Epizode

TLZP 1. epizoda - Pobednički tim Željko Šašić i Knez

Posle četiri nezaboravne sezone, dugo smo i nestrpljivo čekali novu sezonu omiljenog TV šoua „Tvoje lice zvuči poznato“.

Prepričavali smo i sećali se najluđih momenata, najboljih imitacija, najdražih takmičara, koji su nas ostavljali bez daha, zbog kojih smo se smejali do suza, ali i plakali... Poredili smo sezone, koja je bila najbolja, koju smo najviše pamtili... I evo, produkcijski tim je odlučio da konačno oceni koja je sezona bila najbolja. Kako? Tako što su okupili za gledaoce sve one koje su najviše voleli i čije su nastupe najviše prepričavali. Iz prethodne četiri sezone, po dva najbolja takmičara. Četiri sezone, četiri tima po dva takmičara. Osam miljenika publike ali i produkcija je izabrala dva iskusna takmičara, dva svoja favorita.

04.10.2019. - 19:00h
Neponovljiva i prelepa Marija Kilibarda
Neponovljiva i prelepa Marija Kilibardafoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Tim produkcije: Nenad Knežević Knez i Željko Šašić, tim 1. sezone: Ana Kokić i Aleksa Jelić, tim 2. sezone Katarina Bogićević i Dragan Kojić Keba, tim 3. sezone: Ivana Peters i Daniel Kajmakoski i tim 4. sezone: Edita Aradinović i Nenad Pagonis.

Dubravka Mijatović, Uroš Đurić, Dušan Alagić i gostujući član žirija Goca Tržan!
Dubravka Mijatović, Uroš Đurić, Dušan Alagić i gostujući član žirija Goca Tržan!foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Ono što je novina u ovoj sezoni jeste potpuno novi sastav žriija. Stalnu trojku ovog puta čine oni čije uloge publika voli, kao i njihova dela, ali ih ne viđamo često u medijima: glumica Dubravka Duda Mijatović, slikar i glumac Uroš Đurić i muzičar, aranžer i član muzičkog tima koji priprema takmičare Dušan Alagić. Gostujući član žirija je učesnica prve sezone, kojoj su neki od učesnika vrlo dobro poznati - Goca Tržan!

Petu supersezonu TLZP spektakularno je otvorila Ana Kokić kao mega Zvezda Pink.

foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

(Prošlo je šest godina od prvog Aninog učešća u TLZP-u)

Dušan: Ana nam je svima dala skraćeni prikaz šta sve može da se očekuje u ovom šou. Ovo je bio grandiozan nastup sa tri vrlo komplikovane pesme i Ana je prošla skroz lako. Pravo za otvaranje ove sezone! Blago spektakularan nastup.

Duda: Mnogo sam srećna što je ovo prva numera. Božanstveno je bilo, sećam se numere iz prve sezone. Ovo je bilo sa takvom lakoćom, deluje sve kao ništa, a sve je mnogo teško.

Uroš: Ženo, da li postoji nešto što ti ne znaš? Molim vas aplauz. Što bi rekao jedan moj drug – „bio sam svugde, radio sam svašta, svako mi je bio dobar drug“ ali ovo je nešto što nisam doživeo. Snimao sam mnogobrojne filmove, bio na svetskim izložbama, gledao vrhunske perforermere. I pri tom pesma nije tvoja, i to radiš viseći na plastičnom obruču, na visini jedne solidne trospratnice, bez falša, ne ostaješ bez daha... Sva sreća što postoji ova emisija koja može da prikaže sve vaše darove i talente jer mi nismo sredina koja može da vam omogući da budete tako spektakularne zvezde kao što to imate u sebi. Hvala ti, zaista sam impresioniran.

Goca: Ovo nije ni 15 posto tvojih mogućnosti. Mislim da ćeš tek pokazati u ovom šou programu sve do kraja. Moram nešto da ti kažem. Imaš sve razloge da budeš sigurna u sebe i da gaziš punom nogom. Nemoj da štediš ni svoje noge, ni publiku, a ni ovu scenu težinom svog koraka jer zaslužuješ da se trese scena pod tobom. Genijalna si i ja te mnogo volim i ovo je bilo sjajno naravno ali mislim da ćeš tek kako šou bude odmicao, pokazati šta sve umeš.

Drugi nastup je izazvao pravo oduševljenje kod publike. Keba je nastupio kao lepa Seve, pevajući njene dve pesme „Tridesete“ i „Gas, gas“. I pokidao je, i nastup i nogu!

foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Sve je začinila Kebina povreda koju je zadobio na probama. Ipak, želeći da snaja bude ponosna na njega, Keba je kao pravi profesionalac podneo bolove i na štiklama odigrao ceo nastup.

Marija Kilibarda se našalila na njegov račun – „U drugoj sezoni smo se šalili kada sam rekla Keba je pala, a ti si rešio da se ove sezone dokusuriš“.

„Sve vreme sam pričao pokidaću, pokudaću, i evo pokidao sam kopču“, jadao se Keba. „Da vam kažem, zadovoljan sam. Ima koincidencija. Severina mi je pričala da je pre deset godina slomila nogu i da je sa štakom izašla na koncert. A zna šta mi se desilo, i sada mi je rekla, idi pokidaj to, i kopču pokidaj. Ovo mi je sigurno najteža uloga ipak je trema zbog svih okolnosti ali ljudi, značila mi je vaša podrška. Znam da nisam briljantan“.

Uroš: Podsećao me je svojom snagom na Lepu Brenu, seksipilom na Severinu ali kada bi morao da biram između tebe i Sevea izbaravo bih tebe. Toliko si bio zanosan, toliko si dobro pevao, tako si držao sve pod kontrolom čak i kada je izgledalo da će se sve raspasti, da sam ja potpuno fasciniran. Ti si šoumen kakav se retko viđa. Prvi put te gledam u životu, gledam te u ulozi koji ti je potpuno strana i svaka ti čast.

Goca: Moram ti reći da si na trentuke izgledao bizarno ali genijalno. Keba sto posto nema dlake na nogama, sigurno je sve uradio. I usta su ti top, moraš da me pošalješ. Nokti su ti vrhunski i prstenje, sve si nabacio... Ti si bio spektaluran, uradio si sve što je trebalo da nas ludo zabaviš. Znala sam da si uradio depilaciju.

Keba se pohvalio da je uradio sve kako bi dočarao Severinu – skinuo brkove (drugi put u životu), uradio depilaciju, nalakirao nokte i đuskao na štiklama: „Olja je uradila depilaciju, a ja kad skinem brkove i bradu izgledam kao da imam upalu pluća, kaže Keba i dodaje da ga lekari kad je išao na šivenje rane, nisu prepoznali bez brkova.

Duca: Uopšte ne bih rekla da je bilo kakva povreda, da mi niste rekli pojma ne bih imala. Svaka čast na profesionalizmu da se sve odradi u takvom stanju. Uvek je nezahvalno imitirati žene ali kad se to radi do kraja i kada se čovek tako zabavlja i lepo mu je dok to radi, onda je i nama ovde lepo, onda se i mi lepo zabavljamo, i mi smo se divno zabavili.

Keba: Ti si jedino lepo rekla, nisi me kudila, nisi me hvalila, evo ti cipela na poklon.

Dušan: Naša lepa Keba je bila ranjena ali je bila toliko preslatka, i tako se trudila. Znao sam da je Keba bila ranjena. Gledao sam sa malim strahom da li ćeš da izguraš ali bilo je super. Ako se sada nisi dokazao kao najbolji svekar, ne znam kad češ. Mislim da bolji svekar ne može da se ima od Dragana Kojića Kebe tj. od Dragana Kojića Seve.

Emotivan nastup Ivane i Pagonis oduševo je publiku i žiri.

foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Duda: Preeedivni ste!! O Ivaninom glasu je besmisleno da ja nešto pričam. Gledam glumački. To je toliko bilo božanstveno i skinuli ste njihove poglede, intimu, pokrete, bilo je zadovoljstvo. Ja ne znam da li postoji nešto gde ti Ivana loše otpevaš. Božanstveni ste bili, pevački savršenstvo, glumački takođe.

Goca: Meni se izuzetno dopalo, što si Ivana baš skidala boju glasa. Mislim da je bespredmetno da komentarišem pevanje, bili ste odlični. Pagonis je vrlo talentovan. Dominirao si večeras. Uz dužno poštovanje prema svima, odmah ću da kažem, za mene je Ivana večerašnji pobednik. Svi ste dobri pevači, treba što više da se zabavljate i imitirate i karikirate, što ste vi grđi, nama ste zabavniji. Tako da se slobodno nagrdite. Tebe su Ivana baš nagrdili večeras.

Dušan: stvarno sam se rastopio kao sladoled od emocija. Jako mi je drago što je Nenad tako lepo pevao što nije lako pored Ivane. Ivani je ovo baš leglo. Čast mi je da čujemo ovakvo izvođenje u prime time-u. Jedna strana ovog šoua je da zabavi ali postoji taj trenutak da osetimo i nešto umetnički i bilo je jako lepo.

Uroš: Nenade bio si mi nestvaran, s ozbirom da si slično meni neko ko je pao s Marsa - ja sam pao s Marsa na film, a ti na estradu. Ne samo da si preživeo nego digao na jedan nivo koji je do te mere ubedljiv da sam ja bio zblaznut, ne samo umećem glume. To zaista jeste bila gluma. Vas dvoje ste delovali do te mere ubedljivo da je to za mene bilo zaprepašćujuće, da sam bio ganut. Vi ste uradili nešto što je bilo na nivou nadrealnog. Ivana, nisam te prepoznao. Sva pohvala maskerima koji su uspeli da te odvoje od same sebe i pretvorili u Lady Gagu. Izgledaš i zvučiš kao Lady Gaga. Dinamika koju si imala je bila zastrašujuća i svaka ti čast.

Edita je nastupila kao prošlogodišnje učesnica Evrovizije sa Kipra – Eleni Foureira. Seksepilan nastup oduševio je najviše muški deo publike.

foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Dule: Koliko je talentovana za sve, pevanje, igranje, scenu i koliko deluje neustrašivo na toj sceni. A strašan je perfekcionista, i oko svega se plaši, da li će uspeti da odigra, otpeva, a super uradi sve. Pretalentovana devojka.

Duda: Slušaj, ja ne znam kako je ovim muškarcima. Ti si toliko lepa, toliko zgodna, lepo igraš, lepo pevaš da to ne može da se izdrži. Toliko voliš scenu i scena tebe i vidi se da uživaš u tome i to je mnogo lepo da se gleda. Ne znam ko je ova ženu koju si imitrala nije ni važno. Pune oči scene, pune uši...

Uroš: Ono što ti imaš i što je tvoj najveći kvalitet, je upravo ono što svi mislie da je problem sa tobom, a to je što ti deluješ kao da si obična devojka iz susedstva, a onda se popneš na binu i pretvoriš se u olimpsku boginju ... meni je jako žao što u ovoj sredini, zabavna muzika nema onaj tretman kada sam ja bio glumac, jer biste vi bili tolike zvezde da ne bismo mogli da dopremo do vas i ja vam se svima iskreno divim.

Goca: Reci ću ti isto što i Ani, gazi punom nogom da se trese sve. Ja te vidim pošto meni ništa ne promiče na sceni, vidim da si nervozna. Nema potrebe da se bojiš. Fantastična si! Fenomenalno izgledaš, pevaš! Opusti se što više i trudi se da se zabavljaš i zabavljaj se... Zato molim te nemoj da deluješ uplašeno. Ovoliki su ti oči, kao u srne, nemoj da se plašiš. Čak i da pogrešiš, mi to ne vidimo, nemamo pojma.

Usledio je još jedan spektakl, Knez i Aleksa Jelić kao Zorica Brunclik i Vesna Zmijanac. Štikle su izdržale, a devojke blistale. Njihove probe su inače bila najposećenije tokom priprema.

Maestralno - knaz kao Zorica Brunclik i Aleksa kao Vesna Zmijanac
Maestralno - knaz kao Zorica Brunclik i Aleksa kao Vesna Zmijanacfoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Goca: Zorica Brunclik je najbolja maska ali držanje, usta, ma idemo maco molim te. Kako si skinuo boju glasa, ma sve, ali genijalno. Vesna nikad nije bolje izgledala.

Uroš: obraća se Knezu - voleo bih da izgovoriš „Ja sam rođena Beograđanka, ja sam Zorica Brunclik!“. Sve što kažem biće suvišno, čuće te ocenu. Nestvarno.

Duca: Ja sam pitala Dušana, a ko je ovo? Nisam ih uopšte prepoznala, ni jednog ni drugog. A ni glas. Meni je ovo bio original glas, origninal! Svaka čast za imitaciju! Bravo.

Dušan: ovo su bile najsmešnije probe od svih. Oduševile ste me obe. Neverovatno je na šta Nenad liči, a neverovatno je kako je počeo pesmu. A Aleksa je epski izveo pesmu Vesne Zmijanac. Bile ste odlične.

Danijel Kajmakoski dočarao je Holivud kroz Hju Džekmena.

Veliki šou!
Veliki šou!foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Goca: Danijel je uvek fantastičan pevač, večeras je dobro igrao. Meni se izuzetno svidja sve što radiš, mislim da si nevidjeno talentovan.

Uroš je osim Danijela pohvalio i sve igrače koji su upotpunili nastup i učiniii ga spektakularnim. – „Neverovano je da se sve ovo uradi za nedelju dana, neverovatno!“.

Dušan: Fantastičan pevač i veliki šoumen.

Duda: Šta da kažem kada su već sve rekli. Nije fer što ćemo mi morati da sve ovo ocenjujemo jer niko ne zaslužuje 2 poena. Sve vreme mislim o tome. Vreme je da sada promenimo pravila.

Usledio je nastup koji govori sam za sebe... Čast da imitira kralja narodne muzike Šabana Šaulića pripala je Željku Šašiću koji nas je sve ostavio bez teksta...

foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Uroš: Video sam Željka u šminkernici i istinski sam se presekao, a onda smo seli i pričali o tome kako Šaban i kada peva tugovanke, peva sa nekim čudesnim osmehom. I videti Željka kako je to skinuo, a pri pom je tonalitet bio originalan, tu uopšte nije bilo Željka Šašića, ti si čoveče zaista čudo, počev od prve epizode. Mislim da Aca Lukas neće nikad nadmašiti Acu Lukasa kojeg si ti izveo. To je ono kada kopija bude veća od orignala, tako si sada oživeo Šabana da mislim da bi tebi Šaban sam uputio ovacije. Ja sam bez teksta. To je jedan patos koji ne prelazi u patetiku, nije trivijalan, to je neverovatno sta si uradio.

Duda: Baš to što si rekao, patos koji ni jednog momenta ne prelazi u patetiku, nešto trivijalno, pretenciozno. Toliko je nađena ta boja glasovno... Ovo je bilo potpuno u originalu, svaki njegov pokret ka publici, to je to.

Goca: Meni se najviše dopalo što ni u jednoj sekundi nisam videla Željka Šašića. Imaš drugačiji vokal. Baš si sveo na meru nežnog i baršunastog glasića. Šaban i jeste tako pevao, lagano. A to je beskrajno teško raditi. I tvoj izraz lica, kako držiš usta, način na koji držiš ruke, bio si fantastičan.

Dušan: Ovo je bilo strašno pipavo jer je trebalo uraditi omaž pevaču kojeg više nema. Toliko je Željko radio na detaljima. Mislim da bi ti Šaban skinuo kapu i čestitao.

Mlada Katarina Bogićević potpuno je dočarala vatrenu kraljicu pop muzike Madonu.

foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Duda: Što se mene tiče, nema glumačkih primedbi, sve je bilo do kraja.

Dušan: Kod Madone nije stvar pevanja već neverovatne energije koja se menjala. Kaća je imala mnogo težak zadatak. Bravo.

Uroš: Ja nisam oka skidao, moram da priznam. Svako ko je bio na bini i da nastupa, i to samo stojeći ili sedeći, zna koliko je to teško, a sve ovo što si ti radila na sceni i bila u tonalitetu, a da se nije čuo ni jedan uzdah, bilo je prosto... ja ne znam odakle vi ljudi dolazite. Gledajući vas uživo, biću u ozbiljnoj drami, ovo je pakao, ocenjivati vas.

Goca: Kaća preslatka si, prava mala džepna venerica. Bila si predivna, toliko si interesantna.

Glasanje žirija:

Duda

Daniel 2

Keba 3

Aleksa 4

Pagonis 5

Ana 6

Edita 7

Katarina 8

Knez 9

Ivana 1

Zeljko 1

 

Goca:

Katarina 2

Danjel 3

Keba 4

Ana 5

Pagonis 6

Edita 7

Aleksa 8

Knez 9

Zeljka 10

Ivana 12

 

Uroš:

Ana 2

Danijel 3

Ivana 4

Pagonis 5

Katarina 6

Edita 7

Aleksa 8

Keba 9

Knez 10

Zeljko 12

 

Dušan:

Ana 2

Danijel 3

Kaca 4

Keba 5

Pagonis 6

Aleksa 7

Edita 8

Ivana 9

Zeljko 10

Knez 12

 

Takmičari:

Ana za Željka 5

Keba za Željka 5

Ivana za Pagonisa 5

Pagonis za Ivanu 5

Edita za Kneza 5

Aleksa Knezu 5

Knez Željku 5

Danijel Željku 5

Željko Danijelu 5

Katarina Željku 5

Pobednik prve epizode je Željko Šašić odnosno produkcijski tim u sastavu Željko Šašić i Knez. Nagrada od 1000 evra dodeljena je KBC Zemun, centru za kardiologiju.

foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović