Epizode

Pobednik 5. epizode je maestralni Aleksa Jelić kao Fredi Merkjuri

Ovog puta, u goste kao specijalne gošće došle su Severina i Kaliopi koje su veliki fanovi ovog šoua. Takmičari su se potrudili da daju sve od sebe kako bi impresionirali ove dve dive regionalne muzičke scene!

01.11.2019. - 18:31h

 

Severina, Kaliopi i Marija Kilibarda
Severina, Kaliopi i Marija Kilibardafoto: Prva TV

Večerašnji šou otvorio je Knez kao Mišo Kovač pesmom “Još I danas teku suze jedne žene”.

Knez kao Mišo Kovač
Knez kao Mišo Kovačfoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

I nekako spontano, suze su zaista potekle, rasplakao se ceo studio naročito Uroš I Severina.

Seve: moram reći da sam skoro zaplakala, dugo nisam čula Mišu uživo, ovo je bila fantastična izvedba, sa dušom i srcem. Kneza znam, bila sam pre pet godina u šou, pevao je Josipu, hvala ti...

„Jesu li žene plakale za tobom“, upitala je Mara Kneza...“I dan danas plaču“, odgovorio je pevač.

Uroš: Mene si rasplakao, ja sam počeo da plačem i plakao sam sve vreme dok si pevao. Plakao sam od veličanstvenosti, nije bila ni tuga ni sreća, bio je veličanstven trenutak. I to što si ti izveo je mene duboko prodrmalo i potreslo. Uz mene uvek ide - on je urban, panker, ali meni je Mišo Kovač uz Mikija, to su ljudi koji su oblikovali atmosferu tadašnjeg života YU scene. Bila je mrtva trka izmedju njega i Hokija koji je bio fantastična pojava, Mišo ništa manje moćna pojava. Nisi došao sa onim specifičnim dalmatinskim pevanjem, Mišo ima specifičan dalmatinski zvuk ali čist kao suza i vidi se da ti je jako prijalo da budeš posle dugo vremena muško, muškarčina. Eto šta suze izazovu, ne mogu da prestanem da pričam. Sav sam se raspilavio.

Kaliopi: Ja bolju psihoanalizu šou biznisa nisam čula (aludirajući na Urošev komentar). Izlišne su reči, bio si sjajan. Ta tačna emocija koju si plasirao večeras, bilo je neverovatno.

Dušan: Razne uloge je Knez promenio u ovom šou. Mnogo mi je drago što je uspeo sve da ih izvede.

Šarenilo, vesela atmosfera, drečavi kostimi i gosti u nastupu Ivane Peters koja je pevala numeru iz čuvenog filma „Lak u kosi“.

foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Na bini su se pojavili Ivan Jevtović, Super Sneki i Suzana Mančić koji su se sjajno zabavili.

Dušan: Vrlo teški prepevi da se izvedu, kad je uspela da sazvadje sav tekst, ukapirala je da je imala najkomplikovaniju koregorafiju... bio je strašan šou. Bila si odlična.

Kaliopi: Jako sam se dobro zabavljala. Svi mi znamo kakav je ona pevač, pevačina i da je možda jedan najtežih zataka za jednog pevača da se snadje u ovakvoj ulozi, a ona se je to odradila fantastično, svi ste bili na sceni fenomenalno. Doneli ste nam radost, vi ste dotakli nebo.

Uroš: To su scene koje se pripremaju nedeljama i mesecima, a ovo što ste vi pripremili za tri dana, bilo je bravurozno. Odlučio sam da više ne ćutim. Osim što imaš divan glas, ti si spektakuralno zgodna žena i hoću da vidim tvoj seksipil konačno na sceni. Pogotovu sam to sada očekivao kada si igrala budu debeljucu koja se trudi da pokaže svoj seksipil. Moraš da oslobodiš to što svi vidimo. Pokidaj te lance...molim te, potreba mi je tvoj seksipil na sceni.

foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Seve: Ja sam videla Brodvej, mjuzikl, svi tvoji strahovi da ne umeš da plešeš, ja sam videla fantastičnu predstavu. Ustala sam i pljeskala. Zaljubljena sam u tebe od kada sam videla prvi spot Negativa kada si skakala na trambulini. I želim te videti ponovo na trambulini jer ti to jesi, da letiš u visine...Ti si predivna, preseksipilna žena, to je božanstveno...

„Kada sam bila klinka, govorili su mi da ličimo, sada više ne“, odgovorila je kroz osmeh Ivana.

Pagonis, Katarina i Folk house bend koji su uživo svirali, bili su dobitna kombinacija koja je zapalila studio. Pagonis kao Aca Lukas i Katarina kao Džej oduševili su publiku.

Pagonis kao Aca Lukas
Pagonis kao Aca Lukasfoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Uroš: Mislio sam da je u ulozi Ace Lukasa Željko nenadmašan ali hvala što si moje ubedjenje urušio do nestanka. Kada bi postojala top lista Lukasa na prvom mestu biste bili vi, Željko i Ti, pa tri četiri mesta ništa pa tek onda Aca Lukas, on bi bio na petom mestu, on najmanje liči na sebe. Razvalili ste, a ti dušo Džej brate isto smo godište, a izgledaš 30 godina mlađe od mene, ti si mini Džej. Ti, Cane i ja smo isto godište ali žao mi je što ti nisu dali vedriju pesmu, bržu jer bi pocepala Džeja ovako si imala najteži zadatak i ispunila si ga u onoj meri u kojoj je bilo moguce, nemam ništa da ti zamerim.

Seve: Katarina, kada si bila Bebek, bila sam oduševljena, sa toliko vas nežnošću gledam, to što vi radite je toliko prekrasno da mi je žao što Katarina nije već velika zvezda za koju već svi znaju. Toliko si divna, zaista ti želim svu sreću, mislim da ćeš napraviti čuda.

Katarina kao Džej
Katarina kao Džejfoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Acu sam gledala negde na You Tube-u, nikada uživo ali ste bili bolji Aca Lukas od Ace Lukasa.

Dušan: Pagonis ima dobru transformaciju. Bilo je odlično, a Džej je bio strašno težak zadatak za nju. Sa pesmom Sunce ljubavi, nema mnogo šale.

Kaliopi: Ovi ljudi, osećam se stvarno siromašno što bi trebalo da komentarišem taj njihov trud i talenat, to što su doneli svoje srce i ostavili na ovaj sceni. Hvala mi što ste mi napravili takav užitak, kada se Džej bacio Lukasu u naručje, pa ne znam da li je moguće da neko takva dva lika uživo da doživi...Acine/Pagonisove tikove, gledala sam ga i umirala od smeha. Katarina može sve ali baš sve...

Usledio je fascinantan nastup Alekse Jelića u ulozi Fredija Merkjurija (“Somebody to love” / “Bohemian Rapsody”).

Aleksa kao Fredi Merkjuri
Aleksa kao Fredi Merkjurifoto: Prva TV

Dušan: Kompletna energija je bila spektakularna!

Kaliopi: Baš je bilo autentično. Fascinira me koliko vremena je njima potrebno za pripremu, masku...stvarno izuzetno težak zadatak, šokirala sam se kada sam ga videla na stepenicama, nisam znala ko je iza te maske. Oduševio me je, ja sam presrećna.

foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Uroš: Dočarali ste nam sve promene koje se dešavaju u pesmi. Ti dolaziš iz jedne muzikalne familije ali to ti nije matična delatnost. Tačnost i preciznost tvoje intonacije je bila fascinantna. Otpevao si Fredija da ja ni jednom nisam video Aleksu Jelića.

Seve: Nema nikakve razlike, ne samo da si dobro otpevao, bitno je biti dobar frontmen nekom bendu, a on je najbolji frontmen svih vrema, a ti si to dočarao.

Niko nije prepoznao ni Anu Kokić koja se ovog puta sakrila iza maske Bobana Zdravkovića („Ljubav za ljubav“ / „Prokleta je Amerika“).

Ana Kokić kao Boban Zdravković
Ana Kokić kao Boban Zdravkovićfoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Seve: Opasna si cica, duhovita, odlično peva. Pre pet godina sam je videla kao Pink i zelim da snimi album koji je dostojan nje. Ovo što si sada pokazala je predivno, ja sam oduševljenja, šarmantno, duhovito, ti koja si predivna zena,.ja te zaista volim i želim da budeš Ana Kokić u pravom svetlu.

Kaliopi: Uživala sam u tvom nastupu. Kad muškarci imitiraju žene to izgleda groteskno i mi se smejemo ali je mnogo teško kada lepa, nežna žena odgira tu ulogu muškarca, a da ne vidiš tu ženu. Ja sam frapirana kako si to izvela, svaka čast.

Dušan: Ovo je tako bilo dobro, tipičan izgovor iz Bobanovog kraja. Uvek je fantastična, ti si stvarno faca.

Uroš: Ti si ogledalo mene iz tog vremena, ja sam taj muškarac kojeg si ti opevala, koji se borio sa svojom muškošću, bespraricom, borio sa tim da ga žena primeti, a onda kad ga primeti da uspe da je ubedi da je on jedinstven, a go je kao pištolj...

Ti si toliko lepa žena, tebe muškarci napadaju sa svih strana, a ti da odigraš muškarca kojeg niko ne želi neko, pa nema veće umetnosti...Nema pare ni za vodu, ni za komodu...

Keba je zapalio scenu kao Ramštajn!

Keba kao Ramštajn
Keba kao Ramštajnfoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Susret Kebe i Severine bio je dirljiv. Snaja je ustala i zagrlila jako svog svekra. „Je l’ ti plačeš stvarno?“, pitala je Marija Severinu.

Seve: Ja sam zaboravila izvaditi ovaj aparat. Ovo mi je Olja dala ali ja ne znam kako se koristi jer mi je on rekao – spaliću te snajka. Na početku sam plakala na Miša Kovača, pa na Ivanu pa na Aca pa na Katarinu. Uzbuđena sam, ja sam oca izgubila rano i nisam se uspela s njim izrazgovarati za života i on za mene nije samo svekar. Naime sad je spalio svaku mogućnost da bude normalan svekar ali nisam ni tražila normalnog svekra već nekog ko će biti moj oslonac i on je više nego moj otac. I ne treba mi ovaj aparat za gašenje požara, ja njega obožavam i volim, on nije samo otac i svekar, on je i deda i ja mu se zahvaljujem. Molim aplauz za njega.

Snajka, hvala...zbunio se malo Keba.

Ovo večeras je sada ništa, ja ono što ga slušam kod kuće, on treba imati svoj šou, on vežba, jako je teško bilo navežbati nemački, ali navežbati Ramštajna i biti Ramštajn, i ovako dobro izgledati...izgledaš jako dobro večeras.

Keba je izjavio da će doći na Severinin koncert prerušen i da ga neće prepoznati...“biću u prvom redu i nećeš znati da sam to ja“.

Normalan svekar je spalio sve mogućnosti da bude normalan. Taj mi nije ni trebao. Dobila sam najveći zagrljaj....dobila sam sve što sam u životu htela i da sam maštala o nekome ko će mi zameniti mog oca, nisam mogla zamisliti da će to biti on i toliko sam sretna zbog toga, njega. Ono što je on ovde napravio sa Ramštajnom, i sve što je radio do sada. Mislim svi izvođači su fantastlični ali ovo je malo emotivo sada...pričala je Seve u dahu i rasplakala Mariju Kilibardu...

„Idite vas dvoje u peršun“, kroz suze je izgovorila voditeljka.

Keba i Sverina u zagrljaju
Keba i Sverina u zagrljajufoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Uroš: Voleo bih da izvedeš u Nahtverk, mislim da bi publika popadala u Beču. Ja sam veoma sklon Kojićima, Rajko Kojić koji je bio gitarista Riblje Čorbe...Ramštajn kao svoj uzor za svoj nastanak uzeli Lajbah, a oni su najpoznatiji proizvod YU rokenrol škole. Duško Kojić, Disciplina kičme i evo ga treći Kojic....da mi je neko rekao da ćeš mi ti postati uzor discipline, upornosti, želje....ovo samo iz discipline može da dodje. I ti si uradio ono što pesma kaže, ti si oslobodio vatru i tako izgleda jedan zapaljiv, žestok nastup.

Kakvu on vatru ima, to niste videli, ovo je samo uloga ali on ima pravu istinsku vatru u životu, nadovezala se Seve.

Kaliopi: Jedna ovakva agresivna numera da izazove toliko emocija za stolom, a to je zato što svi imamo neku vatru u sebi koju treba da oslobodimo. Keba je poseban lik na ovoj sceni, ne kakav je muzičar nego kakav je čovek i to je ono što je najvrednije. Ti si divan čovek pre svega.

Dušan: Posle svega što smo čuli, Keba ne samo da ne preza ni od čega, može da bude i Ramstajn i da bude Seve i transseksualac. Svaku ulogu prihvata s radošću....uvek mi je užitak da se sa Kebom upustim u avanturu, nikad ne znaš sta mozes da očekuješ.

Usledio je još jedan emotivan nastup, Željko Šašić kao Leo Martin.

Željko Šašić kao Leo Martin
Željko Šašić kao Leo Martinfoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Duplo štrikliran zadatak. Ništa nije nemoguće za Željka.

Seve: Takav Leo kojeg smo zaboravili, hvala, divni ste bili.

Uroš: Videli smo dva lica Lea Martina. To su bila dva različita i podjednako teška zadatka. Bio si čudesan u Odiseji. Tvoj nastup je bio bogovski. Ti si toliko ubedljiv kao pevač zabavne muzike tog vremena.

Kaliopi: Bilo je jako lepo. Volim tvoje ritmično pevanje i tako si nas podigao. Jedna žestoka noć.

Dušan: Dobro se Željko izborio sa Leom Martinom.

Daniel Kajmakoski blažen među ženama u imitiaciji zvezde Maroon 5 („Girl like you). Specijalna gošća u ovom nastupu bila je Dragana Mićalović.

Daniel Kajmakoski
Daniel Kajmakoskifoto: Prva TV

Kaliopi: Peva anđeoskim glasom, mnogo te sakam, budi dosledan u onome što radiš. Vreme je za album.

Uroš: Ova epizoda je bila posebna po svemu, najemotivnija do sada. Ovo je bio toliko dobar scenski nastup da je tvoj glas lebdeo negde u prostoru iza nas, ta lakoća, žene koje se smenjuju,...

Seve: Zagrljaj jednog muškarca i jednog deteta, to je ono što je meni fascinantno. Sve je u drugom planu kada vidim kako grli ovo dete i to je njegova duša što se vidi na televiziji.

Dušan: Veoma komplikovan nastup da se izvede. Strašna pozitivna energija.

Edita je imala dvostruku ulogu – Gabriela Pejčev „Luda po tebe“ i poznati reper Mili – „Gas“

Edita i Mili
Edita i Milifoto: Prva TV

Seve: Imala sam sreće što sam snimila duet sa Editom. Bila je predivna, talentovana, muzikalna. Poručila bi joj da napravi album jer je fantastična. Neću pričati o pevanju, ti si fantastična, odlična si u svim ulogama. Ne trebaš se dokazivati, tako ogoljena si najbolja, odlična si.

Dušan: U oba žanra se snašla odlično. Bilo je filmski.

Kaliopi: Tople oči, milost, raskošni talenat. Ova numera nije bila ono što ona sve može da pokaže ali krajnji cilj je da novac ode u humanitarne svrhe, to je poenta ovog šoua i zato sam ponosna na vas kolege. Trud koji ulažete i ovo je nešto što je fantastično.

Uroš: Ono što si ti izvela se kosi sa logikom, ja tebe nisam prepoznao. Trebalo mi je pola minuta da shvatim da to ne peva Gabrijela Pejčev i bio sam zapanjen kada sam shvatio da si to ti. Ti si Balkan Šakira, a odigrala si mazulju...

foto: Prva TV

Nakon glasanja žirija i takmičara, pobedu je odneo Aleksa Jelić koji je novac prosledio dečjem odelenju na onkologiji.

Pobednički tandem
Pobednički tandemfoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović