Bila si odlična, svaka čast!

Marko: Ja sam potpuno oduševljen, prvo videvši sebe u ovakvom izdanju, nikad nisam izgledao bolje. Gledati nekog kako imitira mene je nešto najfantastičnije na svetu, potpuno sam oduševljen.

Pagonis je herojski izveo performans kao kontraverzna Končita Vurst u pesmi „Rise like a phoenix“, a na kraju pesme je zbacio sa sebe periku i haljinu i pojavio se u majici sa likom Nikole Tesle poručivši da su to vrednosti kojima treba da učimo našu decu.

Đuro: Super je ova pesma Rise like a penis...

Katarina: Meni se ovo dopalo, ali moram nešto da te pitam. Ja se ne sećam da je Končita odbacila haljinu na kraju. Nisi bio dosledan u imitaciji, to sam morala da primetim, ali jako lepo pevaš, za jednog boksera fantastično pevaš i glumiš.

Andrija: Malo je reći da ti se ova pesma nije dopala (smeh). Nije ti ovo uopšte bilo niti u tvom fazonu, jednostavno ti je telo odbacivalo ovo, na šta je Nenad dodao: "Ja sam imao i moralnu dilemu da li da ovo uradim, jer sam ceo život se trudio da budem pozitivan primer za našu omladinu i našu decu. Ovo je šou humanitarnog karaktera, i zato sam to uradio, zato što sam profesionalac. Ali, ovo treba da budu uzori (pokazujući na lik Nikole Tesle na majici)".

Andrija: Bilo je nastupa koji su mnogo bili bolji, prosto mu nije odgovaralo i to se videlo, otpor se video.

Aleksandra: Potpuno razumem da ti nije bilo prijatno i to se videlo. Mi moramo da razumemo tu neku potrebu za senzacijom koju donosi 21. vek, za autentičnošću ili pošto poto različitošću u odnosu na druge. Meni lično nije bliska ta estetika. Ti si ovo uradio onako sportski i sa moje ljudske tačke mogu da te razumem, i podržim. Ali na kraju krajeva tu smo gde jesmo, bližimo se kraju. Svi ste sve bolji i bolji, radimo za jednu divnu stvar, za decu, i hvala ti što učestvuješ!

Pagonis u ulozi Končite Vurst
Pagonis u ulozi Končite Vurst
Pozivamo sve ljude dobre volje na humanitarnu aukciju dresova, kako bismo svi zajedno pomogli da se realizuje projekat "Roditeljski kutak" udruženja Uvek sa decom. Reč je o kupovini stana namenjenog roditeljima mališana koji se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije a koji nisu iz Beograda i nemaju gde da borave dok se njihova deca bore da dobiju utakmicu života. Aukcija će se održati u okviru Sajma sporta, 26. novembra u 14.30 sati u konferencijskoj sali hale 1A.

Glasovi žirija:

Aleksandra:
2 Nenad
3 Tijana
4 Gaga
5 Stevan
6 Leka
7 Mira
8 Bane
9 Bebi
10 Edita
12 Leon

Andrija:
2 Nenad
3 Stevan
4 Tijana
5 Bane
6 Gaga
7 Bebi
8 Mira
9 Leka
10 Edita
12 Leon

Đuro:
2 Nenad
3 Gaga
4 Edita
5 Mira
6 Stevan
7 Leka
8 Tijana
9 Bebi
10 Bane
12 Leon

Katarina:
2 Nenad
3 Bebi
4 Tijana
5 Mira
6 Gaga
7 Leka
8 Leon
9 Edita
10 Stevan
12 Bane

Učesnici
Stevan 5 poena Miri
Edita 5 poena Mira
Leka 5 poena Leonu
Leon 5 poena Bebi
Nenad 5 poena Leonu
Gaga 5 poena Leonu
Tijana 5 poena Leonu
Bebi 5 poena Leonu
Bane 5 poena Leonu
Mira 5 poena Leonu

Pobednik je Leon. Nagradu od 1 000 evra dodeljuje nezbrinutoj deci u Svratištu u Krfskoj ulici.

Nakon toga takmičari su izabrali svoje nove imitacije:

Bane – Rej Čarls
Leka – Twins
Pagonis – Leni Krevic
Leon – Seka Aleksić
Bebi – Cane Partibrejkers
Edita – Majkl Džekson
Mira – Barbara Strejsend
Stevan – Oliver Dragojević
Tijana – Tejlor Svift
Gaga – Dragana Mirković