Vesti

Daniel Kajmakoski o slučaju "albanskog dvoglavog orla": "Suočavam se sa brojnim uvredama i želim da podelim istinu sa vama"

Učesnik šoua Tvoje lice zvuči poznato, Daniel Kajmakoski, oglasio se na svom Fejsbuk profilu nakon što je objavljena fotorgrafija na kojoj je pevač navodno „prekrstio ruke u položaj albanskog dvoglavog orla“. Saopštenje prenosimo u celosti:

08.10.2019. - 17:46h
Daniel Kajmakoski
Daniel Kajmakoskifoto: Prva TV

Za sve medije

Ovo je moja jedina izjava u vezi slučaja, do sada nisam dao nijednu izjavu.
Ako želite da prenesete istinu, molim vas objavite.

Poštovani,

Moram da reagujem na ozbiljnu optužbu koja je potpuno neistinita i besmislena. Suočavam se sa brojnim uvredama i želim da podelim istinu sa vama.

Pre druge emisije TV šou programa „Tvoje lice zvuči poznato“ u Beogradu, kada sam se u šminkernici spremao za žensku ulogu, fotograf me je slikao kako pokazujem nalakirane nokte u ogledalo.
Juče je u jednim srpskim novinama objavljena fotografija za koju kažu da sam „prekrstio ruke u položaj albanskog dvoglavog orla“ i od tada su objavljeni samo uvredljivi naslovi i brojne optužbe.

U ovoj profesiji sam navikao da se slike, izjave i situacije mogu izvući iz konteksta, i nisam ni prvi, ni zadnji čija je reputacija napadnuta na tako grozan način, ali ovo je beskrajno bezobrazno i preterano izvrtanje istine. Bezobrazno je ne samo prema meni, nego i prema svima koji će se osetiti isprovociranim i uvređenim ovom situacijom.
Dobro znam šta znači taj znak i baš zbog toga nikada ga ne bih napravio i uvredio bilo koga.
Slika je iskorištena da bi se napravila priča, koja se toliko proširila, da sam morao da reagujem. Jedina istina je u ovom tekstu. Moje pokazivanje noktiju za žensku ulogu u TLZP-u nema nikakve veze sa tim simbolom.

Napadaju me i optužuju da sam uvredio Srbiju. Nikada ne bih uvredio nijednu državu, a kamoli Srbiju, u kojoj sam započeo karijeru i gde sam imao toliko uspeha, ili moju zemlju, Makedoniju.

Razočaran sam ovim napadom na mene. Uvek sam se trudio da budem korektan i profesionalan. Nikada ne bih nešto uradio da bi uvredio nekoga, to jednostavno nije u mojoj prirodi.

Želim da skinem laž sa mog imena pred mojom porodicom, pred publikom i pred svim dobrim ljudima.

Svi koji me poznaju znaju da se ne trebam pravdati. Ali smatram da javnost mora znati istinu.
Moji advokati će se pobrinuti za sve ostalo.

S poštovanjem,
Daniel Kajmakoski