1. sezona

Tvoje lice zvuči poznato - 5. epizoda

Pobednica pete epizode „Tvoje lice zvuči poznato“ je Snežana Babić Sneki koja je ovog puta bila u Madoninoj koži. Kao pop ikona, Sneki je pevala popularnu numeru „Like a Prayer“ neprekidno igrajući sa plesnom trupom na sceni. Za izvođenje ovog zadatka uložila je mnogo rada i truda, ali to je urodio plodom. Pored pobede u ovoj emisiji, Sneki je trenutno na prvoj poziciji i u generalnom plasmanu, sa osvojenih 174 poena. Svoju nagradu od 1000 evra Sneki je preusmerila Dečjoj klinici u Tiršovoj.
06.11.2013. - 14:30h
Marija Šerifović i Ivan Ivanović/Arhiva Prva TV
Marija Šerifović i Ivan Ivanović/Arhiva Prva TV

Nastavlja se druženje sa deset veličanstvenih. Stalnim sudijama šoua se priključila specijalna gošća Marija Šerifović, koja je rekla da je došla s namerom da se dobro zabavi.

 


Sneki/Arhiva Prva TV
Sneki/Arhiva Prva TV

Sneki kao Madona

U ulozi pop ikone Madone pojavila se Sneki koja je priznala da joj je zadatak izuzetno zahtevan. Ipak, Sneki je nastupom pokazala da je zaslužila nadimak Super, jer je uz neumorno djuskanje na sceni uspela i vokalno da „skine" Madoninu "Like a prayer" .  Marija Šerifović joj je odala priznanje, dok je Marija Mihajlović insistirala da Sneki pokaže svoja izubijana kolena, što je bio rezultat napornog uvežbavanja.

 


Tamara Dragičević/Arhiva Prva TV
Tamara Dragičević/Arhiva Prva TV

Tamara kao Jelena Rozga

Za Tamaru Dragičević kao da su rezervisane uloge seksepilnih dama estrade. Ovog puta glumica je ušla u lik Hrvatice Jelene Rozge, a pesmu "Žena, majka,kraljica" iznela je kao original, energično i sa puno stila. Katarini se dopalo što je tokom izvođenja pokazala bezobrazni seksepil, i pohvalila je njenu imitacija. "Bila si izuzetna", dodao je Ivan Ivanović.

 


Skaj Vikler/Arhiva Prva TV
Skaj Vikler/Arhiva Prva TV

Skaj kao Marija Šerifović

Uz pevačku i koreografsku asistenciju pratećeg benda, devojaka "Beauty queens", Skaj je na sceni bio potpuno čaroban u koži specijalne članice žirija Marije Šerifović dok je pevao pobedničku pesmu Evrosonga "Molitva". Sve je bilo kao u Helsinkiju 2007. što je publika pozdravila ovacijama, a sama Šerifovićka velikim naklonom. Kada je Skaj rekao da ima tremu prvi put u životu, Marija je pritrčala i zagrlila ga. "To je bilo pretačno, što se tiče interpretacije", dodala je na kraju.

 


Goca Tržan/Arhiva Prva TV
Goca Tržan/Arhiva Prva TV

Goca kao Loša

Treći put zaredom Goca Tržan je bila muško na sceni. Sada joj je pripalo da se transformiše u pevača "Plavog orkestra" Sašu Lošića Lošu i da zapeva i zaigra uz taktove čuvene "Suade". Kačket na glavi, crvena marama na vratu i karakteristična Lošina koreografija, sa "radom" kolenima i laktovima, i rezultat je Lošina replika. "Ti si meni Lošo strava večeras", rekla je Marija Šerifović.

 


Boris Milivojević/Arhiva Prva TV
Boris Milivojević/Arhiva Prva TV

Boris kao Halid Bešlić

Sledeći nastup bio je senzacionalan. Najavljen je Boris Milivojević kao Halid Bešlić i pesma "Miljacka", a na sceni se u stvari pojavio pravi Halid Bešlić koji je zapevao prvu strofu. Potom je kroz publiku na scenu ušetao dvojnik Ivice Dačića, koji je poznat kao veliki ljubitelj pesme "Miljacka", i nastavio dalje da peva u Dačićevom maniru, oponašajući njegovu gestikulaciju. Publika u studiju je pozdravila gromoglasnim aplauzom njegovo pojavljivanje pevajući pesmu zajedno sa dvojcem ili trojcem Milivojević - Bešlić - Dačić. Halid je pohvalio Borisovu interpretaciju, rekavši da je kao original, mada je dodao da i Ivica isto lepo peva. Odlične kritike stigle su i od žirija.

 


Sara Jovanović/Arhiva Prva TV
Sara Jovanović/Arhiva Prva TV

Sara kao Aleksandra Radović

Sara Jovanović je postala na trenutak Aleksandra Radović. Pevala je njenu divnu baladu "So u moru" i mnogima izmamila suze u očima. Marija Mihajlović joj je odala priznanje za vokalnu interpretaciju predstavljajući publici buduću veliku pevačicu "Na trenutke si zazvučala i emotivnije od Aleksandre Radović", rekla je, između ostalog, Marija Šerifović koja je primetila da je ovaj nastup u odnosu na Britni Spirs koju je prethodni put imitirala malo dosadnjikav.
 

 


Ana Kokić, Željko Šašić i Knez/Arhiva Prva TV
Ana Kokić, Željko Šašić i Knez/Arhiva Prva TV

Ana kao Elton Džon, Šašić kao Aksel Rouz i Knez kao Fredi Merkjuri

Još jedan nastup ulazi u istoriju dobrog šou programa. Ana Kokić kao Elton Džon i Željko Šašić kao Aksel Rouz zajedničkim snagama izveli su "Boemsku rapsodiju". I dok je Ana nastojala da zadrži Eltonovu ozbiljnost i mirnoću, Željko Šašić se takođe verodostojno ubacio u ulogu razuzdanog, energičnog Aksela Rouza, igrajući divlje po studiju. I taman kada su svi mislili da je ovaj performans gotov, na sceni se pojavio Knez obučen kao Fredi Merkjuri. Knez je prvi put pevao na engleskom i prikazao je savršenu vokalnu, gestovnu, fizičku imitaciju slavnog pevača. Dok je pevao "Who wants to live forever" ukrasila su ga anđeoska krila uz pomoć kojih se uzdigao u nebesa. "Vas troje ste jedan zanimljiv i inspirativan prizor", bio je komentar Ivanovića. Žiri je bio jednoglasan u oceni da su svo troje bili odlični, mada je najveće pohvale dobio Knez za slobodan i smeo scenski izraz.

 


Aleksa Jelić/Arhiv Prva TV
Aleksa Jelić/Arhiv Prva TV

Aleksa kao Vlado Georgiev

Poslednji je na scenu stupio Aleksa Jelić u ulozi Vlade Georgieva. On je pevao Barbinu pesmu "Nisam ljubomoran" obučen u svetli letnji komplet. Ovo je bio razigrani Vlado Georgijev, primetila je Katarina Radivojević, a sa njenom ocenom su se složili i ostali članovi žirija. "Više sreće u sledećoj epizodi", ohrabrio ga je Ivanović.

 

Ovako je glasao žiri: 

Marija Šerifović
2 poena - za Aleksu
3 poena - za Anu
4 poena - za Saru
5 poena - za Tamaru
6 poena - za Gocu
7 poena - za Kneza
8 poena - za Šašića
9 poena - za Sneki
10 poena - za Skaja
12 poena - za Borisa
Ivan Ivanović
2 poena - za Aleksu
3 poena - za Anu
4 poena - za Gocu
5 poena - za Tamaru
6 poena - za Saru
7 poena - za Šašića
8 poena - za Sneki
9 poena - za Skaja
10 poena - za Kneza
12 poena - za Borisa
Katarina Radivojević
2 poena - za Aleksu
3 poena - za Gocu
4 poena - za Saru
5 poena - za Anu
6 poena - za Šašića
7 poena - za Tamaru
8 poena - za Skaja
9 poena - za Kneza
10 poena - za Borisa
12 poena - za Sneki

Marija Mihajlović
2 poena - za Gocu
3 poena - za Aleksu
4 poena - za Anu
5 poena - za Saru
6 poena - za Tamaru
7 poena - za Šašića
8 poena - za Borisa
9 poena - za Kneza
10 poena - za Skaja
12 poena - za Sneki

Kako su glasali takmičari?

Sneki - 5 poena za Anu
Tamara - 5 poena za Sneki
Skaj - 5 poena za Šašića
Goca- 5 poena za Aleksu
Aleksa- 5 poena za Skaja
Boris- 5 poena za Sneki
Sara - 5 poena za Sneki
Šašić - 5 poena za Saru
Ana - 5 poena za Sneki
Knez - 5 poena za Borisa

Imitacije za sledeću emisiju: 

Aleksa Jelić - Bijonse
Goca - Cane iz Brejkersa
Ana - Zaz
Tamara - Laka
Sara - Majli Sajrus
Šašić - Oliver Dragojević
Knez - Kemal Monteno
Skaj - Robin Tik
Boris - Bajaga
Sneki - Ana Bekuta