Vesti

EKSKLUZIVNI INTERVJU SA KOREOGRAFOM ŠOUA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Milan Gromilić: Najteže je kada treba da promene pol!

Prvak “Pozorišta na Terazijama”, baletski igrač i bivši učesnik “Survajvera”, Milan Gromilić, predstavio se prošle subote širokom auditorijumu i kao vrsni koreograf šoa “Tvoje lice zvuči poznato”. Milan je u ekskluzivnom razgovoru za naš sajt otkrio ko će imati najzahtevniji zadatak sledeće subote, za koga navijaju njegove ćerke i koja koreografija mu je bila najbolja u prvoj epizodi.
16.10.2013. - 15:02h
milan gromilić/foto: arhiva prva tv
milan gromilić/foto: arhiva prva tv

 Koliko u proseku traju pripreme jednog kandidata?

- Svaki takmičar ima šest dana za pripremu. Što se koreografije tiče, prvo radimo samo takmičar i ja, a onda posebno radim sa igračima. Na kraju ih spajam i vežbamo sve dok ne bude savršeno!

Kako izgledaju faze kroz koje prolazite dok spremate koreografiju?

- Sve zavisi od toga koju numeru spremamo. Ukoliko je takmičar sam na sceni ili samo sa bendom, a bez igrača, koncentrišemo se na neki karakteristični pokret osobe koju takmičar imitira. Tada se trudim da što više radimo na liku i emociji. Ukoliko izvođač ima zahtevnu koreografiju, vežbamo do najsitnijih detalja. Taj proces ume da bude težak i naporan, ali moram da pohvalim naše učesnike za trud i maksimalno zalaganje. 

Sa kim je bilo najlakše raditi do sada?

- Imamo dvoje glumaca i osmoro pevača. Glumci imitaciju rade na Akademiji i njima je možda lakše da uđu u lik. Međutim, svi pevači u ovoj ekipi su zaista glumački nadareni i bio sam prijatno iznenađen. Recimo, oduševila me je Ana Kokić količinom profesionalizma kada smo vežbali numeru u jednoj teškoj skalameriji. Sve je uradila što sam od nje tražio, cela se izgrebala, a reč nije rekla. Naravno, proizvod je fascinantan. Videćete već u subotu!

A najteže?

- Svi su oni profesionalci ostvareni u svojim karijerama, tako da za sad nema problema. Najteže je kada treba da promene pol, naročito muškarci u žene. Nije lako nositi dvanaesticu, igrati i pevati, a u isto vreme biti šarmantan. Niko nije zahtevan za saradnju.

Kojom koreografijom u prvoj epizodi si lično bio najzadovoljniji?

- Dvoumim se između Lejdi Gage i Čole. (smeh)

Čija koreografija će biti najzahtevnije u drugoj epizodi?

- Koreografija Ane Kokić i Goce Tržan.

Da li je ovo što sada radiš veći "Survajver" od samog "Survajvera"?

- Nikako. Ono sa Kostarike ne može da se poredi ni sa čim. Mada, kad malo bolje razmislim, za sedam dana spremiti toliko nastupa i da sve bude dobro, nimalo nije naivno. Ali, uživam u tome.

Koliko ti je naporno da uskladiš profesionalne obaveze sa privatnim?

- Obzirom da sam solista baleta u svom "Pozorištu na Terazijama" i profesor u školi "LekArt", kao i otac dve devojčice, jako je teško. Supruga Katarina mi je asistent na ovom projektu, tako da se nekako snalazim.

Kako su se ćerkicama svideli takmičari i da li imaju svoje favorite?

- Naravno. Sara Jovanović im je miljenica. Nju obožavaju.