4. sezona

Stevan Anđelković dirnuo pesmom i odneo pobedu u 9. epizodi

Stevan Anđelković osvojio je članove žirija i druge takmičare pesmom Olivera Dragojevića „Molitva za Magdalenu“. Pevao je i svirao uživo uz pratnju Beogradskog revijskog orkestra, a imao je i mini nastup sa Editom Aradinović. Nagradu od 1000 evra uputio je Janji Đurković za protezu šake.
24.11.2017. - 15:01h

Ovako je bilo u 9. epizodi.

Još dve epizode nas dele od polufinala najpopularnijeg šoua „Tvoje lice zvuči poznato“ a u večerašnjoj epizodi pored stalnih članova žirija Đure, Andrije i Aleksandre, u sudijskoj stolici je glumica Neda Arnerić.

Članovi žirija sa specijalnom gošćom Nedom
Članovi žirija sa specijalnom gošćom Nedom

Leon kao Seka Aleksić

Da popijemo asprin!
Da popijemo asprin!

Leon je prvi nastupio, izveo je duhovitu verziju pesme „Aspirin“.

Đuro: Do sad sam mislio da je nešto najdegutantnije kada se mušakrac obuče u ženu i ti se me u to uverio. Ti si večeras, pored svog šarma i talenta, pokazao da imaš izuzetnu tehniku glasa. Imao si i puno kretnji, celo vreme si intonirao savršeno, dijafragma je bila zategnuta, kako treba i čestitam ti za tu tehniku.

Andrija
: Na početku mi je smetalo što si pevao svojim glasom, a posle mi je to bilo super. Ti si igrao tu ulogu, ušao si u svoj doživljaj svega toga i meni se to jako dopalo. Ti se toliko dobro zezaš u svakoj epizodi i samo tako nastavi.

Aleksandra
: Jeste bio problem što nismo videli nastup na početku, dosta nastupa vidimo sa strane. Nevezano za sve to, Leon dokazuje da je veoma svestran, ja sam videla te glumačke momente koji su mi bili baš super, on je baš talentovano dete, momak i želim mu mnogo sreće i navijam jer je sve bolji i bolji. I divan je ovako.

Neda
: Došla sam ovde sa željom da se zabavim i da sam malo bolje videla, mislim da bismo se ludo zabavili. Leona sam čula, ali videla sam i skeč i mali teatar koji se video s vremena na vreme. Leona sam gledala i u prethodnim epizodama i talentovan je dečko i pred njim je karijera.

Edita kao Majkl Džekson

Samo dva dana za tako fantastičnu imitaciju
Samo dva dana za tako fantastičnu imitaciju

Edita je maestralno skinula pokrete Majkla Džeksona.

Edita: Mislila sam da sve mogu kao neko ko se bavi ovim poslom, međutim sam u ovom šou shvatila da ne možeš u ovom šou sve da uradiš perfektno. Iskreno da vam kažem, nisam nikako mogla da sinhronizujem tekst uz igranje, ja sam mogla samo igranje, a tekst, boga pitaj šta sam ja rekla. Nina: Edita je iskrena i uvek previše samokritična. Znamo svi da si imala jako malo vremena, samo dva i po dana.

Đuro (Andrija trbuhozborac): Ja sam ostao bez riječi. Ti si zaista neverovatna.

Andrija: Ako je tebi bilo potrebno dva dana za ovo ovako, šta bi uradila za sedam ili deset, to bi bilo fenomenalno, ludilo mozga. Znači vrhunski, ja tebi čestitam na trudu, vrhunskom perforansu večeras i hteo bih da pohvalim igrače, koji razvaljuju kako igraju. Bila si stvarno fenomenalna.

Aleksandra: Edita spada u red mojih omiljenih ljudi u ovom šou, pored Leona, delom zbog toga što je toliko neopterećena nekim glupostima, kojima su možda opterećeni neki drugi ljudi... delom zbog toga što iz njih izlazi neka dečija radost dok izvode sve ove tačke iz epizode u epizodu. Nismo specijalno gledali da li je neko stigao da otpeva tekst, Majkl je imao super dikciju i bio je zaista specifičan vokal i umetnik. Ti si vizuelni deo odradila sjajno, 2 dana je smešan vremenski rok, bila si fantastična. Maska je odlična. Bilo je bitno da pogodiš, da mi vidimo Majkla Džeksona, i zaista ti je pošlo za rukom.

Neda: Edita je za mene novo lice, ali mislim da neće to i ostati i da ću je pamtiti za vjek i vjekova. Doduše, Majkl Džekson je po meni, iako si ga radila samo dva dana, lak za raditi jer je specifičan i neobičan i žao mi je što si zaboravila na krike, jer to je jako važno za njega i to je mene najviše palilo kod njega. Samo je falilo da kričiš više, a sve ostalo, ta dva dana, svaka čast.

Gaga kao Dragana Mirković

Dragana kao Dragana
Dragana kao Dragana

Dragana Mićalović je glumački fantastično uradila zadatak. U nekoliko minuta provela je publiku kroz višedecenijsku karijeru Dragane Mirković.

Dragana: Meni je ovo toliko bilo teško, Dragana je pevački veoma zahtevna, nenormalno visoko može da peva, te njene ukrase koje ima je teško otpevati i kad si rođen s tim, a ne kad nemaš pojma to da pevaš. Ali ja sam to shvatila kao zadatak i normalno je da se čovek ne snađe.

Aleksandra: Jeste, Dragana peva visoko i ima tu čistu boju glasa, peva zvonko. Ti si, što je najvažnije, uspela da skineš njene pokrete i osmeh, i to njeno uvijanje, sve to što kičmom radi, veoma je slatka, sva je draga i mila i ti si uspela. Nema veze što nisi uspela da izvedeš vibrato široki, ali si zato na sceni izgledala kao Dragana.

Andrija: Gago, ovo je još jedna tvoja dobra tačka, ovo je toliko bilo šarmantno, divno. Imao sam utisak da ste ti Edita i Leon zajedno radili. Imali ste isti stil ponašanja na sceni, što ja volim, i toliko ste bili sjajni. Nije bitno da se uvek pogodte, niti da sve bude perfektno već ono što emitujete na sceni, a ono što si ti emitovala je bilo stvarno nešto divno, lepo. Stvarno si bila Dragana Mirković i meni se to dopalo.

Đuro: Ti si svojim nastupom opravdala ulogu favorita, koji iz epizode u epizodu dobijaš. Voleo bih više da si pevala onu njenu pesmu koja ima najlepšu poeziju: Kad bih znala kako čeznem dok te čekam da mi dođeš kroz šljivike i livade. Skinula si original rad prstićima, to me uvek oduševljava, taj Požarevac stajl.

Neda: Mislila sam da je glumcima mnogo teže nego pevačima da nastupaju u ovoj vrsti emisije, ali Dragana je dokazala da to nije istina. Na momente, kako te nisam gledala anfas, a kako i muzički nisam tako obrazovana kao njih dvojica, učinio mi se da stvarno gledam Draganu Mirković. Kad god si okrenula leđa mislila sam pa ovo je Dragana Mirković, a ne Mićalović. Glumci bravo, borimo se barabar sa pevačima na sceni.

Mira Škorić i Bane Vidaković kao Barbara Strejsend i Rej Čarls

Duet snova
Duet snova

Njih dvoje vratili su nas u neka dobra stara romantična vremena, kada su melodije i emocije dominirale na sceni.

Barbra, dugo te nije bilo
Barbra, dugo te nije bilo
Reje, a kad će se Bane pojaviti?
Reje, a kad će se Bane pojaviti?

Neda: Ja sve vreme mislila da je na sceni neko ko izgleda ko Rej Čarsl i čekam da se Bane pojavi. Kombinacija glumac i pevačica je idealna za ovu vrstu šou programa i svaka čast. Miro, takođe, svaka čast, na momente mi se učinilo da vidim Barbaru Strejsend. Ne da je čujem, nego vidim, jer ja ovo više doživljavam sa te scenske strane i najvažnije da date osećaj čoveka koga treba da predstavite.

Đuro: Malo me Bane razočarao, čekao sam onaj pokret glavom Reja Čarlsa, ali nije bilo. Moguće da ja nisam primetio i nekako si taman, ne vidim ti ništa facu, ali tu dušu si njegovu doneo, taj hrapavi glas i sve. A Mira me podsetila na divnu godinu 1980. kada sam kao mladi mornar slušao ovaj hit dvadeset puta dnevno i maštao sam o Barbari Strejsend. Zato te molim te da napravimo jedan selfi.

Andrija: Generalno, ovo je bilo fenomenalno ali stvarno! Tako divno jedno oseanje dok smo vas gledali, štimung je bio perfektan, maske su vam odlične. Miru znamo, ona peva odlično, ali Bane ovo je tvoj najbolji pevački nastup. Stvarno ste me oduševili. Svaka vam čast.

Aleks: Gledala sam ovaj nastup originalni. Barbara ima posebnu energiju koja prija mnogim muškarcima. Kad je Mira sišla da peva, manje više tekst, uopšte nije bitno, ali je pogodila izraz onako na mestu. Bane je već u prva tri tona bio iznenađenje, super! Falilo je malo onog njegovog geganja. Pa onda Mira seda na stolicu, Barbara flertuje sve vreme sa Čarlsom i gleda ga u oči i obraća mu se dok peva, malo mi je falilo te komunikacije među vama kada ste imali taj zajednički momenat. Ali ste bili preslatki i vratilo me u to neko staro vreme kada su vladale te melodije, a sada vladaju ritmovi.

Njih dvojica moraju da se umešaju
Njih dvojica moraju da se umešaju

Đuro je rekao da je očekivao nešto brže, po čemu je Rej bio poznat, i zamolio da malo ubrzaju ritam. Zatim su se Đuro i Andrija, kao Braća Bluz, pridružili Banetu i zaigrali uz pratnju Baneta na klaviru. Pridružio se i ostatak žirija, svi plesači izašli su na scenu i zaplesali u ritmu pesme... sve je prštalo od dobre energije, a kukove su razmrdrale i Aleksandra i Neda.

Stevan Anđelković kao Oliver Dragojević

Muzika koja dira u srce
Muzika koja dira u srce


Stevan je za klavirom svirao i pevao uživo „Magdalenu“ uz Beogradski revijski orkestar pod palicom Miloša Markovića. Na molbu Nine, a uz pomoć Edite, izveli su još jednu pesmu „Bez tebe“, koju je svako od učesnika posvetio svojoj voljenoj osobi.

Neda: Ja mislim da bi mogao ladno pred Olivera! Mislim da Oliver ne bi imao ništa protiv da te čuje. A pošto Olivera volim ceo život svoj, mislim da ću i tebe zavoleti.

Đuro: Nekako dve stvari su mi se motale po glavi... To nije ličilo na Olivera, nisi skinuo njegove karakteristike, ali to nije ništa smetalo da uživamo u vrhunskom performansu uživo i tvom glasu. Oliver trenutno vodi tešku bitku u svom životu i drago mi je da mu sa ovog mesta šaljemo pozitivnu energiju.

Andrija: Ovo je moja bukvalno najomiljenija pesma, ovo je nešto što često slušam. Bez obzira na sve, ono što si ti pokazao i pokazuješ, mimo nasih komentara i ocena, ti si Stevane Anđelkoviću jedan vrsni umetnik, jedan sjajan momak. Tvoja karijera ide paralelnim univerzumom i ne treba da se uopšte opterećuješ.

Aleksandra: Slažem se sa Đurom da ovo nije ličilo na Olivera, sa jedne strane ti moraš biti svestan da si ti sjajan pevač. I bez obzira šta dobiješ, ti ćeš biti dobar, ti si dobar pa si dobar.

Nenad Pagonis kao Leni Krevic

Raspojasano
Raspojasano

Nenad Pagonis je posebno privukao pažnju voditeljke kao Leni Krevic sa dredovima i sa razdrljanim krznenim prslukom

Đuro: Oduševilo me što si imao približno tačan prstomet kao Leni. Dobro su ti pogodili boju, i dobro ti stoje dredovi, a i ta jambolija bi dobro izgledala u ringu.

Andrija: Prvo da pohvalim Leona što je konačno prekrstio noge, ne mogu da se koncentrišem. Odličan nastup, super, sve si spojio parametre, vrhunski, dobar nastup, sjajan nastup, uživali smo.

Aleksandra: Meni je bilo simpatično, bio si mi dobar, kada si uzeo gitaru to mi je potpuno zaličilo na Lenija. ovo je tvoj fazon, vidi se da voliš to i da ti leži. Sve u svemu bio si super.

Neda: Ja mogu samo da kažem bravo sportisto, što si se usudio da izađeš među ove ale i aždaje, glumce i pevače. Idi uživaj, pevaj, sviraj, boksuj, muziciraj, pošto čujem da sve dobro znaš.

Leka kao Twins

Era i Leka u haremu
Era i Leka u haremu

Leka je izveo pesmu "Plavi slon" grupe Twins sa specijalnim gostom Erom Ojdanićem. Nasmejali su žiri do suza svojim nadrealnim nastupom

Era: Ja se sećam intervjua, kada je Čeda Čvorak rekao – ja ne mogu da verujem da je 29 sekundi učešća Ere Ojdanića u Plavom slonu, napravilo od ove pesme megahit. I pevaće se dok je naroda, sveta i veka! Hvala vam, ljubi vas Era Ojdanić!

Aleksandra: Ovo je bio jedan od najzabavnijih nastupa. Odakle da počnem, majko moja... Kad sam čula da je Leka dobio ovu pesmu, mislila sam da će da poentira. I jeste, na neki način, bilo je presmešno, mi smo se odlično zabavili. Neću komentarisati pevanje, bilo je klimavo, sve je bilo prezabavno i presmešno.

Andrija: Bilo je toliko smešno da ja to tebi Leko ne mogu da objasnim. Prvo na šta ličiš sa tom maskom, to ne možeš da shvatiš, videćeš kad budeš gledao, to je prestrašno. I ajde ti si repovao i ovo izgovarao u sinkopama, kako god ti je dolazio taj tekst ti si to izgovarao junački. Ovo sve govorim pozitivno. Ali, kada je došao, kako bih nazvao gospođu između 90 i 813 godina, sa ovom čalmom, dalji rod tetke Muratove, ni Bajazit je ne pamti koliko je matora, ja sam se bukvalno ukočio, tako da, hvala ti na ovome. Hvala i što jedna glumačka legenda, što ti jesi, se bez imalo straha ovde sa nama zeza i šali i ovaj šou čini boljim.

Đuro: Andrija je lepo rekao, kako Leka bez ikakvog stida i straha, kao jedna glumačka legenda to izvodi. Ne znam kako da komentarišem ovaj nastup, sve upade si promašio, falširao celo vreme, tekst si zaboravio, ali opet mi je bilo zabavno. Imaš šarm koji jednostavno pleni pažnju.

Neda: Meni, kao gostujućem članu žirija, morate nešto da oprostite. Leka zna da mislim da je genijalan glumac i svaka mu čast što se upustio u ovo, skidam kapu. Ali, ja nisam čula za Tvinse, tako da ne znam koga si imitario. Ipak, ja sam uživala, bilo mi je beskrajno zabavno i ja kao da sam bila u teatru, prema tome ovo je bila jedna prava teatarska začkoljica, što bi rekao Đuro.

Tijana Dapčević kao Tejlor Svift

Seksi, atraktivno
Seksi, atraktivno


Tijana Dapčević imala je najatraktivniji nastup kao Tejlor Svift sa njenim novim hitom „Look what you made me do

Andrija: Nastup je bio perfektan, odličan, sve si uradila kako si zamislila, to se videlo, sve je bilo precizno,. Ovo što sam video je sve bilo odlično.

Đuro: Ovo je bio jedan od najzahtevnijih nastupa scenski i šou je bio spektakularan. Ti si imala taj njen gard dominantni, pevala si kao ona, intonirala, zabavljali smo se, šta nam više treba.

Neda: Nisam neki fan Tejlor Svift, ali sam veliki fan Tijane Dapčević. Tijana je to tako dobro otpevala. Nisam muzički instruirana dobro kao kolege pored mene, ali imam sluha, i znam da imam perfektan sluh, prema tome smem da kažem, Tijana, bila si genijalna.

Aleksandra: Po mom mišljenju Tejlor je prosek kao pevačica, nije mi nešto omiljena, pa nije bilo nešto zahtevno za tebe, da moraš da brineš o nekim virtuoznim momentima, ali sve u svemu bila si odlična. Ona u svom spotu ima 15 presvlačenja, vi ste izveli 3, što je u odnosu na 15 znatno manje. Ali, sve u svemu, bilo je veoma lepo. Usitnila si svoj glas koliko si mogla, posvetlela, čestitam na odličnom nastupu.

Bebi Dol kao Cane

Cane sa ekipom
Cane sa ekipom

Bebi je pokidala kao Cane Partibrejkers – savršeno ga je imitirala i pevala uz pratnju bivših članova Partibrejkersa, uživo

Andrija: Brutalno! Brutalno! Ovo nije dobro, ovo nije odlično, ovo je brutališa! Fantastično! Ženo, obožavam te!

Bebi: Ljubav je veća od svih piramida i faraona! Tako kaže Cane. Trebaju nam ljudi, treba nam ljubav! Ljudi su nam potrebni, ljubav nam je potrebna, ne zaboravite, to rešava sve stvari u životu. Cane i Partibrejkersi, to je meta i fizika, metafizika.

Đuro: Stvarno sam oduševljen! Posebno da se ovaj bend pojavio. Neki ljudi misle da je to jednostavno, da je to samo rokenrol, ali to je daleko od toga. Čuli smo ovu gitaru Antonovu, koju je teško skinuti, ali ti si pevala kao Cane Partibrejkers. Drago mi je, u poplavi ovih narodnjaka, lako je skidati trilere, ali ovo je teško uraditi.

Neda: Šta da kažem, Cane, Partibrejkersi, Bebi Dol, to je cela jedna filozofija, način života, nešto što nam danas fali, nešto za čim čeznem, nešto što me dira duboko. Večeras si bila i meta i fizika. Mene si dirnula onako duboko.

Aleksandra: Ja samo reči hvale imamza ovaj nastup večerašnji. Ja Caneta veoma volim baš privatno, iz više razloga, to je jedini čovek od kojeg sam tražila autogram. On je sjajan lik, a njih kao bend strašno volim, to je muzika iz mog detinjstva. A vi ste toliko evocirali te uspomene, i toliko ste bili dobri u interpretaciji - ovo je zaista bilo tvoje lice zvuči poznato. I pokret, i izraz, i nastup, i vokal, sve, sve, sve je bilo savršeno. Hvala na divnom nastupu.

Glasovi žirija:

Aleksandra:
Nenad 3
Tijana 10
Gaga 5
Stevan 8
Leka 4
Mira 6
Bane 7
Bebi 12
Edita 9
Leon 2

Andrija:
Nenad 5
Stevan 8
Tijana 12
Bane 7
Gaga 4
Bebi 9
Mira 6
Leka 2
Edita 10
Leon 3

Đuro:
Nenad 2
Gaga 5
Edita 8
Mira 7
Stevan 9
Leka 3
Tijana 10
Bebi 12
Bane 6
Leon 4

Neda:
Nenad 3
Bebi 12
Tijana 10
Mira 7
Gaga 9
Leka 2
Leon 4
Edita 6
Stevan 5
Bane 8

Učesnici
Stevan 5 poena Tijani
Edita 5 poena Stevanu
Leka 5 poena Stevanu
Leon 5 poena Stevanu
Nenad 5 poena Stevanu
Gaga 5 poena Stevanu
Tijana 5 poena Stevanu
Bebi 5 poena Stevanu
Bane 5 poena Stevanu
Mira 5 poena Stevanu

Pobednik je Stevan Anđelković, i svoju nagradu od 1000 evra daje Janji Đurković za protezu šake.

Najbolji u 9. epizodi
Najbolji u 9. epizodi

Imitacije:

Bane – Bajaga

Leka – Antonio Banderas

Pagonis – Balašević

Leon – Dino Merlin

Bebi – Ejmi Vajnhaus

Edita – Indira Radić

Mira – Keti Peri

Stevan – Farel Vilijams

Tijana – Madona

Gaga – Nina Badrić