4. sezona

1. epizoda - Glasovi žirija i takmičara presudili - Bebi Dol pobednica

Četvrta sezona najpopularnijeg takmičarskog i humanitarnog šou programa „Tvoje lice zvuči poznato“ je počela, a prva pobedu odnela je veličanstvena Bebi Dol u ulozi Emeli Sande sa pesmom "Hurts". Početak najvećeg šoua u reigonu svi su željno iščekivali. Ovo je jedan od retkih TV programa koji okuplja pred malim ekranima celu porodicu.
01.10.2017. - 14:02h
Bebi Dol kao Emili Sande
Bebi Dol kao Emili Sande

Voditeljka Nina Seničar predstavila je novi žiri u sastavu: Aleksandra Radović, Andrija Milošević, Branko Đurić Đuro i specijalna gošća glumica Hristina Popović.

Stevan Anđelković – Kris Martin

Spektakl je odmah mogao da počne! Led je probio Stevan Anđelković kao Kris Martin, frontmen grupe „Coldplay“. U svom predstavljanju, rekao je da mu je devojka najveći kritičar, a najveća podrška Mili koji veruje da će Stevan razvaliti ovaj šou i koji ga je zapravo i najviše nagovarao da prihvati učešće. Iako mlad, Anđelković ima već bogatu karijeru i kao perfecionista, nije bio zadovoljan tokom proba. Postojala je i mala trema ali nakon nastupa, kamen mu je pao sa srca „Sad je sve lakše“, kratko je prokomentarisao pevač.

Aleksandra Radović je uživala u Stevanovom nastupu: Ja sam oduševljena i performansom, da ne govorim o muzičkim elementima, sve je bilo savršeno ali što se tiče scenskog nastupa - perfektno, pokreti, kontakt sa publikom, Krisovo geganje, izgovor, sve je bilo sjajno.
Andrija: Ja znam da Stevan peva fenomenano, pevao je vrhuski tako da ne može da pogreši. Što se tiče koreografije, mislim da je bila... odlična. Ozbiljno, baš dobro.
Đuro: Na pravi način smo počeli ovaj šou, ne poznajem Stevana ali bilo je fenomenalno.
Hristina: Osećalo se kako zaista uzivaš i super si otpevao. Da ne ponovim na petsto načina kako je bilo fenomenalno.

Tijana Dapčević – Zdravko Čolić
Usledila je imitacija najvećeg na Balkanu – Zdravka Čolića Čole, a ta čast je pripala Tijani Dapčević koja za sebe tvrdi da je najveći fan TLZP-a. Imala je dve molbe za produkcije – promter, jer zabori nekada tekst pesme i, da joj ne traže da skida gola. Kroz osmeh kaže da ne prihvata kritike. Tijanin nastup je bio sjajan, skinula je Čolu u potpunosti ali pravi šou je nastupio kada su plesačice zamenila muške Lokice - Neša Bridzis, Čipi, Željko Šašić i Skaj Vikler. I svaka od ovih Lokica je vodila svoju politiku pokreta, ni malo sinhronizovano ali su zajedno podigli publiku i žiri na noge.
„Svaka čast Lokice, ništa ja tu ne bi dir’o“, pohvalila je Tijana svoje „igračice“.

Đuro: Ja sam oduševljen, jako je teško skinuti muškarca pogotovu Čolu, što se tiče pevanja, savršeno si našla taj njegov završetak. Klinci smo bili, naročito ja, doduše više sam gledao Lokice, ali kada sam video Čipija kao oguljeni parizer, onda je sva pažnja otišla na tu stranu ali mače svaka čast, odlično si skinula.
Andrija: Vrlo je teško komentarisati pevanje nekome ko peva tako dobro. Odlično je bilo sve do trenutka dok nije došla užasno uvežbana četvorka KDU Baba strina... koja je pokazala batrganje u bezvazdušnom prostoru. Bili su beskrajno simpatični.
Alex: Tićo, ja tebe ne prepoznajem. Ti apsolutno kao pevač zaslužujes da dođeš do samog vrha. Kosicom i ramenima si radila sjajno i želim ti mnogo sreće u daljem nastavku takmičenja.
Hristina: Kida kako peva, i kako glumi, a i da igra. Ali ovo je stvarno fenomenalno, i super što si skinula Čolin šarm.

Edita - Bijonse
Usledio je još jedan spektakl. Edita kao Bijonse. Ne krije da Ima malu tremu i priznala je u svom predstavljanju, jasno i glasno: „Nemam dečka, tačka!“. Njeh strah da neće dobro dočarati kraljicu pop muzike koja suvereno vlada godinama scenom, nije bio opravdan jer je Edita je ostavila sve bez daha. I glasom i stasom.

Aleksandra: Jako si slatka, dopada mi se kako izgledaš i imaš dobru energiju. Nažalost, dobila si prvu kosku i niko ne bi želeo da dobije to, jako je teško pevati Bijonse, gledala sam ovaj njen nastup kao psihodeliju, ulazi u raspoloženje pa neraspoloženje, pokreti i sve to zajedno je veoma teško. Ti si toliko bila na visini zadatka, samouverena i stvarno si uspela da dočaraš tu atmosferu. Sjajna si ti glumica i pevačica i da dobijaš što više takvih performansa jer ti potpuno stoji.
Hristina: Ja te isto sada prvi put vidim ali si me očarala jer Bijonse prolazi kroz različita stanja u ovom nastupu i ti si to dočarala. Jako si moćna i strašno mi se dopada kako si ti to uradila.
Andrija: Ja sam šokiran, toliko sam šokiran da ne mogu da objasnim. Ovo je bio najkomplikovaniji nastup do sada, izgledaš sjajno, Bijonse treba verovatno treba pola godine da uvežba da drnda tako, i ima veliki budžet. Odlično je bilo.
Đuro: Mene je tvoj nastup impresionirao, to je neka psihodelija i meni je sve bilo super, gledao sam sa poluotvorenim ustima. Žao mi je što je bilo toliko magle da vidim bolje.

Mira Škorić – Halid Bešlić
Još jedna dama u telu muškarca bila je Mira Škorić. „Ja ću od sebe dati maksimum, a ko će biti najbolji pa naravno Mira Škorić“, kroz osmeh se predstavila Mira. Pesmom Halida Bešlića „Ja bez tebe ne mogu da živim“, Mira je zapalila scenu. Odlično je skinula Halidov glas, i zaista, kao da je pevao muškarac.

Đuro: Ja sam se malo prepao kad je Halid krenuo ka nama...
Andrija: Ja bih stvarno da pohvalim maskere, ovo je trebalo napraviti. Izgleda famozno. Maskeri su sve uradili da ti otežaju posao ali uradila si sve odlično! Frizura je neverovatna...Treba otvoriti usta ispod ovog krompira.
Hristina: Zaista sam se u nekim momentima pitala ko je unutra. Ne mogu da zamislim kako je ispod te maske.
Alex: Ti stvarno zvučiš poznato, niko ne bi rekao da je ženski vokal, potpuno si zvučala kao muški vokal,sve si pokrete skinula, svi poznajemo Halida, on je car i potpuno si ušla u taj lik. Želim da ti čestitam, nadam se da ćeš ovako da briljiraš iz emisije u emisiju.

Leon i Pagonis – Džastin Biber i Luis Fonsi
Ni ova sezona TLZP-a nije mogla da prođe bez hita koji je obeležio ovogodišnju svetsku muzičku scenu. Leon i Pagonis kao Džastin Biber i Luis Fonsi uzburkali su emocije kod ženske publike. Ovi momci će definitvno steći još veći broj obožavateljki jer plene ne samo izgledom već šarmom i lepim vaspitanjem. Leon kaže da ga najviše upoređuju sa Bredom Pitom ali ne voli da priča o tome, kao ni o načinu na koji mu prilaze devojke, a o duetu sa Severinom kaže: „Velika mi je čast što sam snimio duet sa njom“, i dodaje šta ga brine što se tiče učešća u šouu: „Pitam se kako će da mi stoje štikle i sve to“.
Pagonis, jedan od naših najuspešnjih sportista svih vremena. Opušten, iskren i uvek nasmejan, a ako bi morao da sebe opiše u tri reči to bi bilo – lep, pametan i zgodan.
Ne samo da ženski deo publike nije ostao imun na pojavu dva prezgodna momka, tako je bilo i sa Aleksandrom i Hristinom koje su se sve vreme smešile.

Aleksandra: Prešarmantni... Za Leona kaže da specifično izgleda i da je prvi deo nastupa bio super - Ima stvari na kojima bi trebalo poraditi ali tek smo na početku. Nenade, ti si iznenađenje, odlično pevaš za kik boksera i što bi ja rekla, čak imaš i vibrato. Mnogo ste slatki i mislim da će nam biti s vama prezabavno.
Andrija: Meni ne izgleda ništa specijalno, te pločice, ja baš radim na drugim stvarima, ja radim na jednoj pločici da bih sve obuhvatio. Šalu na stranu, super ste bili, ceo performans je bio spektakularan. Leone, prvi put te vidim, frizura, šta je s njom? Šalim se naravno. Siguran sam da ćeš imati sjajnu budućnost.
Đura kaže ima sve pločice za razliku od Andrije: Uživao sam u celoj tački, ličiš na jednog mog ortaka Breda Pita. Devojkama su padale vilice. Nenad me je stvarno iznenadio, nisam očekivao da će se tako dobro pokazati kao pevač.
Hristina: Super ste parti napravili, a tebi Nenade duboki naklon za sve sportske uspehe.

Bane Vidaković – Lepa Brena
Ali ništa bez domaćih hitova i naših zvezda. Bane Vidaković kao Lepa Brena pobrao je svu pažnju i nasmejao žiri do suza. Na prve taktove pesme „Čačak“, Bane se kao Brena u crvenom autu dovezao na scenu. Srebrna haljinica sa resama i štiklice za Baneta su bila noćna mora: „Nadam se da će žiri biti milosrdan ipak je ovo prva epizoda!“. Bane je inače sve lepo upozorio u svom prestavljanju „Koju god ženu budem imitirao, uvrediće se“.

Đuro: Ovo je stvarno nešto najsmešnije, mislim da je ovo bila baba od Lepe Brene ili prababa na opijatima. Nadam se da Brena neće gledati ovo, vrhunac je kad ti digneš pršut na haubu. Ti kad digneš nogu u tim mrežastim čarapama više liči zapravo na buđolu ali beskrajno zabavan nastup, hvala ti za suze.
Andrija: Ja se ovako nisam smejao ne znam od kada, hvala ti što si mi produžio život za deset godina i pusti Đuru šta priča, isti si Lepa Brena. Uz najveće simpatije, Bane, hvala ti puno.
Aleksandra: Brena je žena u kondiciji tako da polako, ide to dobro, kako treba. Što se tiče pevanja... i Brena bi rekla da je to sjajno, sasvim sigurno. Ja se radujem svestranim kandidatima i pohvale za sjajne uloge. Za vas duboki naklon.
Hristina: Ne pamtim kad sam se ovoliko smejala, beskrajno ti hvala, puklo me u nekom spiritualnom fazonu, Lepa Brena u nekom paralelnom univerumu, kako bi izgledalo da je donela neke druge odluke u svom životu.

Bebi Dol – Emeli Sande
Nakon smeha usledila je ozbiljna emocija koju je donela Bebi Dol kao Emeli Sande pesmom „Hurts“. Bebi je kao od šale savladala četiri strane teksta pesme koju izvodi ova škotska r’n’b pevačica, neobična po mnogo čemu, a jedna od stvari, jeste tetovaža na kojoj na čistom srpskom piše: “Volim te Adame”! Emeli je bila u vezi sa momkom Adamom koji je crnogorskog porekla. Bebi je dočarala tu tetovažu ali je ovu posvetila Andriji pa je tako na njenim grudima pisalo „Volim te Andrija!“
Andrija: Mislim da je jedna od najtalentovanijih umetnica, obeležila je jednu epohu naše muzičke scene i uvek bila ispred svog vremena. Ovo što smo sada čuli, tako mi se dopalo što si uradila na svoj način i donela poseban šarm ovoj pesmi. Nešto što me je ganulo jeste što se protkala doza emocija koja se završila mojim imenom na tvojim grudima.
Alex: Duboko poštovanje prema Bebi Dol, nisam uopšte sumnjala da ćete biti na visini zadatka, na Vi smo zbog poštovanja prema Vašoj karijeri i svega što ste učinili za našu zemlju. Zaista jeste bili ispred Vašeg vremena. Fascinantno kod Vas je što Vaša boja glasa koja je prepoznatljiva, svetla i lirska, uspeli ste sada da je zatvorite. Vi ste tako sjajno to uradili, čast mi je da sam vas slušala večeras.
Đura: Nismo se videli uživo trideset godina i prvi put te vidim u ovom svetlu i nisi se ništa promenila za ovo vreme. Nikad nisi marila za kritiku ali oduševljen sam i ti si još uvek jedan od najvećih perfomera kod nas.
Hristina: Ja sam Bebi zaljubljena u tebe, šta ti radiš sa svojim glasom i bićem,....to je vanvremenski.

Dragana Mićalović i Branislav Lečić – Niki Minaž i Džejson Derulo
Strasti na sceni su se ponovo uzburkale ulaskom Dragane Mićalović na scenu kao Niki Minaž i Branislava Lečića kao Džejsona Derula. Oboje su briljirali. Dragana je žiri zaprepastila, ali u onom najpozitivnijem smislu. Svi su se složili da je fenomenalno dočarala jedan lik koji nikako nije u skladu sa njenim karakterom. Povela se i polemika i oko značenja reči u hitu „Swalla“.

Đuro: Svalala – mi u Bosni spajamo dva L pa tako imamo svalla je krivicu na nekog drugog, zapalla, napalla,...Oduševljen sam stvarno, Dragana nisam te poznavao pre i ovo je fenomenalan ulaz, prekrasna numera i pokazala si ples i stvarno imaš pokret. Od Leke kao jednog od najspretnijih glumaca i najveštinijih nisam očekivao ništa manje.
Andrija: Jedan od najkompletnijih nastupa, da pohvalim maskere, fenomenalna izvedba, vidi se da je Leka radio kao crnac da ovo ispadne dobro, Gago bila si odlična!
Alex: Dragana bila si sjajna, ti inače super pevaš i mislim da je bilo odlično. Bio mi je interesantan nastup s obzirom da ti privatno nisi takva i čestitam ti si na slobodi, bila si sjajna. Za gospodina Lečića, pohvale su male, teško je naći prave reči, i onaj falset, vidi se da ste vežbali, ne znam šta je bilo bolje i maska vam je fenomenalna.
Hristina: multitalentovano stvorenje, skromno i božanstveno stvorenje (za Draganu Mićalović). Svaka čast Leki na nastupu i energiji.
Leka je inače u svom profilu naglasio da veruje da će posle svakog nastupa biti: „Od ovog može da se rikne. Ovo je stvarno poslednji voz, kad ćeš dobiti priliku da ovako plešeš i pevaš“, kaže glumac.

Glasovi žirija:
Aleksandra Radović:
2 poena za Leona
3 za Nenada
4 za Tijanu
5 za Miru
6 Bane
7 Bebi
8 Leka
9 Dragana
10 Stevan
12 Edita
Andrija:
2 za Nenad
3 Leon
4 Mira
5 Bane
6 Tijana
7 Leka
8 Bebi
9 Edita
10 Stevan
12 Gaga
Đura:
2 Nenad
3 Mira
4 Stevan
5 Leon
6 Tijana
7 Bane
8 Leka
9 Dragana
10 Edita
12 Bebi
Hristina:
2 Mira
3 Stevan
4 Leon
5 Nenad
6 Tijana
7 Leka
8 Gaga
9 Bane
10 Edita
12 Bebi
Glasovi takmičara:
Stevan pet poena za Bebi
Tijana pet poena Editi
Edita pet poena Bebi
Bane pet poena Gagi
Mira pet poena Banetu
Nenad pet poena Gagi
Leon pet poena Editi
Bebi pet poena Tijani
Gaga pet poena Banetu
Leka pet poena Bebi
Pobednica prve epizode šoua Tvoje lice zvuči poznato je Bebi Dol, a 1000 evra će donirati Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici.
Odmah nakon proglašenja usledio je izbor sledećih zadataka.
Imitacije:
Pagonis - Aksel Rouz
Leon - Saša Kovačević
Mira - Mimi Mercedes
Tijana - Lejdi Gaga
Stevan - Toma Zdravković
Leka - Bruno Mars
Bane - Entoni Kidis iz grupe „Red hot chili peppers“
Gaga - Cune Gojković
Edita - Severina
Bebi – Kaya