3. sezona

1. epizoda

Treća sezona TLZP POČINJE! Sjajni takmičari, fenomenalne vizuelne transformacije, izuzetni nastupi i briljantne vokalne imitacije!
06.03.2016. - 20:55h
Žiri je spreman
Žiri je spreman

Najhumaniji i najpozitvniji šou “Tvoje lice zvuči poznato” startovao je sjajnim imitacijama!

Katarina Ostojić Kaja

Treću sezonu TLZP otvorila je Kaya imitacijom Pink
Treću sezonu TLZP otvorila je Kaya imitacijom Pink

Probila je led i to veoma zahtevnom koreografijom i numerom svetske zvezde Pink – “Raise your glass”. Svi su zadržali dah dok se Kaja prevrtala u vazduhu, izvodila vratolomije i skakala do plafona. Pri tome, njen sjajan glas je sve vreme glatko pratio ritam, bez i jedne greške.

„Živa sam, to je najbitnije“, rekla je zadihana Kaja voditeljki Mariji po završetku numere i dodala:

“Pitala sam da li se šale kad sam dobila zadatak i uzeću ovo kao reper šta sve mogu rekla” je Kaja u svom predstavljanju u kojem je istakla da je prekretnica u njenoj karijeri učešće u Velikom bratu. Priznala je da je veliki tremaroš protiv koje ima svoj lek: “Najbolji lek za tremu i cirkulaciju je jedna rakijica”.

Celokupan žiri je bio oduševljen Kajinom imitacijom.

Ana Kokić: “Ovo je bilo sjajno. Jako je teško nastupiti prvi, naročito ovakvim nastupom. Skidam kapu”.

Ivan: “Bio je izuzeatn nastup, ovo će biti ozbiljan spektakl, svaka čast, bila si odlična, bravo”.

Vlado: “Moram da priznam da je bilo šokantno za početak i da nisam ovo očekivao. Oduševljen sam kako ste izveli sve to, ovi ljudi su te jako dobro pratili. Ti očigledno svašta nešto možeš. Svi komplimenti”.

I Bane je bio oduševljen: “Svaka čast, nisam ništa manje očekivao. Fenomenalan nastup i nije moglo bolje za otvaranje treće sezone, bilo je spektakularno”.

Nikola Rokvić

Maestralni glas Nikole Rokvića
Maestralni glas Nikole Rokvića

Usledilo je još jedno oduževljenje i kolektivno “ježenje” u studiju. Momak koji je briljirao na probama izazvao je pravu eksploziju emocija – Nikola Rokvić i njegova interpretacija numere “Rođeni”, Kaliopi.

U svom profilu, Nikola je priznao da su ga u osnovnoj školi zadirkivala deca zbog oca pa je imao neku odbojnost i nije želeo da ide na časove muzičkog. Voleo bi da imitira nekog operskog pevača. Biće mu najteže da glumi žensko: “Imaću problema sa drugarima iz bloka”, našalio se Rokvić i dodao nakon izbora prve imitacije: “Ali prvo pa žensko, dugačka je haljina pa neću morati da se brijem. Veliki izazov da imitiram takvu damu i veličanstvenu pevačicu”.

“Ovakvu emociju još niste osetili” rekla je Marija po završetku imitacije.

"Konačno jedna žena koja je viša od tebe", našalio se Nikola sa Marijom Kilibardom.

Ivan: “Ne znam šta će ti otac reći kada te bude video. Fasciniran sam pevanjem, oduševio si me. Drago mi je da si oslobodio ženu iz sebe, ovo je bilo fenomenalno”.

Vlado je takođe pohvalio Nikolu kako je otpevao: Ako Marinko sada gleda da mu kažem da se ne potresa sve će biti kao nekada."

Bane: “Ti si potpuno razneo binu. Takvo pevanje i gestikulacija, zaista fascinantno”.

Ana, koja je i sama u prošloj sezoni imitirala Kaliopi, rekla je da se prilično namučila ali da je Nikola to sa lakoćom izneo i podvukla da je pevao iz ženskog tonaliteta što je za svaku pohvalu.

Halid Muslimović

Halid se našao u ulozi svog jarana Alena Islamovića
Halid se našao u ulozi svog jarana Alena Islamovića

Na scenu je stupio Halid Muslimović. Predstavio se kao pevač ljubavnih pesama.

“Moj zaštitni znak su plavi čuperak i hitovi. Ovo je izazov, ako se nađem na štiklama, možda bude i padanja ali to je sve šou. Ovo je šou koji je na dobrom glasu i ima dobru gledanost i prvi put se nalazim u jednoj ovakvoj ulozi”, rekao je Halid u predstavljanju, a za izbor imitacije dodao je “Alen Islamović, moj jaran”.

Prva numera za Halida je “Tebi je lako”. Isprva, Halid je na sceni bio sam, a potom su mu se na bini pridružii vozači motora i naravno, usledila je baš takva numera “Motori”.

Bane Mojićević je pohvalio celokupan nastup: “Vrlo smelo. Efekto, pogotovu motori. Zaista odlično”.

Vlado: “Slabi su motori bili za ovu stvar”, našalio se Vlado i izrazio želju da se ozbiljno upozna sa Halidom te je izašao na scenu i nakon upoznavanja rekao: “Bešlića znam ali sada znam i prvog Halida”.

Ivan: “Malo mi je neobično da vas gledam u rok jakni i stom frizurom ali uspeli se te izgledate smešnije od Alena što nije lako. Veliki trud i ja vas ipak čekam u drugim numerama”.

Ana je takođe uživala u Halidovoj interpretaciji i pohvalila masku: “Alen Islamović pun pogodak!”.

Ivana Peters

Ivana Peters odlično je imitirala Biseru Veletanlić
Ivana Peters odlično je imitirala Biseru Veletanlić

Ivana Peters je odlučila da učestvuje u šouu jer je želela da vidi koliko može da pomeri granice. Najveća podrška joj je ćerka Sara.

Osvrnula se i na zdravstveni problem, infarkt koji je nedavno imala pa sada može i da se našali na taj račun. Njen zadatak je Bisera Valentalić i pesma “Zlatni dan”. Za jedan od najboljih vokala na ovim prostorima, ovo i nije bio mnogo težak zadatak.

Bane: “Skoro pa kao originalna Bisera, fenomenalna, maska je sjajna”.

Vlado: “Toliko mi je drago da te vidim i što si sa nama. Ti ćeš sigurno u kosmos sa svojim sposobnostima”.

Ivan je dodao da je bio oduševljen kada je čuo da ća Ivana biti jedan od učesnika u ovom šou program: “Iskrena radost što ću te slušati uživo. Ne razumem se u pevačku terminologiju, ali u mom kraju se kaže da si pevala tako kao da se sprdaš sa svima. Ovo je inače jedna od meni najdražih pesama tako da je bilo multizadovoljstvo”.

Ana Kokić se rasplakala tokom Ivaninog pevanja: “ Obećala sam da neću pusititi suzu ali nisam izdržala”.

Ivana joj je odgovorila da će se potruditi da je nasmeje u ovom šou ubuduće.

Neša Bridžis

Neša Bridžis kao Mitar Mirić
Neša Bridžis kao Mitar Mirić

Nakon nežnih, toplih emocija, usledila je prava zabava, nastup stand-up komičara Neše Bridžisa koji je imitirao Mitra Mirića. Za sebe kaže da uvek ima tremu pred nastup I kada neko kaže drugačije, laže. Njegov posao je da zasmejava ljude. Smatra da liči na Novaka.

Na sceni su zablistali šjokičasti sako, nindže, leteće balerine. Neša se baš potrudio sa skine Mitrove trilere i pokrete, a sve je iz publike pomno pratio glavom i bradom pevač Mirić koji je potom izašao na binu i pridružio se Neši koji je otpevao dve numere, čuvenu “Ne može nam niko ništa” i “Doberman”. Mitru se veoma dopala imitacija.

Ko je ovde pravi Mitar?
Ko je ovde pravi Mitar?

Ana: “Super je bilo, super si skinuo sve pokrete, pevanje”.

Ivanu je malo zvučalo kao karaoke pevanje ali da su pokreti bili original Mitrovi.

Vlado je dodao da mu je mnogo dve institucije za jedno veče: “Prvo je došao Halid pa onda Mitar, dve legende, meni je previše ali bilo je strava. Morate dobro da me iznenadite sledeći put”.

Bane: “Prve dve strofe si pocepao, refren intonativno malo slabiji ali podigao si publiku na noge, drži se”.

Ana Grubin

Ana Grubin imitirala je Dejvida Bouvija
Ana Grubin imitirala je Dejvida Bouvija

Ana Grubin smatra da je najveći uspeh u karijeri da budeš srećan , a za nju je to period kada je radila “Leteći start”.

Priznaje da je prestrašena zbog učešća u šou “Tvoje lice zvuči poznato”.

Ipak, pokazalo se da nije bilo potrebno da se toliko plaši, njena interpetacija legendarnog pop pevača Dejvida Bouvija u numerama “Space Oddity”/”Heroes” veoma se dopala žiriju i publici.

Ana Kokić: “Definitno najprijatnije iznenađenje u ovom šouu, bila sam iznenađenja njenim pevanjem i uopšte nemoj da imaš tremu. Sada će sve biti mnogo lakše. Opustii se”.

Ivan: “Meni je bilo dobro, ličiš na Dejvida Bouvija imala si dobru energiju tako da je tebi bilo lako da ovo izvedeš”.

Vlado: “Sve pohvale. Suviše volim Dejvida Bouvija pa mi je teško da komentarišem. Odličan je tvoj nastup. Vreme ti ništa ne može, izgledaš super kao pre sto godina”.

Bane: ” Meni se dopalo, lepo je izgledalo. Dala si sve od sebe. Lepo i za oko i za uho”.

Sledeći nastup imaće...

Slavica Ćukteraš

Vesna Zmijanac ili Slavica Ćukteraš? Ko je ovo?
Vesna Zmijanac ili Slavica Ćukteraš? Ko je ovo?

Slavia Ćukteraš, jedna od učesnica oko koje se podigla najveća prašina. Kaže da ima četiri abuma iza sebe ali i da ne zna otkud ona u ovom šou.

“Ne znam u šta sam ušla”, rekla je kroz osmeh Slavica u predstavljanju i dodala: “Ne vidim ništa u ovom projektu negativno, vidim sreću”.

Njen zadatak je Vesna Zmijanac i numera “Da budemo noćas zajedno” koju je pisao Bajaga.

Slavica je dala sve od sebe da dočara živu legendu folk muzike:

“Najteže mi je bilo da pevam sa ovim plastičnim usnama. Vesnu je jako teško skinuti, nikada ranije nisam imitirala, bilo me je blam tako da sam sada probila led”, iskrena je bila Ćukteraš.

Vlado: “Dopao mi se nastup, ušla si u ulogu… Jedino imam malu zamerku za maskere. Više ličiš na Gocu Lazarević ali nema veze, vrhunska je maska. Super si bila”.

Baneta je više podsetila na Merlinku sa nekoliko kubika, gore dole: “Znam da jako dobro imitiraš koleginice, Ceca bi ti legla. U pokretu si bilna identična, boja glasa nije bila ista, to znaš i sama, ali sveukupno jako mi se dopalo. Držim ti pesnice”.

Ivan: “Uvek je u prvom nastupu bitno probiti tremu, verovatno je to bila i tvoja najveća briga. Čestitam ti početak ovog šoua”

Ani se takođe dopala imitacija s tim što bi Kokićeva Slavici namenila nešto življe jer je Slavica poznata po energiji i da je za nju ovo bio lagan zadatak.

Dara Bubamara

Dara Bubamara počela je nežno...
Dara Bubamara počela je nežno...

Dara Bubamara, pevačica folk muzike ili r’n’b folk muzike – “non- stop izabacujem samo hitove. Jedan je život, idemo, samo ludilo. Budem i jako gadna kad neko hoće da me gazi, baš sam se zagrejala za ovaj šou, biću ludilo”, kaže dara u svom profilu.

Dara je najmanje vremena imala za pripremu, a imala je jednu od najzahtevnijih koreografija sa nastupa svetske pop pevačice Dženifer Lopez “Feel the light /Booty”. Dara se odlično snašla i perfektno izvela obe numere uz fantastične specijalne vizuelno-muzičke efekte.

... A onda je Dara pokazala i seksi stranu Dženifer lopez
... A onda je Dara pokazala i seksi stranu Dženifer lopez

Vlado: “Što se tiče tebe Rado, stvarno si se baš potrudila. Bila si baš posvećena i sviđa mi se što si bila bez maske i nema potrebe da se maskiraš, ti si zmaj.”

Bane: “Scenografija je impozantna ali najveći utisak je ples oko šipke, to je stvarno neprocenjivo”.

Ana: “Momci su veoma duhoviti večeras. Ja bih malo ozbiljnije. Dara je imala najmanje vremena da se spremi, a ovo je koreografski, pored Pink, najzahtevniji nastup”.

Ivan: “Mnogo je bio lep nastup. Razni elementi su mi se veoma dopali. Kada je tip prišao sa telefonom pomislio sam: “Ne, samo to ne opet”, ali se dobro završilo na kraju. Bilo je zanimljivo, zaista smo uživali”.

Bogoljub Mitić Đoša

Smeh do suza bio je uz Đošu
Smeh do suza bio je uz Đošu

U fabrici za proizvodnju dobre zabave, smeha nikada dosta. Ovaj put se za to pobrinuo Đoša čije pojavljivanje na sceni je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom. Za sebe kaže da je glumac bez diplome.

“Sve što sam hteo, doživeo sam u karijeri”, kaže Đoša. Za svoj zadatak kao ženu na štiklama kaže da će sigurno biti interesantno: “Neko voli i takve žene”, duhovit je Đoša.

Usledio je pravi spektakl, ogromni Đoša u ogromnom, originalnom kostimu Verke Serduchke, u numeri „Dancing lasha tumbai“ sa Evrovizije iz 2007. godine. Sve je prštalo od dobre energije i šljaštećeg dekora.

Vlado: “Bravo Đošo. Ti si najbolja siko kugla, majke mi. Nisam nikada video uživo ogledalo koje tako đuska I ponaša. Ne sumnjam da ćeš na još iznenađivati.”

Ivan: “Poslednje što sam želeo da vidim je taj broj 69 na tvojim leđima. Odlično si odradio. Zvanično si veća žena od Kilibarda”

Bane je dodao da je do pola nastupa bio zabezeknut, a da je onda razvukao širok osmeh: “Svaka cast”

Ana je takođe uživala u Đošinom nastupu i ismejala se te veruje da ćemo mu se smejati i ubuduće.

Danijel Kajmakoski

Danijel Kajmakoski kao Džiboni
Danijel Kajmakoski kao Džiboni

Mladi momak koji je omiljen među tinejdžerima, Danijel Kajmakoski, najponosniji je na pobedu u X faktoru, pesmu koju je napisao I komponovao za Karolinu Gočevu – “Više se ne vraćaš”, duet sa Željkom i takmičenje na Eurosongu.

Ukoliko bude u uloži žene, Danijel spremno odgovara:

“Mislim da ću da budem odlična riba!”.

Ipak, prvo pa muško- Džiboni i predivna pesma Miraku.

Makedonac je bio iskren:

“Bilo je teško snaći se u ulozi Džibonija”.

Ivan: “Skinuo si svih šest pokreta koje Džiboni pravi”, rekao je kroz smeh Ivan I dodao: “Ti si strašan pevač i meni je zvučalo super”.

Bane: “Meni je sveukupno jako prijatno, Danijele svaka čast. Glas nije zvučao baš kao Džibonijev ali bilo je super”.

Vlado: “Ti si daleko kvalitetniji pevač nego što je ova numera tražila od tebe.Isto kao kada sam Ivanu slušao. Vama trebaju numere u kojima možete da pokažešte šta umete. “

Ana: Ja mislim da je u strofama zvučao kao Džiboni, a u refrenima kao Danijel. Sve u svemu super”

Nakon deset numera usledilo je glasanje žirija:

Bane:

Bane Mojićević
Bane Mojićević


2 Neša Bridžis
3 Halid
4 Anu Grubin
5 Dara
6 Đoša
7 Slavica
8 Danijel
9 Kaya
10 Ivana Peters
12 Nikola

Vlado:

Vlado Georgiev
Vlado Georgiev

2 Neša Bridžis 
3 Đoša
4 Halid
5 Slavica
6 Danijel
7 Dara
8 Ana
9 Kaya
10 Ivana
12 Nikola

Ivan:

Ivan Ivanović i Ana Kokić
Ivan Ivanović i Ana Kokić


2 poena za Nešu
3 Halid
4 Slavica
5 Đoša
6 Danijel
7 Ana
8 Dara
9 Ivana
10 Kaya
12 Nikola

Ana:

Ana Kokić
Ana Kokić

2 Neša
3 Slavica
4 Đoša
5 Ana
6 Halid
7 Danijel
8 Ivana
9 Kaya
10 Dara
12 Nikola

Potom su i takmičari glasali:

Kaya je dala 5 poena Nikoli
Nikola – 5 za Kaju
Halid - 5 poena za Kaju
Ivana - 5 poena Nikoli
Neša – 5 poena Kaji
Ana - 5 poena Nikoli
Slavica - 5 poena Kaji
Dara - 5 poena Nikoli
Đoša - 5 za Nešu
Danijel - 5 Nikoli

Nikola Rokvić pobednik prve epizode

Nikola će prvi ove sezone dodeliti 1000 evra u humanitarne svrhe
Nikola će prvi ove sezone dodeliti 1000 evra u humanitarne svrhe

Nakon konačnog zbira poena žirija i takmičara, pobednik prve epizode šoua “Tvoje lice zvuči poznato” je Nikola Rokvić koji je nagradu u iznosu od 1000 evra namenio udruženju “Čika boca” - udruženje roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele od malignih bolesti.

Nikola je samo kratko prokomentarisao pobedu:

“Nismo došli da se takmičimo već da imitiramo i pomognemo”.

Imitacije za sledeću epizodu:

Neša će biti Eminem
Halid – Stoja
Đoša – Knez
Slavica – Kerber
Ana– MØ
Danijel – Bruno Mars
Dara - Rambo Amadeus
Ivana – Paloma Faith
Kaya – Rihanna
Nikola –Marinko Rokvić

Pobednik se nasmejao na novi izazov i dodao:

“Biću tata stvarno”.