1. sezona

Tvoje lice zvuči poznato - 8. epizoda

Pobednica 8. epizode je Goca Tržan koja je maestralno ispunila svoj zadatak. Njena imitacija Kristine Agilere oduševila je žiri, ali i kolege, pa je Goca zasluženo pobedila prvi put od početka takmičenja.
27.11.2013. - 20:16h
Članovi žirija / Arhiva Prva TV
Članovi žirija / Arhiva Prva TV

Kao i svake subote, druženja, komentari žirija dobri i loši se nastavljaju. Sergej Trifunović, kao specijalan gost žirija se pridružio čuvenoj trojci, nestrpljivo iščekujući početak muzičkog spektakla. 

Nakon predstavljanja novog člana žirija, usledilo je podsećanje na prethodne transformacije učesnika.

 

Goca Tržan / Arhiva Prva Tv
Goca Tržan / Arhiva Prva Tv

Goca kao Kristina Agilera

Večerašnji šou otvorila je Goca Tržan spektakularnim nastupom i numerom Kristine Agilere „Show me how you Burlesque". Fantastična energija, moćan glas, originalna scenografija i sjajni plesači podigli su publiku i žiri. Sergej je bio oduševljen baš kao i Goca koja je rekla da je konačno dočekala svojih tri i po minuta i to u koži žene s obzirom da su joj do sada zapale uglavnom muške uloge. "Bez komentara sam. Digla si letvu visoko, ne znam šta će da rade ovi posle tebe" prokomentarisao je Sergej, specijalni član žirija koji je Gocin nastup pozdravio vriskom. "Presrećna sam zbog tebe i ove predivne numere koju si izvela" dodala je Marija. Katarina je takođe bila oduševljena, a Ivan je rekao da je Goca ostavila jak utisak na ceo žiri "Ti jesi bila malo bucnuta Kristina Agilera i ovo je bio tvoj najbolji nastup do sada, omogućio ti je da iskažeš sve svoje talente, bilo je perfektno".

 

 

Skaj Vikler / Arhiva Prva TV
Skaj Vikler / Arhiva Prva TV

Skaj kao Aki Rahimovski

Sledeći nam se predstavio prošlonedeljni pobednik, Skaj Vikler, koji je vrhunski skinuo Akija Rahimovskog. Divna intepretacija balade "Jesen u meni" i romantični ples baletskih igrača nikoga nisu ostavili ravnodušnim. "Imao sam tremu jer je jedan od takmičara moj prijatelj, a obećao sam da ću biti surov i da neće biti ni po babu ni po kečevima. I vrlo sam zadovoljan" rekao je Sergej i uputio malu zamerku na tremolo u kojem kod Akija ima malo više patosa i da bi možda Skaju više legao Dado Topić. Najveća njegova zamerka odnosila se na bradu koju su maskeri napravili, jer takvu bradu Aki nema. "Mene si podsetio na Akija i vokalno, meni je ovo bilo super, ti si bio fenomenalan i još jednom si pokazao da si sjajan pevač" rekla je Marija, a sa njom se složila i Katarina. "Već nekoliko puta sam rekao koliko me iznenađuješ svojim nastupima, ovde ti je falila samo moja visina da bi bio kao Aki Rahimovski, meni ni maska nije bila loša. Prezadovoljan sam kako si večeras zvučao i izgledao" zaključio je Ivan.

 

 

Sara Jovanović / Arhiva Prva TV
Sara Jovanović / Arhiva Prva TV

Sara kao Šakira

Atmosferu je u potpunosti zapalila Sara Jovanović kao vatrena Šakira. Stas, glas i zavodljivi ples kolumbijske zvezde, Sara je verno dočarala. "Odličan nastup Saro, umetnost je odigrati Šakiru na taj način. Ti si skunula njenu boju glasa što je teška stvar, a posebno što si te pokrete tako dobro uradila" prokomentrisala je Katarina. "Ovde sam najviše dobio osobu koja se imitira. Stvarno sam fasciniran kako si je skinula i imala si istu boju glasa kao ona. I što se plesa tiče, tvoja karlica mi zvuči poznato. Ne znam šta bih više rekao osim da ćemo imati dugu i tešku noć" rekao je Sergej. "Dokazuješ sve više da si jedan ozbiljan perfomer" dodala je Marija. "Mislim da je svaki sekund bio potpuno perfektan, posebno ako uzmemo u obzir koliko ti ne voliš te stvari, mešanje, tverkovanje i ovo i ono, uspela si to da pobediš u sebi i ja ti čestitam, nastup je bio perfektan", rekao je Ivan.

 

 

Ana Kokić / Arhiva Prva TV
Ana Kokić / Arhiva Prva TV

Ana kao Kaliopi

Ana Kokić dobila je još jedan težak zadatak. Kaliopi i pesma "Bato" izazov su za svakog pevača ali Ana se i pored problema koje je imala sa glasom prošle nedelje, odlično snašla. Ana je iskreno priznala da je imala tremu. "Anin nastup je bio perfektan. Meni je drago da vidim da si ponovo u formi" rekao je Ivan. "To jeste užasno teška pesma, voleo bih je čujem u savršenoj verziji kada ti je glas potpuno odmoran, nažalost" prokomentarisao je Sergej. Katarina i Marija su pohvalile Aninu interpretaciju "Bravo, svaka čast".  

 

 

Aleksa i Tamara / Arhiva Prva TV
Aleksa i Tamara / Arhiva Prva TV

Tamara i Aleksa kao Majkl Džekson

Scenu su potom preuzela dva Majkla Džeksona, Tamara Dragičević i Aleksa Jelić. Miks najvećih hitova kralja popa, fantastična koreografija i sjajni plesači, kreirali su sjajnu energiju na sceni. Žiri je upotpunio atmosferu sa maskama zombija tokom izvođenja numere Triler. I pored povrede butnog mišića, Tamara je kao pravi profesionalac odigrala čuveni Moonwalk. "Gledajući vas, bila sam jako zadovoljno što sam prihvatila učešće u ovom projektu, srećna sam što sam deo toga. Svaka vam čast kako ste zajedno funkcionisali. Tamara, nisam ni primetila da si imala problem" prva je komentarisala Katarina. Marija je pohvalila i pevanje i glas oba takmičara. Sergej: "Sve teži i teži posao imamo" i uputio sve komplimente Aleksi za ples. "Ovo je bilo u rangu Mulen ruža iz prošle epizode i zaista ovo počinje da liči na izuzetno dobro pozorište gde se izvode fantastični mjuzikli. Pevali ste super, a igrali ste super na kvadrat" rekao je Ivan.

 

 

Knez / Arhiva Prva TV
Knez / Arhiva Prva TV

Knez kao Saša Matić

Nakon štikli, Knez ponovo u koži muškog izvođača, ovog puta Saše Matića, a pevao je predivnu baladu "Kad ljubav zakasni". "Još jednom si pokazao koliko si fantastičan pevač. Meni je bilo super i emotivno" rekao je Ivan i dodao da mu je ovo jedna od najdražih Sašinih pesama. Katarina je takođe uživala u Kneževoj interpretaciji. "Ja sam i suzu pustio, bez zezanja. Ne slušam narodnu muziku, ne pamtim da me je neki narodnjak ovoliko dirnuo. Od danas sam veliki fan Saše Matića, a ovo što sam video, mogu da kažem da si večeras moj favorit" bio je oduševljen Sergej. Po Mariji, Kneževo pevanje je uvek savršeno i perfektno.

 

 

Boris Milivojević / Arhiva Prva TV
Boris Milivojević / Arhiva Prva TV

Boris kao Ana Kokić

Usledila je prava poslastica, Boris Milivojević kao Ana Kokić (numera "Idemo na sve") koja je kroz osmeh prokomentarisala "Ovo je moj najbolji nastup do sada". Osim urnebesne imitacije, svima su zapale za oko Bokijeve napućene, jarko crvene usne. Petar Strugar dobio je poljubac u obraz nakon čega su se silikonske usne raspale. "E nije lako, odlepile su se iznutra" objašnjavao je Boki dok ih je skidao. "Ti si jedan od najvećih šoumena koje sam imao prilike uživo da gledam i ostajem pri tom stavu. Kada je za tebe zadatak dovoljno interesantan, ti maksimalno uđeš u to i pokidaš. Toliko sam oduševljen tvojim talentom, ovo je bilo tih sto grama zabave koje mi je falilo do ovog trenutka" prokomentarisao je Ivan. "Svaki tvoj pokret je bio originalno skinut i ono što mi se svidelo jeste da se dobro osećaš u tome, u smislu da nisi imao barijeru koju ljudi imaju kad treba da budu žena, naročio seksi žena na sceni" primetila je Katarina. "Boki i ja smo bili cimeri na Akademiji, međutim nisam znao da imam cimerku sve vreme, inače bih drugačije razgovarao sa tobom. Da postoji kao na Sterijinom pozorju nagrada za bravuru, dobio bi je" rekao je Sergej.  

 

 

Sneki / Arhiva Prva TV
Sneki / Arhiva Prva TV

Sneki kao Silvana Armenulić

Sneki je nastupila pesmom „Noćas mi srce pati" od Silvane Armenulić. Sergeju se dopalo kako je to Sneki iznela, toplo i divno iako je želeo da čuje možda neku težu pesmu poput „Rane moje". „Užasno je teško pevati Tomu Zdravkovića i Silvanu, zato što kod njih nema ni jednog jedinog trilera, samo vibrato, e tu se malo potkradoše trileri" stručan i konkretan je bio Sergej. Katarina je pohvalila Sneki da izgleda kao prava diva. Ivan ništa nije zamerio Sneki i zahvalio joj se što je uživao u lepoj pesmi i pevanju.

 

 

Željko Šašić / Foto: Arhiva Prva TV
Željko Šašić / Foto: Arhiva Prva TV

Željko kao Milan Mladenović

Šou je zatvorio Željko Šašić imitacijom Milana Mladenovića („Ti si sav moj bol"). Željko je dao sve od sebe da glasom i izrazom dočara legendarnog rokera, ali Sergej nije bio zadovoljan: „Ti si razvalio Acu Lukasa i Boru Čorbu, ovo nisi razvalio. Ovo nije loše ali sigurno slabije od svih tvojih dosadašnjih izdanja, to je moje skromno mišljenje". "Nisi toliko bio veorodostojan u nastupu i nije lako imitirati Milana, ali sviđa mi se što si radio ovaj zadatak iako to nije tvoj teren. Iako nisi bio potpun, lepo je da neki današnji klinci vide ko je bio Milan Mladenović i EKV jer su te pesme skoro nepoznate među novom generacijom" nadovezala se Katarina. „Mislim da je previše fanova EKV-a večeras za ovim stolom da bi ovo moglo da nas fascinira. Dok si svirao gitaru, tu si potpuno skinuo Milanovu gestikulaciju. Nije uopšte lako pevati njega, ti si sve vreme imao borbu između Željka Šašića i Milana Mladenovića" dodao je Ivan. Mariji se za razliku od ostalih članova žirija, dopalo kako je Željko izneo svoj zadatak i da joj je u potpunosti dočarao Milana.  

Pre Katarininog glasanja, Sergej je apelovao da se nagrada dodeli maloj Uni Savić kojoj je neophodna transplatacija koštane srži. On je zamolio i gledaoce da se pridruže akciji jer je intervencija hitna - sms: 2205 ili žr: 205-9011005219862-38. Podsećanja radi, Ana Kokić je takođe nakon pobede, nagradu dodelila upravo Uni. Ivan Ivanović se odmah priključio Sergejevom apelu i lično donirao još 100.000 dinara porodici Savić.

Kako je glasao žiri?

Sergej trifunović
Željko - 2
Aleksa - 3
Tamara - 4
Ana - 5 
Sneki - 6 
Boris - 7 
Skaj - 8 
Goca - 9
Sara - 10
Knez - 12
Marija Mihajlović
Željko - 2
Skaj - 3
Ana - 4
Sneki - 5 
Knez - 6
Aleksa - 7
Tamara - 8
Sara - 9
Boris - 10
Goca - 12
Katarina Radivojević
Željko - 2
Skaj - 3
Ana - 4
Knez - 5
Sneki - 6
Aleksa - 7
Tamara - 8
Sara - 9
Boris - 10
Goca - 12
Ivan Ivanović
Sara - 2 
Željko - 3
Skaj - 4
Ana - 5 
Sneki - 6
Knez - 7
Aleksa - 8
Tamara - 9
Goca - 10
Boris - 12

 

Kako su glasali takmičari?  
Goca : Borisu pet poena
Skaj: Goci pet poena
Sara: Borisu pet poena
Ana: Borisu pet poena
Sneki: Sari pet poena
Željko: Tamari pet poena
Boris: Sara pet poena
Knez: Goci pet poena
Aleksa: Goci pet poena
Tamara: Goci pet poena

Imitacije za sledeću nedelju:
Željko imitira Sneki
Ana - Fergie
Skaj - Dino Dvornik
Sneki - Karolina Gočeva
Aleksa - Nataša Bekvalac
Knez - Mary J Blige
Tamara - Joel Grey
Sara - Liza Minnelli
Boris - MC Hammer
Goca - Bono Vox