Epizode

Pobednik 9. epizode Daniel Kajmakoski: Sjajan, senzualan nastup sa Editom bio je presudan

Pobednik 9. epizode TLZP je Daniel Kajmakoski, a nagradu od 1000 evra dodeliće Emiliji Stamenčić koja boluje od cerebralne paralize i epilepsije. Večerašnji pobednički tim je tim sezone 3 koji čine Ivana Peters i Daniel Kajmakoski.

29.11.2019. - 18:30h
Pobednički tim
Pobednički timfoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Nenad Okanović je četvrti član žirija u 9. epizodi.

Oki sa stalnom postavom
Oki sa stalnom postavomfoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Prva je nastupila  Ivana Peters kao The Weekend. Izvodila je njegov nastup sa čuvene revije brenda Victoria’s Secret i to u pratnji „Viktorijinih anđela“, na veliko oduševljenje muškog dela publike.

Ivana sa anđelima
Ivana sa anđelimafoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Marija je odmah nakon nastupa prenela Ivani da je jedino Duda slušala pesmu, i pitala ostale članove zirija sta su oni radili.

„Mi smo gledali pesmu“, odgovorio je Uroš, a Oki se odmah nadovezao dodao: „Ja uopšte nisam kompetetan da ocenjujem Ivanino pevanje, tako da sam gledao scenski nastup“.

Defile lepotica
Defile lepoticafoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Uroš: Šta više reći o tvom pevanju, ti si čudo! Ovo je tip pesme koji ti ne odgovara, ni po senzibilitetu ni po stavu, ovo je ona klasična RNB ljiga koju niko ne voli sem te dece. Znam ovaj spot vrlo dobro, i prva ženska koja se u njemu pojavljuje je Adriana Lima, i sećam se da sam pomislio šta bi Jariću da šara okolo pored ovakve žene, i tu sam otprilike stao, pesmu više nisam ni slušao, tako da ti si nam ipak malo više privukla pažnju nego original.

Dušan: Meni je tako legao ovaj tvoj „crni zvuk“ i ove fraze u ovom free delu su tako bile ukusne i u duhu te muzike, tako da je meni ovo bilo odlično, u smislu imitacije bilo je vrlo dobro.

Duda:  S obzirom da sam jedino žensko ovde, ja sam jedina kompetentna da kažem, fenomenalan si frajer Ivana! Tako da ja nisam gledala ovaj nastup zato što si muževna i genijalna, i šminka ti je pomogla u tome. Zato nisam gledala ove devojke ovde, zato što si bila bolji frajer od originala. I bila si malo manje sladunjava od originala, što mi se dopada. O pevanju neću ništa, meni je najbitinije da sam imala taj vizuelni doživljaj.

Željko Šašić oduševio je sve imitirajući Bajagu, dok su mu na sceni društvo pravili, najpre naš čuveni mađioničar Big Lale, baš kao i u originalnoj verziji pesme „Šarene pilule za lilule“, a zatim ga je u drugoj numeri „Od kada tebe volim“ na klavijaturi pratio Dušan Alagić.

I Big Lale u spotu
I Big Lale u spotufoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović
Dušan Alagić za klavijaturama
Dušan Alagić za klavijaturama foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Marija je poželela dobrodošlicu Big Laletu i zahvalila mu se što je bio naš gost. „Ja sam tada bio počašćen da radim sa jednim velikim šmekerom i prijateljem kakav je Bajaga, evo sada bez njega, ali takođe sa jednim multitalentom koji se pretvara u sve što želi“, rekao je Big Lale.

Dušan: Bila mi je čast i zadovoljstvo da sa Željkom nešto izvedem, a onda i sa Bajagom istovremeno. Bajaga izgleda kao nešto što se relativno lako za imitiranje, međutim vrlo je teško, a Željko je to večeras izveo odlično u dve različite uloge. Jedna je taj mladi, ludi Bajaga u „Pilulama“, a ova druga pesma je toliko emotivna i mirna, i to Bajagino preemotivno pevanje, praktično drhtanje dok peva, uopšte nije lako izvesti autentično, a kamoli uci u emociju, a mislim da je Željko to večeras i jedno i drugo. Bilo mi je divno da sviramo zajedno.

Duda: Uživala sam, Željko bio si divan kao i uvek, te perike su me malo nervirale, ali ajde sad. Ja ovu baladu mnogo volim, mislim generalno Bajagu svi volimo, tako da prijalo mi je mnogo samo sam slušala i pevušila. Tako da bilo je dobro čim nisam videla da mi nešto fali. Još je i Dušan svirao, tako da...

Uroš: Za vreme ove prve pesme ti si imao nekih 15 godina i pretpostavljam da si uživao u Bajagi taman onoliko koliko si uživao imitirajući ga sada, tako da bio si čaroban zaista, nemam reči.

Oki: Meni je jedna ovo isto jedna od omiljenih pesama i sad kad čujem tu pesmu stalno čujem zato što je ona podigla tu pesmu na još jedan viši nivo, a naravno ovo je Bajagina izvorna, tako da mi je ovo jedna od najlepših naših pesma. Uživao sam slušajući, i baš sam se iznenadio kad sam video da je Big Lale učestvovao u ovom spotu, zaboravio sam to. U svakom slučaju, odlično. Svaka čast Željko! 

Knez nastupa kao magični roker Dejvid Li Rot. I on peva dve pesme i na sceni u rokerskom stilu "mlatara" svojom dugom plavom kosom.

Carski
Carskifoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Publiku je posebno zapalio pesmom "Jump". Uroš mu je posebno čestitao.

Skroz se uživeo
Skroz se uživeofoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Uroš: Veruj mi ja sam mislio da je ovo apsolutno nemoguć zadatak za tebe, a ti si me demantovao na takav način da sam potpuno razvaljen, ne mogu da ti opišem jer nisam verovao da ti to mozeš da izvedeš. I ovo je najlepši mogući kompliment koji mogu da ti dam. Ovo je sve bilo uživo, i ovo je nešto najnerealnije što sam do sada doživeo. Ovo je mnogo iznad imitacije, apsolutno na nivou originala. Svaka vam čast, vi ste čudo!

Oki: Ovo uopšte nisam očekivao, potpuno iznenađenje! Razvalio si, svaka čast!

Duda: Najviše volim ove tvoje zadatke gde uopšte ne čujem tebe, a ovde te uopšte nisam čula. Kad sklonim pogled i zažmurim, uopšte tebe nisam čula bilo je baš onako kao original. Ovi nastupi uživo su mnogo drugačiji energetski, podignu publiku, mnogo su posebni i drugačiji. Bio si odličan!

Dušan: Mnogo mi je drago da si opet napravio na drugi način atmosferu u studiju, tebi to uglavnom polazi za rukom u kakvoj god da si ulozi, i Boga mi izgubio si jedno 630 grama na ovom nastupu i Đurić isto jedno 213 grama. Dejvid je jedino imao malo bolju liniju od tebe, ne bih da kritikujem, ali... Mnogo mi je drago da si sve ovo izveo uživo sa bendom, i bio si spektakularan. Zao mi je što publika ne vidi sve ovde, kojom brzinom se sklanja scenografija, plesači kakvu energiju imaju.. Sve ukupno fantastičan nastup!

Keba i "Violinista na krovu", a štala je puna. 

Keba u pravoj štali i sve to na TLZP sceni
Keba u pravoj štali i sve to na TLZP scenifoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Keba je svojim nastupom u mjuziklu „Violinista na krovu“ podelio žiri.

Keba se nakon izvođenja prvo zahvalio svom društvu na sceni: „Hvala Balkanu što me nije ritnuo, hvala Slavici što me nije munula rogom. Osetili su oni moju energiju, moju ljubav, i oni su puni ljubavi.“

Oki: Bio si odličan moram da kažem. Glasovno si bio super, stvarno. E sad, nije lako bilo igrati pored ovih životinja, zato mislim da ti je zbog toga falilo malo više energije u tom pokretu, ali mislim da je opravdano s obzirom na ovu celu situaciju u kojoj si nastupao. Tako da, bio si odličan, jedino što je malo falilo meni je taj scenski pokret tu negde, malo više energije, ali mislim da je iz opravdanih razloga.

Uroš: Ko kaže da mu je falilo energije? Ja sam već posle tvog drugog vodviljskog zadatka rekao da si ti rođen za vodvilj, za mjuzikl, i da si pokazao taj jedan neverovatan i neočekivan dar u godinama u kojima se ne započinje skoro ništa nego se uokviruje dosadašnja karijera. Ti si tim neotkrivenim darom koji si nam prosuo sada u ovoj sezoni napravio jednu takvu reklamu sebi da bih ja voleo da te vidim u nekoj postavci u pozorištu na Terazijama. Ti si mene oduševio scenski, ti si to toliko lepo, u jednom miru uradio, da uopšte ne znam šta je ovde trebalo da bude energije.

Oki se nije složio sa Urošem pa je morao da dopuni svoj komentar: „Nije energija samo ako skačeš. Kad pevaš o tome kad doživljaš šta bi sve radio...“, ali Keba ga je prekinuo: „Oki, nemoj da se ljutiš, ti kao glumac – svaka čast, ali o pevanju nemoj da se izjašnjavaš. Hvala lepo.“

„Čekaj, čekaj... o pevanju se ne izjašnjavam. Šta se ljutiš, ne znam šta je problem, rekao sam šta mislim.“, rekao je Oki, međutim Kebi nije bilo svejedno zbog komentara svog starog „saborca“ iz takmičenja.

Duda: Ne znam šta da kažem sad, a taman sam htela da kažem kako su nas ove životinje oplemenile, ali onda se desilo ovo... Ja samo hoću da kažem da je gospodin Okanović hteo da kaže neku glumačku vizuru, ali nećemo sad o tome. Ja potpuno razumem šta je on hteo da kaže i, naprotiv, nije pričao o pevanju, pričao je o nečem drugom, ali to sve nema veze. Bio si divan Kebo.

Dušan: Ja sam gledao celu Kebinu pripremu i iza cele ove scenografije, i ovo je fantastično šta si ti uspeo da izvedeš. Uneo si neku energiju na binu koja je umirila ove životinje, jer ovo nije njihovo prirodno okruženje. Zato mislim da je malo prilagođena njegova glumačka energija. U prethodnim epizodama Keba je pokazao kako glumački može da odgovori na razne zadatke, a ovde se malo umirio da se i ove predivne životinje umire.

Lepa Brena prvi put kao „džepna Brena“! Katarina Bogićević razdrmala je ceo studio, da je čak i Oki morao da joj se pridruži na bini.

Džepna Brena
Džepna Brenafoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Dušan: Ono što je kod Kaće specifično kad je dobila zadatak Lepe Brene je to što je ova pesma bila više-manje nova za nju, zato što je ova pesma ozbiljno starije proizvodnje od Kaće. Mislim da se snašla vrlo dobro, ali ovaj put čini mi se, malo bolje glumački nego pevački. Što se tiče Brene, ona je jako specifična, ona nekome leži za imitaciju, ima i narodnih i drugih naših pevačica kojima Brena leži i mogu i da pričaju i pevaju „na keca“ kao Brena. Kaći prvo nije legla, ali posle je bilo sve bliže i bliže, i mislim da je na kraju pokupila puno elemenata koje Brena ima u pevanju. Sve ukupno je bio skinut nastup, i bilo je jako zabavno.

Duda: Ja inače nikad ne čujem Kaću kroz sve njene imitacije zato što su baš glumački nekako brižljivo urađene. Ovo je glumački isto bilo potpuno savršeno sa tim osmehom. I posle nisi izašla iz toga, na kraju si takođe završila osmehom. Iako više izgledaš kao Kajli Minog, nisu mi falili ti santimetri, jer si telesno potpuno skinula ceo taj nastup. Meni je sve ovo nekako baš leglo, to sam i očekivala od tebe, zato što je ovo baš bio glumački zadatak, pre svega. Ne bi značilo da si samo otpevala - ovo sve je bilo savršeno.

Oki: Znam zašto je meni izvela na binu, jer se samo tako mogu osećati visoko kao Brena (smeh). Bila si savršena. Ti imaš savršene glasovne mogućnosti, ja sam slušao i tvoje pesme, tako da tebe nisam čuo ovde, čuo sam Brenu. Bila si super slatka „džepna Brena“.

Sa Okijem na sceni
Sa Okijem na scenifoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Uroš: Možda si ti „džepna Brena“ ali ti imaš tu sreću da si izvanredno prporcionalno građena. Ti si zapravo umanjeno visoka žena, i to je ono što ti je dalo prednost sve dok nisi Okija izvukla. Ti si delovala potpuno kao dvometrašica. Tvoj korak je bio dug, usporen, kao što i jeste kod dvometraša. Ti si scenski potpuno izvela sa 1,60cm tu Breninu specifičnu vrstu kretanja po bini. Da ne pričam o tonu koji si pogodila u potpunosti. Ti si za mene bila Brena od početka do kraja, i pre svega imitacija Brene. Ti si Brenu izimitirala do koske, i bilo je perfektno.

Ana Kokić i Nenad Pagonis kao Dženifer Lopez i Mark Entoni.

Prvo Ana kao vatrena Džej Lo
Prvo Ana kao vatrena Džej Lofoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

A onda joj se pridružio i Mark. 

Mark Entoni
Mark Entonifoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović
Spektakl na sceni
Spektakl na scenifoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Marija je imala samo jedan komentar nakon nastupa: „Bili ste pravi ljubavni par na sceni!“ i odmah upitala Dudu: „Je l’ su bili strastveni, Dudo? Pored latino plesa da li si osećala ovu hemiju koju su imali njih dvoje?“

Duda: Da, osećala sam, nisam mogla da vidim od dima, ali osećala sam. Odlični ste bili! Ovo je bio ceo spektakl, cela atmosfera. Džej Lo... vaau! Vau! Odlični ste bili, baš kao par ste bili opasno dobri. Je l ste se vi dobro osećali?

Nenad je odgovorio: „Pa kako mogu da se osećam pored Džej Lo, ili Ane? Super!“, a zatim je Ana nastavila: „Tad su oni još bili u braku, i onda je to sve funkcionisalo kako treba.“

Oki: Nenade, bio si pravi latino zavodnik, tako da Ani sigurno nije bilo teško da se zaljubi u tebe, kao ni tebi u nju. Ana je izgledala fenomenalno, bila si prava Džej Lo, ja mislim da si ti i lepša od Džej Lo. U svakom slučaju, uživali smo, lepo je bilo.

Uroš: Kad se Nenad pojavio, potpuno je izgledao Mark Entoni u onom filmu gde unajmljuje Denzel Vošingtona da čuva njegovu kćer. Mark Entoni je strahovito dobar frajer, a na Džej Lo ne trba trošiti reči. Mislim da je ovo bio zbilja bio težak zadatak za Anu pogotovu, zato što Džej Lo ima jedan specifičan kvalitet. Naime ona sa lakoćom igra tu latino kučku, ali da pritom ostaje ranjiva, i taj jedan raspon između ranjivosti i biti kučka sa stavom je nešto što je Ana fantastično dočarala, zaista. Naročito mi se dopalo kako je usne sve vreme držala. Zaista sam bio zadivljen, pogotovo u poslednjoj sceni koja je isključivo igračka. Svi znamo da je ona počela upravo kao plesačica, a ne kao pevačica. Ti si oko sebe imala 4 vrhunske profi igračice i nisi ni jednog trenutka odavala utisak da to nije tvoja profesija. Plakaću kad se ovo bude završavalo. Neverovatna si.

Dušan: Kao što Uroš kaže da je Ani bio težak zadatak, moram da kažem da je bio težak i za Pagonisa. Jer ova pesma je praktično jedna latino improvizacija, čovek koji vlada in uživa u tom melosu, improvizuje. To je i za pevače teško, a ti si se izborio. Moram samo da pohvalim Anu da je stvarno bila prelepa večeras, pored toga što je lepo igrala i pevala. Nagledali smo se Bobana Zdravkovića i ostalih bića koje si imitirala (smeh). Ti i tvoj emotivni partner u ovoj numeri ste nam doneli jednu divnu zabavu na ovu scenu, i hvala vam na tome.

Uroš je na kraju imao jednu dilemu, pa je zamolio Anu u Nenada da mu odgovore: „Ovaj poljubac na kraju, je l’ to bio poljubac aktera ili se među vama nešto zaista dešava? To mene sad zanima ovako iskreno...“

Ana je diplomatski odgovorila: „Postoji poljubac na kraju kad se Mark Entoni i Dženifer Lopez poljube. Ali pošto od produkcije nismom dobili adekvatnu nadoknadu za to... (smeh)“

Edita Aradinović i Daniel Kajmakoski u ulozi para koji je letos zainteresovao svetsku javnost – Kamila Kabeljo i Šon Mendes.

Strastveno
Strastvenofoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Duda: Bili su jako uverljivi. Toliko se osetilo sve. Baš je bila onako neka lepa energija između vas dvoje. I bili ste jako tačni u imitaciji. Nemam apsolutno ništa više da dodam. Predivan nastup. Predivan.

Uroš: Je l’ si video Pagonise kako se to radi? (smeh) Ono što mene prvo fascinira jeste da su njih dvoje nekoliko godina stariji od onih koje imitiraju. Meni je uopšte nestvarno da su i Mendes i Kamila godište mog deteta, oni su mega zvezde i imaju svega 20 i 21 godinu, a sve što rade, rade tako ubeljivo. A vi- vi niste imali ni plesače, niste imali ni scenografiju, niste imali apsolutno ništa. To je bila apsolutno čista interakcija dvoje ljudi koji su odradili posao. Mi nismo skidali oka sa vas. Vi ste dali na sceni sve. Mislim da je ovo jedan od najuzbudljivijih i najromantičnijih nastupa ove sezone.

Oki: U ovoj emisiji je ovo definitivno nastup sa najviše emocija. To se apsolutno osetilo. Između vas dvoje postoji neka energija koja se oseća. Bilo je fenomenalno. Magija. Svaka vam čast, bili ste fantastični. Hvala vam na nastupu.

Dušan: Takođe mi je mnogo drago i da je Edita ovako lepa večeras. I ona i Ana su dobile priliku da napokon zasijaju. Jako ste lepu atmosferu napravili. Mnogo mi se dopada što ste vas dvoje sami uspeli u tome. Gledali smo razne velike nastupe sa mnogo ljudi, a ovo su jako teški nastupi gde samo 2 čoveka na bini treba da iznesu sve. Toliko ste bili dobri u imitaciji, i toliko ste dobro pevali, i zajedno onako, baš je bilo prva liga. Bilo je uživanje.

Aleksa Jelić kao tata Jelić iz Yu grupe izvodi hitove legendarne rok grupe "Mornar" i "Čudnu šumu".

Aleksa kao njegov tata Dragi
Aleksa kao njegov tata Dragifoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović
A u publici je sedeo i tata
A u publici je sedeo i tatafoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović
Onda je i Dragi uzeo gitaru i podigao studio na noge
Onda je i Dragi uzeo gitaru i podigao studio na nogefoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Nakon Aleksinog fantastičnog nastupa Dragi je pozdravio sve gledaoce: „Moram reći da je ovo prvi put da slušam nekog ko ispred mene peva moje pesme i moram reći da mi je došlo da izađem na pozornicu.“ Marija nije odolela i odmah je pozvala našeg gosta na binu, koji je zatim zajedno sa bendom otpevao „Čudnu šumu“.

Uroš: Bilo je veličanstveno. Ovo je četvrti put da puštam suzu, i zaista dosta. Molim vas nemojte više to da mi radite, ja sam osetljiv čovek u godinama. Ovo je bilo izvan svih mogućnosti i recepcije. Ja više ne mogu da primim koliko vi meni dajete. Mnogo vam hvala.

Oki: Ne znam šta bih rekao, apsolutno. Posebno je slušati „Čudnu šumu“ uživo u izvođenju Dragog što ste nam upriličili posle ovog tvog nastupa. Toliko je energije pozitivne bilo, da nemam reči. Uživao sam i hvala.

Uroš se zatim nadovezao: „Mora da je bilo jako teško u ulozi spostvenog oca koji te pritom gleda, a ti si to uradio toliko ubedljivo da je u stvari dimenzija celog nastupa bila vanzemaljska. Zaista je bilo neverovatno.“

Duda: Toliko je bilo divno, da svaka priča je dosadna. Priredili ste nam spektakl kao na koncertu. Aleksa bio si divan, mogu samo da kažem srećna sam što sam odrastala uz ovakvu muziku.

Dušan: Velika mi je čast bila da Dragi Jelić dođe na ovu binu, i on je meni kad pomislim kao neki Sveti Sava našeg rokenrola. Predivno je da su 50 godina izgurali ovako kako je to Aleksa sad pokazao. I i dalje ima taj žar da je ustao, došao, uzeo gitaru i počeo da praši. Tako da, Dragi, hvala na ovom predivnom ugođaju. Kad nam Dragi Jelić sedi u publici, a sad mi treba da pričamo kakav je Dragi Jelić njegov sin, ja se osećam potpuno nekompetentno. Tako da ću ja ovo da pogledam kasnije kako je ispalo, i pitaću Dragog, a ja ću samo da kažem da smo se mi osećali fenomenalno i da je bilo predivno sve ovo što se desilo.

Glasanje žirija:

Duda:

Daniel 12

Keba 8

Zeljko 6

Aleksa 7

Katarina 5

Knez 9

Ivana 2

Ana 4

Edita 10

Pagonis 3

 

Oki:

pagonis 3

Daniel 10

Keba 12

Zeljko 6

Aleksa 8

Katarina 5

Knez 9

Ivana 2

Ana 4

Edita 7

 

Dušan:

pagonis 2

Daniel 9

Keba 8

Zeljko 6

Aleksa 12

Katarina 4

Knez 7

Ivana 3

Ana 5

Edita 10

 

Uroš:

pagonis 3

Daniel 12

Keba 7

Zeljko 6

Aleksa 8

Katarina 5

Knez 10

Ivana 2

Ana 4

Edita 9

Glasovi takmičara:

Pagonis 5 poena daje Danielu

Daniel 5 poena daje Editi

Keba 5 poena daje Katarini

Zeljko 5 poena daje Danielu

Aleksa 5 poena daje Kebi

Katarina 5 poena daje Kebi

Knez 5 poena daje Ani

Ivana 5 poena daje Danielu

Ana 5 poena daje Danielu

Edita 5 poena daje Danielu